Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Mega-vision sasiu CP315

cristybadea

Postări Recomandate

Am acest tv la reparat.Initial am gasit final linii in scut si 2 condensatori de pe B+ uscati.Am schimbat piesele si acum imaginea este defazata de la dreapta la stanga.Daca nu aplic semnal video purecii sunt pe intreg ecranul,la punere semnal in partea dreapta se aseaza o dunga ,banda neagra.Precizez ca din rezistorul variabil de H CENTER nu schimba nimic si la unele imagini (in general cu mult alb) imaginea are ceva ondulatii.Rog ceva ajutor,multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

3

• cristybadea

3

• BUGHIU

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Pentru inceput verificati/schimbati C421-1uF/160V de pe trafo dreiver....si mai vedem!!

Daca nu are efect;luati la verificat traseul de la pinul 3 trafo linii pana la pinul 38 al TDA8362...

Link spre comentariu

as zice sa incercati un alt final linii recuperat e mai ok,si nu uitati de condesatorul din pin bost traf linii,trebuie neaparat schimbat

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

as zice sa incercati un alt final linii recuperat e mai ok,si nu uitati de condesatorul din pin bost traf linii,trebuie neaparat schimbat

Sasiul asta nu are condi respectiv(22uF/160V) 

Parese ca e problema cu ''returul'' impulsurilor linii  pentru ''fazare''.....

Link spre comentariu

Am schimbat condensatorul bost traf linii,cond de 1mf/160v din driver,defectul persista.Verificat piesele de pe traseul ABL si nu sunt probleme cu ele.

Link spre comentariu

Am schimbat condensatorul bost traf linii,cond de 1mf/160v din driver,defectul persista.Verificat piesele de pe traseul ABL si nu sunt probleme cu ele.

Nu cred ca traful linii are treaba cu defectul asta.In zona impulsurilor mai degraba.Cat este frecventa in baza driver?

nu stiu daca mie mi sa adresat acest raspuns,dar eu ma refeream la tranzistorul final linii(nu la trafo linii) am intalnit acest efect la multe tv-uri chiar si la 11ak30 imagine defazata horizontal,devina fiind tranzistori  neconformi cu originalul sau de proasta calitate,la 11ak30 se modifica valoarea rezistentelor baza emitor bu,ma gandesc sa nu fie aceeasi buba si in acest tv,de aceea recomand incercarea altui tranzistor,sau tatonarea rezistentei baza emitor final linii de pe placa,daca aceasta exista,oricum o poza ar fi mai utila,i-mi cer scuze daca raspunsul nu-mi era adresat.  toate cele bune

Link spre comentariu

daca nu are teoretic nu ar trebui montata,ci trebuie montat un tranzistor cu dioda si rezistenta interna,gen d1555(2sd1555) 1803dfi(md1803dfx md103dfi)  etc.deci tranzistorul montat trebuie sa aiba intre emitor si baza o rezistenta intre 20 ohmi  -60 ohmi,daca nu are puteti monta dv una 30-60ohmi bine inteles tranzistorul trebuie sa aiba dioda incorporata,daca nu are o puteti monta si pe aceasta by299 sau ceva asemanator catod in colector final linii si anod in emitor final linii(masa) bine inteles ca efortul nu se merita decat in cazuri extreme,nu aveti un asemenea tranzistor si magazinul e prea departe sau inchis,5-7lei un trz final linii cu dioda si rezistenta incorporate.success

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări