yuly4you Postat Decembrie 3, 2006 Partajează Postat Decembrie 3, 2006 am cautat si gasit 3 optiuni de la GRound Zero pentru un SPL cat mai bun..... iata optiunile: 2 difuzoare GZTW38T http://www.ground-zero-audio.com/english/05_tw38t.htm 2 difuzoare GZRW 12XS-AL http://www.ground-zero-audio.com/englis ... 12xsal.htm 1 difuzor GZHW 38X http://www.ground-zero-audio.com/english/05_hw38x.htm repet, ma intereseaza cel mai mare SPL, nu conteaza in ce incinta, inchisa sau deschisa, doar de la care din cele 3 combinatii de mai sus pot obtine un maxim de SPL in masina, si in jurul carei valori s-ar afla? Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 cati 'experti' pe aici, dar nimeni nu-si poate da cu parerea :smt010 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 cu cel de putere mai mare pentru ca toate au acelasi spl la 1w Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 daca erai atent vedeai ca in primele doua cazuri sunt cate doua difuzoare, iar cel din seria Hydrogene este unul singur,de 15" Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 aha, nu m-am uitat in acest caz problema se schimba si vei avea +3dB prin cuplarea a 2 difuzoare eu as opta pentru 2 de 12 toli pentru ca 2 de 15 toli nu stiu unde le bafi in masina.... Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 nu e vorba de spatiu, fac eu cumva, ideea e de SPL maaaaare, indiferent de combinatie....ma descurc eu apoi cu spatiul....oare as putea atinge vreodata valoarea de 143DB??? Link spre comentariu
ionut20 Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Chiar daca e vb despre spl in masina, cred ca discutia ar merge mai bine la Difuzoare :partyman: Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Crezi?atunci sa mute cineva topicul, dar nu-l stergeti va rog.... Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Nu am ascultat nici unul...Dar as tinde spre 2 de 12"...Acum sa si argumentez de ce:Primul, chiar daca este de 15", face parte din prima serie, deci este categoria low budget...si acest lucru nu garanteaza perfornamte reusite...pe hartie dB sunt identici pt 2 astfel de difuzoare vs cele de 12", diferenta in realtiate cred ca ar fi cupintre 2-3 dB ( depinde de cat de rece va lucra bobina ).Totusi u pot sa vad ce marime are bobina Hydrogen-ului...Dar banuiesc ca e de 3" ( nu de alta dar la putere vad ca are trecut 1000 W, iar puterea maxima a unei bobine de 3" este de 1000 W, bineitneles in realtiate ea depinzand de aplicatia in care este folosita ). Oricum, 2 bobine de 2" cred ca lucreaza un pic ami rece decat una de 3".Dar totusi sa nu uitam ca seria Hydrogen este mai avansata decat cea Radioactive. Deci din punct de vedere al compresiei termice, cel de 15" ar putea sa aiba 1 dB in plus.Oricum eu zic ca-ti iei produsele din seriile cat maia vansate posibil, adica banii care ii ai ii bagi in produse mai sigure. In elgatura cu spl-ul, este cam identic la toate cele 3 varainte, daca luam in calcul si compresia termica.Dar daca nu la primele 2 este identic, iar ultimul este cu 3 dB mai incet decat celealte. ( 2x500= gain de 6 dB + 10*log(500) pt cele "duale", iar 10*log(1000) pt ultimul ). Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Nu are nimeni parametrii celor doua difuzoare, ca vreau sa fac un calcul, sa vad in ce combinatie as atinge un SPL maxim.....daca ma tin buzunarele, nu se exclude nici un sub-woofer cu 2 Hydrogene de 15"... Link spre comentariu
Vizitator joe_infect Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 ok , eu fac parte din echipa SPL TEAM din Oradea , sper ca va pot da niste sfaturi..... eu am participat la mai multe competitii de SPL si in Romania ..... in primul rand intrebarea este IN CE MASINA se instaleaza un sistem anumit.... si nu numai..... pregatirea masini din punct de vedere izolatie fonica , amplificatorul folosit , cablajele, inca un lucru foarte important CUTIA subwooferului , si acordajul acestuia..... si multe alte.... :smt003 Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Tie iti trebuie pt muzica sau spl ?Ca lucrurile cam difera ( acordajul cutiei )... Link spre comentariu
yuly4you Postat Decembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Exclusiv SPL............daca as gasi toti parametrii difuzoarelor, poate mi-ar fi mai usor la calcul...inca nu stiu pe ce masina se va folosi, am de ales intre fiat tipo, opel astra, iar ultima optiune ar fi dacia 1410.....@joe_infect, ai fost cumva la EMMA la Brasov in week-end???asa ca daca are cineva parametrii, as fi foarte recunoscator........amplificator voi folosi ceva gen 2 module de 1KW pe un SMPS de 2,5KW Link spre comentariu
Vizitator joe_infect Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 da , am fost la EMMA ...... :smt001 credema ca parametri difuzoarelor nu o sa te ajute nici 5 % sa obtii un rezultat mai bun la spl...... daca vrei te ajut... YM: joe_infect poate va fi un membru SPL TEAM si in Brasov :smt003 Link spre comentariu
Gizmo Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 asa ca daca are cineva parametrii, as fi foarte recunoscator........la care? :rolleyes: la difuzoarele postate is parametrii TS si dimensiunile acolo in link :smt001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum