cristybadea Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Am acest tv la reparat.Initial am gasit final linii in scut si 2 condensatori de pe B+ uscati.Am schimbat piesele si acum imaginea este defazata de la dreapta la stanga.Daca nu aplic semnal video purecii sunt pe intreg ecranul,la punere semnal in partea dreapta se aseaza o dunga ,banda neagra.Precizez ca din rezistorul variabil de H CENTER nu schimba nimic si la unele imagini (in general cu mult alb) imaginea are ceva ondulatii.Rog ceva ajutor,multumesc. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Pentru inceput verificati/schimbati C421-1uF/160V de pe trafo dreiver....si mai vedem!! Daca nu are efect;luati la verificat traseul de la pinul 3 trafo linii pana la pinul 38 al TDA8362... Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) as zice sa incercati un alt final linii recuperat e mai ok,si nu uitati de condesatorul din pin bost traf linii,trebuie neaparat schimbat Editat Iulie 24, 2014 de iuliantv Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Nu cred ca traful linii are treaba cu defectul asta.In zona impulsurilor mai degraba.Cat este frecventa in baza driver? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 as zice sa incercati un alt final linii recuperat e mai ok,si nu uitati de condesatorul din pin bost traf linii,trebuie neaparat schimbat Sasiul asta nu are condi respectiv(22uF/160V) Parese ca e problema cu ''returul'' impulsurilor linii pentru ''fazare''..... Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2014 Am schimbat condensatorul bost traf linii,cond de 1mf/160v din driver,defectul persista.Verificat piesele de pe traseul ABL si nu sunt probleme cu ele. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Am schimbat condensatorul bost traf linii,cond de 1mf/160v din driver,defectul persista.Verificat piesele de pe traseul ABL si nu sunt probleme cu ele. Nu cred ca traful linii are treaba cu defectul asta.In zona impulsurilor mai degraba.Cat este frecventa in baza driver? nu stiu daca mie mi sa adresat acest raspuns,dar eu ma refeream la tranzistorul final linii(nu la trafo linii) am intalnit acest efect la multe tv-uri chiar si la 11ak30 imagine defazata horizontal,devina fiind tranzistori neconformi cu originalul sau de proasta calitate,la 11ak30 se modifica valoarea rezistentelor baza emitor bu,ma gandesc sa nu fie aceeasi buba si in acest tv,de aceea recomand incercarea altui tranzistor,sau tatonarea rezistentei baza emitor final linii de pe placa,daca aceasta exista,oricum o poza ar fi mai utila,i-mi cer scuze daca raspunsul nu-mi era adresat. toate cele bune Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2014 Intre B-E final linii nu are nicio rezistenta montata.Cam de la ce valoare sa incep tatonarea?multumesc Link spre comentariu
laur_12 Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 pai un tranzistor cu dioda si rezistenta B E cam 50 ohm Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 (editat) daca nu are teoretic nu ar trebui montata,ci trebuie montat un tranzistor cu dioda si rezistenta interna,gen d1555(2sd1555) 1803dfi(md1803dfx md103dfi) etc.deci tranzistorul montat trebuie sa aiba intre emitor si baza o rezistenta intre 20 ohmi -60 ohmi,daca nu are puteti monta dv una 30-60ohmi bine inteles tranzistorul trebuie sa aiba dioda incorporata,daca nu are o puteti monta si pe aceasta by299 sau ceva asemanator catod in colector final linii si anod in emitor final linii(masa) bine inteles ca efortul nu se merita decat in cazuri extreme,nu aveti un asemenea tranzistor si magazinul e prea departe sau inchis,5-7lei un trz final linii cu dioda si rezistenta incorporate.success Editat Iulie 25, 2014 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum