Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LinuxCNC caut Creator

aventtini888

Postări Recomandate

Salut , m-am apucat de un retrofit intr-un  centru de prelucrare , a avut un contrul mai vechi si acum am trecut pe linuxCNC . Foloseste cineva de pe forum Linuxcnc, am nevoie sa setez un toolchanger,  liniar cu encoder , roativ cu encoder si cama de pozitionare .  Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aventtini888

5

• bcristian

3

• visinica

2

• 89-CEC

1

Top autori în acest subiect

buna

eu am modernizat un cnc vechi care avea schimbator de scule si am pus linuxcnc

setarile am facut destul de usor

problemele cele mai mari am avut schimbatorul de scule

eu am facut o placa cu optocuploare si cu relee    

am avut BOB cu 5 axe si am folosit pini 8,9 si 16,17, folosind comenzile M101 - M110

trebuie studiat mult dar noroc ca este documentatie  pe net

eu m-am chinuit vreo 2 saptamani 

dar merge

eu recomand linuxcnc pentru ca este mai stabil si e de durata, atentie vezi ca trebuie facut update pe net 

iti urez succes

Link spre comentariu

eu nu am lucrat cu servo analog in linuxcnc, 

numai cu dir si step

stiu ca se poate dar nu am incercat

cauta pe net

la cnczine este o sectiune linuxcnc, si mai este si forumul de la linuxcnc, si pe net

succes

sper sa reusesti

Link spre comentariu

m-am tot invartit pe langa el , nimic concret . Am servourile in ready  doar sa fac configul in el . Pana acum am reusit sa misc axele dar nu stiu cum :)

Link spre comentariu

am legat encodere si motarele se misca usor fara comanda , trebuie sa fac un PID offset ca sa balansez semnalul asta fals. Am un prieten care se pricepe dar este ff ocupat si eu nu inteleg sistemul ff bine fata de mach3

Link spre comentariu

Daca am inteles bine, driverele motoarelor sunt cu comanda analogical (0-10V de ex), si iti dau miscare cu comanda pe 0?

Nu am decat niste notiuni teoretice generale referitor la servouri si comenzi analogice, dar ai legat comanda la ceva sau e in aer? In aer si cele digitale pot lua tot felul de comenzi aiurea, din paraziti pe alimentare sau curenti indusi in fire din diverse surse - motoare, monitor, chiar cablul de la mouse.

Link spre comentariu

Problema este ca am cu cablurile scoase din conttroler tot se misca usor . Acum sigur sunt niste tensiuni parazite . Nu am modificat nimic in instalatia originala doar am scos mufele si le-am bagat in asta noua . Cred ca conttrolerul vechi facea o stabilizare sau un balans ca sa nu mai miste . Nu prea lucreaza multa lume cu servo pe la noi asa ca o sa fie cam greu sa rezolv problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări