misuraelectronic Postat Octombrie 28 Partajează Postat Octombrie 28 La 26.10.2024 la 22:58, sonic11 a spus: Se muta cursorul pe alta pista... daca potentiometrul original este cumva stereo sau dublu , atunci dap , merge manevra asta ... daca este mono potentiometrul original , atunci nu ai ce muta ... Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Joi la 13:59 Partajează Postat Joi la 13:59 V-as sfatui sa nu mai fiti gica contra atat, sunt oameni batrani cu experienta care posteaza aici. Cum a spus si cineva mai sus, nu le aveti cu chestiile practice. Lamelele potentiometrelor pot fi mutate usor cu varful unei surubelnite. Nu e nevoie decat de cateva zecimi de milimetru. Sunt si eu de parere ca solutia cu mina de creion e o improvizatie dar tine. Din experienta proprie - tot creionand peste butoanele de cauciuc am avut si eu succes cu tastaturi de calculatoare de buzunar si gamepad-uri. La 28.10.2024 la 14:15, misuraelectronic a spus: daca potentiometrul original este cumva stereo sau dublu , atunci dap , merge manevra asta ... daca este mono potentiometrul original , atunci nu ai ce muta ... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Joi la 14:31 Partajează Postat Joi la 14:31 Nu se da direct cu mina creionului. Grafitul se transfera cu ajutorul unu bat, in foto vedeti coada unui penson. Mai foloseam bete de inghetata, dar atentie, creioanele trebuie sa fie moi si mai ales de foarte buna calitate. Binenteles ca nu o reparam pupitre de mixaj, dar pentru aparatura domestica rezultatele sunt foarte bune. Spuneam aceeasi metoda o aplic si telecomenzilor, pe cablaj lucrez cu B sau B2, pe cauciuc sau silicon lucrez cu B4 sau B8. Transfer grafitul folosind o coada de penson. Link spre comentariu
doru3160 Postat Joi la 15:08 Partajează Postat Joi la 15:08 Pt telecomenzi am folosit kitul din poză Am reparat o telecomanda la mine, și restul l-am epuizat la prieteni. Asta din poza e al doilea set, cumpărat să fie. Nu știam ca mina de creion moale rezistă așa bine, dar e drept nici nu m-am uitat prea atent în librarii după creioane cu mina moale. Acum ca am aflat, o sa încerc. Pastilele din set rezistă cam de 4 ani în telecomandă la mine. Nu credeam ca o sa reziste atât, dar vad ca încă fac treabă, nu s-a dezlipit și nici nu s-a ros nici una. Nici nu fac depunere pe cablaj, cum făcea tastatura originala, ca periodic trebuia să o curăț. Link spre comentariu
adi1967 Postat Joi la 18:33 Partajează Postat Joi la 18:33 (editat) Ce se vede in poza este vaselina intaita dupa vre-o 60 de ani pe pista potentiometrului. Am dat cu spray contact si apoi curatat cu un bat cu vata dupa care am frecat pista rezistiva cu varful unui creion si la final putin wd 40 administrat cu varful unei scobitori.am deviat putin si cursorul de pe vechea pista chiar daca potentiometrul este unul miniatura. Rezultatul este o functionare perfecta fara niciun pic de zgomot la actionare. Editat Joi la 18:50 de adi1967 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Joi la 19:12 Partajează Postat Joi la 19:12 Acum 4 ore, Ovidanie a spus: penson tot folosesti cuvintul asta, e vorba de masculinul de la ''pensula'' sau ce este? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Joi la 20:43 Partajează Postat Joi la 20:43 Habar nu aveam că in dicționar nu există cuvântul penson. Probabil este regionalism. https://www.kopex.ro/scule-si-unelte/penson-rotund-4-mm.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum