aventtini888 Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Salut , m-am apucat de un retrofit intr-un centru de prelucrare , a avut un contrul mai vechi si acum am trecut pe linuxCNC . Foloseste cineva de pe forum Linuxcnc, am nevoie sa setez un toolchanger, liniar cu encoder , roativ cu encoder si cama de pozitionare . Multumesc Link spre comentariu
visinica Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 buna eu am modernizat un cnc vechi care avea schimbator de scule si am pus linuxcnc setarile am facut destul de usor problemele cele mai mari am avut schimbatorul de scule eu am facut o placa cu optocuploare si cu relee am avut BOB cu 5 axe si am folosit pini 8,9 si 16,17, folosind comenzile M101 - M110 trebuie studiat mult dar noroc ca este documentatie pe net eu m-am chinuit vreo 2 saptamani dar merge eu recomand linuxcnc pentru ca este mai stabil si e de durata, atentie vezi ca trebuie facut update pe net iti urez succes Link spre comentariu
aventtini888 Postat Iulie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2014 Imi cam da batai de cap , momentan vreau sa rulez fara tool changer am 6i26 si 7i77 pe el acuma montat . Servo analog ai mai setat pe servo ? Link spre comentariu
visinica Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 eu nu am lucrat cu servo analog in linuxcnc, numai cu dir si step stiu ca se poate dar nu am incercat cauta pe net la cnczine este o sectiune linuxcnc, si mai este si forumul de la linuxcnc, si pe net succes sper sa reusesti Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Si eu lucrez pe Linux CNC, dar tot step/dir. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Iulie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2014 m-am tot invartit pe langa el , nimic concret . Am servourile in ready doar sa fac configul in el . Pana acum am reusit sa misc axele dar nu stiu cum Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 29, 2014 Partajează Postat Iulie 29, 2014 Ce nu iti iese adica? Sau ce ai facut pana acum? Ca multe lucruri tin de logica/organizarea LinuxCNC, nu de tipul motoarelor. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 am legat encodere si motarele se misca usor fara comanda , trebuie sa fac un PID offset ca sa balansez semnalul asta fals. Am un prieten care se pricepe dar este ff ocupat si eu nu inteleg sistemul ff bine fata de mach3 Link spre comentariu
bcristian Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Daca am inteles bine, driverele motoarelor sunt cu comanda analogical (0-10V de ex), si iti dau miscare cu comanda pe 0? Nu am decat niste notiuni teoretice generale referitor la servouri si comenzi analogice, dar ai legat comanda la ceva sau e in aer? In aer si cele digitale pot lua tot felul de comenzi aiurea, din paraziti pe alimentare sau curenti indusi in fire din diverse surse - motoare, monitor, chiar cablul de la mouse. Link spre comentariu
89-CEC Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Comanda motoarelor servo se face in plaja de -10 si +10 V, iar ceea ce spui de 0-10 V este pentru controlerul convertizorului de frecventa al frezei. Link spre comentariu
aventtini888 Postat August 1, 2014 Autor Partajează Postat August 1, 2014 Problema este ca am cu cablurile scoase din conttroler tot se misca usor . Acum sigur sunt niste tensiuni parazite . Nu am modificat nimic in instalatia originala doar am scos mufele si le-am bagat in asta noua . Cred ca conttrolerul vechi facea o stabilizare sau un balans ca sa nu mai miste . Nu prea lucreaza multa lume cu servo pe la noi asa ca o sa fie cam greu sa rezolv problema Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum