kovari_andrei Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 (editat) Am achizitionat recent doua indicatoare de panou similare cu acestea (de la Dedeman) http://www.made-in-china.com/showroom/dothebest/product-detailIeMQsNEogxWJ/China-Indicator-Light-HD16-22D-S-.html Ele sunt la 230VAC si as dori sa le pot alimenta DC (automatizarea mea lucreaza mai mult cu DC) Le-am desfacut si inautru am gasit un condensator de 220nF, un led si un rezistor de 1k (inseriate in aceasta ordine) Am incercat sa alimentez acel led la 12V si merge relativ ok.. o marire usoara a tensiunii nu modifica prea mult intensitatea luminoasa Un alt aspect interesant al ledului este ca il pot alimenta oricum (nu tine cont de polaritate) iar in carcasa turnata (transparenta) a ledului se pot observa 4 diode care formeaza (presupun) o punte redresoare... Acum.. as dori sa stiu daca pe baza acestor parametrii se poate stabili o tensiune optima de functionare... Ledul este acesta (sau cel putin seamana) http://tengenelectric.en.made-in-china.com/product/OvAEptiMbPVN/China-HD16-22-LED-Burner.html Multumesc mult Editat Iulie 23, 2014 de kovari_andrei Link spre comentariu
lutza2 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Da. intre12 si 15 mA prin led. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Dacă a fost destinat să meargă pe 220Vc.a. atunci schema lui este cu limitare a curentului prin reactanţă capacitivă şi va trebui mocdificată schema. Dacă vrei să-l alimentezi la 12V, atunci o rezistenţă de 1k ar fi de ajuns, dacă vrei să ţină mult nu permite un curent mai mare de 10mA prin led. Pentru alimentarea ăn curent continuu poţi păstra puntea de diode înaintea ledului, dar îndepărtează condensatorul serie de 220nF fiindcă nu va permite curentului continuu să treacă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum