Florin31 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Salutare, povestea mea incepe cam asa.Am o masina de spalat Whirlpool AWO/D 5120 Confort iar acum nu mai functioneaza, problema a, aparut cam asa:am avut haine la spalat si-a terminat programul iar cand a terminat s-a intrerupt toata alimentarea nu se mai aprinde nici un led nimic parca nu ar intra curent, am verificat priza am verificat cu multimetru si intra curent pana in modul , am scos modulul iar din masuratori mi-a iesit ca defect un rezistor ce este fisurat pe o parte iar pe multimetru nu indica absolut nici o valoare la ohm sau Kohm . Atasez o poza mai jos cu modulul si cu piesa incercuita. Acum am o intrebare ce valoare are piesa respectiva ? din codul culorilor mie mi-a iesit 21 ohm ( ROSU, MARO,NEGRU, AURIU) este posibil ca de la acest rezistor masina de spalat sa nu mai functioneze deloc si sa nu se mai aprinda nici un led ? Este corecta valoarea pe care au am calculat-o ?Am cautat in toate piesele mele si nu am gasit acest rezistor de 21 ohm ci am gasit de 25, 23, 19, 15, 10 ) pot pune de ex 23 ? sau rezistor de 25 ohm ? exista vreun risc sa stric altceva? Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) normal ca daca rezistenta este arsa , pocnita sau rupta , multimetrul tau nu citeste , e ca si cum ai masura 2 bucati de sarma separate dar cu gandul ca este una singura , faptul ca acele culori au ramas este foarte bine, poti sa calculezi folosind codul culorilor , chiar 21 de ohmi sunt, apoi nu cred ca nu exista acea valoare de rezistenta ca nu te cred , din moment ce s-a folosit la un cablaj rezulta automat ca sunt si pe piata , poftim un link pentru rezistenta ta http://www.tme.eu/ro/details/mf0207fte-21r5/rezistente-metalizate-tht-06w/yageo/mf0207fte52-21r5/ Editat Iulie 24, 2014 de xragon Link spre comentariu
bamseflorin Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Am patit acelasi lucru A crapat si integratul din sursa care alimenteaza placa Eu am gasit de cumparat si dupa schimbare a mers din prima Mesterul a cerut 400 de lei pe placa si pe mine m-a costat 7 lei Link spre comentariu
Florin31 Postat Iulie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2014 Am schimbat rezistorul impreuna cu 2 condensatori electrolitici+ o bobina rezultatul plesneste rezistorul din nou ! Cred ca si integratul din sursa este dus ! bamseflorin de unde ai cumparat modulul ? Deoarece as dorii sa cumpar si eu unul pentru masina mea. Link spre comentariu
ovy83 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) este un defect tipic-nu stiu de ce...inlocuieste in primul rand integratul PWM- este mai mult ca sigul dus,si duca care inlocuiti acel rezistor este pe 2w.acel integrat l-am inlocuit de doua ori si la o masina Indesit-nu sunt rezistente la socuri de curent.nu este nevoie sa cumparati intreg modulul!!!!!!!! Editat Iulie 24, 2014 de ovy83 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum