Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor CRT

Vizitator Claudiu Scaunas

Postări Recomandate

Am un monitor CRT la care nu vreau sa renunt .... l-am mai reparat de cateva ori si nu a avut mare lucru in el busit. Ultima data a zburat un condensator 47uF pe la 160v daca nu ma insel acum am pus unul la 250V ca sa fiu sigur ca nu crapa (ca sigur e facut pe vapor ca multe alte lucruri de pe la noi). A mers fara problem vreo 2 saptamani si acum are fluctuatii in intensitate (sunt zile cand merge super) iar din cand in cand imaginea pe orizontala se ingusteaza la minim.... ca atunci cand a zburat condensatorul mentionat mai sus. Cred ca are niste lipituri busite pe undeva intrebarea e pe unde ? ca in zona am refacut lipiturile la momentul respectiv si nu pare nimic busit acolo ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

3

• dan cod

2

• vasi47

1

• tepeleacatalin

1

Top autori în acest subiect

asta am facut data trecuta si atunci era totul ok, problema e ca nu face cand il pun in functiune cateva ore ...asta e problema ca nu il pot tine pe masa desfacut ....o sa refac toate lipiturile de la sursa ca altceva nu imi trece prin cap.... E posibil sa fie o piesa care are rezervare pe lumea cealata ? (CONDESATORUL ACELA A FACUT BUMM CU MULT FUM SA FI AFECTAT SI ALTCEVA ?)

Editat de Claudiu Scaunas
Link spre comentariu

Refa lipiturile si in finalul linii.

...mai ales in zonele fierbinti... si nu numai!!!

Prin primarul sursei ati verificat/schimbat ceva electrolitici?!?!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

lipiturile din zona calda.....legaturile cu bobina de baleiaj...poate fi un condensator care are contact imperfect intern....am gasit un caz in care totul era perfect dar cand am scos condensatorul am ramas cu un picior in mana....luat muncitoreste si verificat

succes si bafta

Link spre comentariu

Nu aruncati CRT-urile! Profesionistii dau mii de euro pe un CRT mare deoarece LCD-urile, la grafica, sunt odioase. Rezolutie fixa, frecventa de refresh obositoare, luminozitate si culori diferite pe ecran si functie de unghi, linii orizontale care dispar, etc. 

Link spre comentariu

Singurele impedimente: volumul si greutatea.....sau a fi ...... ''in pas cu moda'' ....din ziua de azi!!!

ar mai fi si ochii

cred ca am trecut de faza cand un crt 'batea'  un lcd, bineinteles nu in toate cazurile

Link spre comentariu

Offtopic : Detin un CRT de 51cm ,Compaq p1210 acum fara suparare dar l-am pus pe birou si s-a indoit blatul de la birou  :rade:  ......volumul si greutate mult prea mare.

Link spre comentariu

Offtopic : Detin un CRT de 51cm ,Compaq p1210 acum fara suparare dar l-am pus pe birou si s-a indoit blatul de la birou  :rade:  ......volumul si greutate mult prea mare.

Nu monitorul  e de vina ci......biroul.....e made in China..... :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări