Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schimbare valoare potentiometru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

V-as sfatui sa nu mai fiti gica contra atat, sunt oameni batrani cu experienta care posteaza aici.

Cum a spus si cineva mai sus, nu le aveti cu chestiile practice. Lamelele potentiometrelor pot fi mutate usor cu varful unei surubelnite. Nu e nevoie decat de cateva zecimi de milimetru.

Sunt si eu de parere ca solutia cu mina de creion e o improvizatie dar tine.

Din experienta proprie - tot creionand peste butoanele de cauciuc am avut si eu succes cu tastaturi de calculatoare de buzunar si gamepad-uri.

La 28.10.2024 la 14:15, misuraelectronic a spus:

daca  potentiometrul  original   este  cumva  stereo  sau  dublu , atunci  dap , merge  manevra  asta ... daca  este  mono  potentiometrul  original , atunci  nu  ai  ce  muta ... 

Link spre comentariu

Nu se da  direct cu mina creionului. Grafitul se transfera cu ajutorul unu bat, in foto vedeti coada unui penson. Mai foloseam bete de inghetata, dar atentie, creioanele trebuie sa fie moi si mai ales de foarte buna calitate. Binenteles ca nu o reparam pupitre de mixaj, dar pentru aparatura domestica rezultatele sunt foarte bune. Spuneam aceeasi metoda o aplic si telecomenzilor, pe cablaj lucrez cu B sau B2, pe cauciuc sau silicon lucrez cu B4 sau B8. Transfer grafitul folosind o coada de penson.

20241031-160837.jpg

Link spre comentariu

Pt telecomenzi am folosit kitul din poză 

IMG-20241031-170011-edit-43082363620229.

Am reparat o telecomanda la mine, și restul l-am epuizat la prieteni. Asta din poza e al doilea set, cumpărat să fie. 

Nu știam ca mina de creion moale rezistă așa bine, dar e drept nici nu m-am uitat prea atent în librarii după creioane cu mina moale. Acum ca am aflat, o sa încerc. Pastilele din set rezistă cam de 4 ani în telecomandă la mine. Nu credeam ca o sa reziste atât, dar vad ca încă fac treabă, nu s-a dezlipit și nici nu s-a ros nici una. Nici nu fac depunere pe cablaj, cum făcea tastatura originala, ca periodic trebuia să o curăț. 

Link spre comentariu

Ce se vede in poza este vaselina intaita dupa vre-o 60 de ani pe pista potentiometrului. Am dat cu spray contact si apoi curatat cu un bat cu vata dupa care am frecat pista rezistiva cu varful unui creion si la final putin wd 40 administrat cu varful unei scobitori.am deviat putin si cursorul de pe vechea pista chiar daca potentiometrul este unul miniatura.

Rezultatul este o functionare perfecta fara niciun pic de zgomot la actionare.

20241027-13510700.jpg

Editat de adi1967
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări