Marian C Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Buna Carcasa la pistolul romanesc s-a spart si in oras se gasesc la 19 lei carcase, oare merita sa cumpar carcasa sau sa cumpar alt pistol de lipit de alt tip ? intreb deoarece eu am folosit doar acest model de pistol nu am experienta cu alte modele multumesc Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Daca este pistol de lipit de radioprogres , merita cumparate carcase.Atentie la ... model. Pistolul de lipit de pe piata actuala este o gluma. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 (editat) Normal ca se merita >> eu am schimbat zeci , dar atentie cum dai cele 2 filete ptr. suruburi !! Atentie , cand o cumperi sa te uiti daca gaurile celor doua capace sunt centrate perfect !! Editat Iulie 22, 2014 de dan-a2 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 .....Radioprogres.....dupa mine cel mai reusit pistol de lipit raportat la ce se gaseste pe piata acuma!!! Nu mai stati pe ganduri;cumparati carcasa si aveti grija de el!!! Mai bun ...nu veti gasi!!! 2 Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 A fost o scula facuta fara economii la inceputurile lui. Culmea tehnicii, aveau si schimbator de tensiune, semn ca se si exporta. Seria construita dupa '80 avea neajunsul ca ansa se incalzea ceva mai greu decit la seriile anterioare. Pistolul pe care il folosesc si acum fiind fabicat in '71 are ceva anisori dar nu l-as da pe 10 scule de genul acesta comercializate in prezent. Binenteles ca cea mai buna solutie este schimbarea carcasei... Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 (editat) Recent am reconditionat un pistol de lipit romanesc la care i-am cumparat o carcasa noua (cu 8,75 lei dupa Valea Teleormanului) si in locul intrerupatorului original am montat un microcontact. La carcasa a trebuit curatata partea interioara din dreptul transformatorului (avea bavuri de la turnare) cu o piatra biax montata in masina de gaurit iar fanta tragaciului vechiului intrerupator am marit-o pentru a scoate in afara latura microintrerupatorului pe care se gaseste butonul de actionare. Microintrerupatorul l-am prins prin intermediul a doua distantiere de vreo 4 mm de semicarcasa din dreapta cu ajutorul a doua suruburi M3 cu piulita. Editat Iulie 23, 2014 de remus68 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Aveţi grijă că se vând carcase desperecheate, formate din jumătăţi diferite la interior, exteriorul e foarte asemănător. Acum trei zile s-a chinuit un coleg vre-o oră să bage vechiul traf de la pistol în carcasa nouă, a fost nevoie de bormaşină ca să sape locaş în una din jumătăţi, cealaltă mergea perfect. Puse una peste cealaltă, se vedea cun sunt turnate cu cote diferite, dar la prima vedere păreau identice.Pistolul merită o carcasă nouă, alternativa e să faci unul de la zero, decât să cumperi o aberaţie contruită acum.Am recondiţionat şi rebobinat astfel de pistoale de peste douăzeci de ani, chiar merită. Link spre comentariu
Vizitator Stefan Casian Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 Chiar merita sa cumperi o carcasa noua pt pistol dar atentie, nu mai sunt de calitate si de bachelita cum erau la inceput. cele de acuma care se gasesc in comert sunt naspa. Link spre comentariu
MifTy Postat August 6, 2014 Partajează Postat August 6, 2014 confirm, am şi eu 2 perechi de carcase, dar sunt turnate pentru trafuri uşor mai mici... şi e nevoie de şlefuit, cu atenţie, să nu crape.centrarea, găurile, şi unde e cazul, trăgaciul, sunt altă problemă! :Dvorbesc de cele din bachelită, alea de plastic din start nu ţin, la cât se încălzeşte un pistol de lipit RP! Link spre comentariu
blazeu Postat August 7, 2014 Partajează Postat August 7, 2014 (editat) Dupa ce am (spart si) inlocuit ....multe carcase de pistol Radioprogres, am trecut la modificarea .....solutiei tehnice. Am construit dintr-o fasie de tabla o "carcasa" care tine pachetul de tole al transformatorului (izolata pe interior cu 2-3 straturi de prespan, sa nu scurtcircuiteze tolele), fixata cu 2 surubele mici de manerul care niciodata nu se sparge (hi). Recomand izolarea (atenta) a partii din spate a trafo-ului, unde sunt lipite capetele primarului. Capatand un trafo de pistol "gol-golut", fara nici un fel de carcasa (posesorul, nefiind "de meserie" voia sa-l dea la gunoi), am inlocuit manerul (din bachelita la celelalte "reparate"), cu o bucata de lemn, provenita dintr-o coada de tarnacop, rupta accidental (calcase roata unui camion pe ea si o rupsese pe la mijloc). Fac aceasta mentiune deoarece lemnul are o sectiune ovala si mai mare pe directia longitudinala, fiind mai comod de tinut. O gaura longitudinala pentru cablu, cu iesire spre spate si un locas frezat pentru un micro intrerupator prin dreptul aratatorului, completate cu acelasi tip de carcasa din tabla izolata cu prespan pe interior, formeaza un pistol "rustic" cu functionare impecabila! Atentie, pistolul are un specific propriu: ansa trebuie dimensionata atent, sarma poate fi mai groasa (putere mare), sau mai subtire (putere mica), mai lunga (incalzire lenta) sau mai scurta (incalzire rapida). O ansa scurta si groasa (putere maxima) va incalzi trafo-ul mai puternic decat una de putere mai mica, motiv pentru care va fi folosita numai pentru cateva lipituri mai "grele", si va fi schimbata (mult inainte de ruperea ei "naturala") ( la cealalta extrema e ansa lunga si subtire). Un alt element caruia multi nu-i acorda suficienta atentie e contactul intre sarma ansei si bara secundara. Se va executa un ochi cat mai complet si strans in jurul surubului de fixare, se va razui cu atentie de oxizi atat suprafata de contatct a barei cat si sarma ansei pe fata in contact cu ea si se va strange bine surubul. Filetul executat initial in bara secundara se uzeaza si surubul nu mai strange. Nu recomand refiletarea cu diametru marit (M4 de la M3 initial), deoarece cuprul e moale si acest surub fiind destul de frecvent manevrat, filetul se va degrada pana la urma. Mai bine e sa "instalati" un surub "invers" (cu capul spre interior), si sa efectuati strangerea cu o piulita (intotdeauna se va utiliza o saiba mai groasa pentru presarea ochiului terminal al ansei pe bara). Cand filetul surubului s-a "terminat", acesta poate fi inlocuit relativ usor. De asemeni e mult mai simplu de inlocuit piulita, care manevrata frecvent se degradeaza de obicei prima. Pentru cei preocupati de estetica, se poate utiliza surub cu cap inecat, iar in partea interioara se executa cate un ferzinc in care se ingroapa capul surubului..... Strangerea slaba a acestei prinderi se "traduce" prin incalzirea lenta si slaba a ansei, incalzirea puternica a zonei de contact (se vede atat oxidare puternica a capatului ansei cat si incalzire nefiresc de rapida a barei secundare). Pistol de lipit de alta fabricatie am vazut (si chiar "pipait"), dar nu am avut ocazia sa execut lipituri cu asa ceva. Un model era foarte usor (miez mic, mai putin de jumatate decat cel romanesc, desi puterea pretinsa era tot de 100W. Inteleg ca s-au facut progrese la capitolul materiale, dar cu wattii astia chinezesti....). Un alt punct discutabil mi s-a parut a fi sistemul de contact cu ansa: un fel de "pensa" bazata pe strangerea unor aripioare cu o anumita conicitate, cu o piulita gaurita conic, insurubata pe un filet taiat in bara secundara (pe exterior). Sistemul primeste numai o anumita grosime de sarma, suprafata si presiunea de contact sunt mici si nesigure, curatirea interiorului acelor aripioare, in caz de oxidare, practic imposibila... Mai reusita mi s-a parut constructia propusa pentru regim de amator din Tehnium-ul anilor '80! Editat August 7, 2014 de blazeu 1 Link spre comentariu
Vizitator Cristi Raicu_266837 Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Bună ziua. Puteți să faceți o poză clară cu microîntrerupătorul de la pistol și modul cum e montat ? Am încercat variante cu fel de fel de microîntrerupătoare, dar nu reușesc. Mă numesc Cristi, sunt din Botoșani. Cont FB ,,Cristi Raicu,, Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Se poate monta acolo absolut orice microîntrerupător care să suporte câteva sute de mA/230V. Totul ține de posibilitatea de modul de acționare mecanică a acestuia și de posibilitatea de a-l monta fizic în spațiul existent. Am folosit inclusiv contacte tip ,,limitator de cursă,, sau microcontacte recuperate din presostate sau alte automatizări. La fel de bine se poate reface de la zero butonul original și lamelle de contact, acestea putându-se recupera de la diverse relee... Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Aveţi grijă că se vând carcase desperecheate, formate din jumătăţi diferite la interior, exteriorul e foarte asemănător. Acum trei zile s-a chinuit un coleg vre-o oră să bage vechiul traf de la pistol în carcasa nouă, a fost nevoie de bormaşină ca să sape locaş în una din jumătăţi, cealaltă mergea perfect. Puse una peste cealaltă, se vedea cun sunt turnate cu cote diferite, dar la prima vedere păreau identice.Pistolul merită o carcasă nouă, alternativa e să faci unul de la zero, decât să cumperi o aberaţie contruită acum.Am recondiţionat şi rebobinat astfel de pistoale de peste douăzeci de ani, chiar merită. Ai perfecta dreptate! Asa am patit-o si eu...Concluzia...va apartine ! Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 (editat) La carcasa neagra: La carcasa alba: Editat Februarie 2, 2018 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum