Vizitator andreea.madalina Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Buna Mi-a venit o idee pentru o lanterna si vreau sa pun in ea un led de 3W china - 3.3V - 700mA. Alimentarea vreau sa o fac prin 2 acumulatori li-ion pusi in serie si ideal ar fi o autonomie cat mai mare, drept urmare nu vreau sa folosesc un driver liniar. am cautat pe net un driver buck si am gasit asta : http://www.instructables.com/id/Poormans-Buck/#step1 pentru ca nu imi place sa iau totul de a gata, am refacut schema in eagle si i-am facut eu un pcb folosind componente smd - in afara de o dioda, inductor.... am realizat pcb-ul am lipit componentele si am niste probleme poate reusiti sa ma ajutati. mentionez ca nu am acces la osciloscop. conectez circutiul la pack-ul de acumulatori si led si curentul creste la 1.3A si trimmerul nu are nici un efect asupra curentului. am folosit un logic level pchannel mosfet si anume IRLML6402PBF. am incercat si cu un irfp9240, acelasi lucru. aveti atasat schema si pcb-ul in eagle. daca vedeti ceva ce mi-a scapat mie, sau aveti vreo sugestie as aprecia mult. Mersi mult blight.rar Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Schema nu merge pentru că: - IC1A are reacţia conectată la intrarea neinversoare; - IC1B nu are intrarea neinversoare polarizată. Link spre comentariu
Vizitator andreea.madalina Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 (editat) adica ce anume trebuie sa ii fac la IC1b? ii pun un condensator mic in paralel? Editat Iulie 22, 2014 de andreea.madalina Link spre comentariu
marianx Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 IC1A e bine conectat, are functie de comparator acolo. IC1B poate fi eliminat sau i se conecteaza intrarea inversoare prin cele 2 rezistente de 10k la + si respectiv - (masa flotanta); este necesar daca vrei si control PWM pt led-uri din sursa externa (arduino, pc etc.) Link spre comentariu
klayus Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 deci pana la urma e problema cu PCB-ul sau schema ??? eu nu reusesc sa-i dau de cap, am verificat si nu sunt punti nicaieri! :( Link spre comentariu
Vizitator andreea.madalina Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Eu ma gandesc ca ar fi din cauza PCB-ului daca schema este corecta. Atat ca nu am vaste cunoştinţe cand vine vorba de design pcb pt surse in comutaţie. Cine are habar si poate sa îşi dea cu părerea as aprecia mult Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 1. Schema are o lipsă de principiu - lipsa unui histerezis ( explicit , poate unul mic , intrinsec , există ) face ca frecvența să fie dependentă în principal de timpii de propagare/comutare ai comparatoarelor și MOSFET-ului ceea ce înseamnă o anumită instabilitate dar și posibilitatea ( teoretică ) a încetării oscilației și trecerii într-un regim liniar. Eu personal aș adăuga un mic histerezis cu o rezistență de sute de kΩ între ieșirea și intrarea neinversoare a primului comparator. 2. Totuși , dacă avem 1,3A cu valorile din schemă , explicația e probabil alta . Ar fi bine de prezentat cel puțin niște măsurători de CC . Evident și o poză cu montajul real ar putea să ajute la identificarea unei eventuale erori. Link spre comentariu
addysoftware Postat Aprilie 15, 2017 Partajează Postat Aprilie 15, 2017 daca vedeti ceva ce mi-a scapat mie, sau aveti vreo sugestie as aprecia mult. Daca e vorba exact de schema din pagina http://www.instructables.com/id/Poormans-Buck/#step1 (nu pot deschide fisierul sch, nu lucrez in eagle), acea schema are o problemutza: primul comparator trebuia sa fie desenat fix cu intrarile inversate. ooooh acum am vazut ca postul e de doi ani vechime... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 15, 2017 Partajează Postat Aprilie 15, 2017 uite o schema simpala care la mine functioneaza de 3 ani merge de la 0 la 1,5A Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Citat: Posted 22 July 2014 - 09:33 AM ,,Alimentarea vreau sa o fac prin 2 acumulatori li-ion pusi in serie si ideal ar fi o autonomie cat mai mare, drept urmare nu vreau sa folosesc un driver liniar,,. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum