Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare boxe cu dif. RFT L2659 PBO si RFT LP554

pole

Postări Recomandate

Capacul de spate nu e pus, deoarece inca n-am avut timp sa-l pun. Insa si ca un OB suna bine. Si e TBA810 pt ca acum cu multi ani in urma a ajuns pe mana mea o placa cu 2 CI de acest tip, ce era etajul final al unui radio polonez. Carcasa donatoare era carcasa unei surse de comutatie. Important era marimea destul de mica. Era ceva improvizat pt moment, care insa functioneaza si acum. E mic, usor, destul pt o camera.

Link spre comentariu

Va prezint incinta realizata de mine echipat cu doua difuzoare L2659PBO. Dupa lungi teste inceputa cu determinarea parametrilor Thiele-Small, am considerat ca varianta optima ar fi o incinta bas-reflex. Intrucat doream o putere mai mare de 6W , sistemul isobaric mi-a fost cel mai util obtinand astfel si dimensiuni acceptabile pentru incinta.

Difurile sant legate in paralel antifaza obtinand astfel o impedanta de 3 ohmi acceptabil si la amplifuri cu iesirea de 4 ohmi.Basul este bun...la 55Hz scoate 100dB/1W/1m masurat cu aparat dar nu in camera surda.

Doar pentru poze am scos incinta din conservare si am montat difurile provizoriu.Tweeterele nu le-am montat.Dimensiuni de gabarit 106x32x42cm

post-206638-0-07677100-1447002657_thumb.jpgpost-206638-0-02561800-1447002697_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator pisiculverde

@doru77: cred ca varianta corecta este L2659 PBO, celelalte variante P80 / PB0 / P8O fiind doar citiri eronate ale codului de pe spatele difuzorului, datorate confuziei intre B si 8, respectiv intre O si 0

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Stiu ca subiectul este vechi dar atasez mai jos parametri difuzorului L 2659 masurati cu DATS V3 poate este cuiva de folos.

Bobina are lungimea de 7.55 mm si flansa 6.75 mm masurat cu sublerul asta ar insemna o excursie de +- 0.4mm

Impedanta 6R putere 6W

l2659 ts.pdf

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări