Vizitator florinbuda Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Salut, Mi-a trecut asta prin minte azi cand eram la pescuit: ma intrebam daca as putea face un aparat care sa curenteze mustele, si pe care sa-l atarn deasupra locului unde pescuiesc de obicei. Sunt destul de ieftine alea pe care le bagi in priza dar s-ar putea face asa ceva cu panouri solare? Sau o coste atat de mult incat o sa trebuiasca s-o pazesc ? :-/ Am niste aparate foto de unica folosinta cu circuitele de blitz functionale si ma gandesc ca nu ar fi foarte greu sa modific un circuit de ala care sa curenteze musca cand trece printre cele doua borne ale condesatorului principal - de exemplu daca as forta-o sa iasa dintr-o cutie printr-un tub cat un pix. As putea sa pun un microprocesor si sa nu incarc condesantorul decat cand intra musca in tubul de pix... Iar panourile solare sa incarce niste acumulatori.. Are cineva ceva idei ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Ca să electrocutezi o muscă sau țânțar, trebuie ceva mai mult de 300V maxim cât poate să dea un blitz de la aparatele de unică folosință. Ai nevoie de un triplor de tensiune, măcar de un dublor acolo.Insectele au exoschelet care are o rezistență electrică ceva mai mare decât pielea omului. Nu ar fi foarte greu de construit așa ceva, de fapt există niște palete de muște ,,electrificate,, special de vânzare.http://static.mivarom.ro/catalog/images/24815.jpg Editat Iulie 20, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 In primul rand multumesc ca n-ai pufnit in ras. Stiam de paletele alea da' nu stiam ca functioneaza cu 2 baterii R6 AA - ce-am vazut pe ebay avea acumulatori integrati. O sa iau una de aia si o sa-i scot toate matzele.. sper sa n-o scap in apa.. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Ar trebui să meargă un dispozitiv din acela care se folosește la pășune, ca să nu iasă vacile din suprafața stabilită. Acela generează înaltă tensiune într-o sârmă întinsă în jurul unui perimetru și cred că s-ar putea instala o sită deasupra apei, ca să electrocuteze muștele care se ating de ea. Cred că tre'să faci o chestie mai serioasă, ceva bazat pe un traf de linii de la televizoarele cu cinescop și alimentat cu baterii R20, ar trebui să meargă săptămâni întregi cu un set de 4 baterii. Editat Iulie 20, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
validae Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Aia cu ,,păstorul electric,, funcționează față de pământ, care e al doilea conductor. Ca să curentezi muștele trebuie două fire paralele străbătute de tensiune mare.Musca se așază pe cele două și închide circuitul. Am avut așa ceva deasupra ușii câțiva ani, până când am găsit un șoarece electrocutat Acum aș vrea ceva cu fascicul laser să-i dobor din aer pe țînțari .......am văzut ceva pe TED Talks Editat Iulie 20, 2014 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Aia cu laser e chiar tare...poate confunda ochiul Dvs. cu o musca... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Uite aici ideea: http://www.ted.com/talks/nathan_myhrvold_could_this_laser_zap_malaria La nivelul tehnicii de azi nimic nu m-ar mira, mai există o idee cu o barieră de infraroșii prin care țânțarii nu trec, practic iei un laser infraroșu de mică putere și cu niște prisme rotative creezi un soi de con de lumină deasupra patului.Țînțarii nu vor trece de acel ,,zid,, luminos .....sau așa se speră. Nu știu dacă foamea va învinge teama în cele din urmă Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Hmm, idea cu laserul deschide noi drumuri.. Daca tot fortez musca sa iasa printr-un spatiu stramt as putea la fel de bine sa o "flash-uiesc" cu o dioda laser de vreo 500 mW - suficienta cat sa arda hartia - si toata treaba ar iesi si mai elegant.. Cred ca e destul si daca orbeste, ca nu trebuie sa fie moarta teapana - doar sa cada in apa.. Editat Iulie 20, 2014 de florinbuda Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Salut, Care e cea mai simpla modalitate de a curenta muste cu baterii ?Are cineva ceva idei ? Sa le convingi sa puna limba pe o baterie de 9V 2 Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Se pune musca in carligul unditei si se electrocuteaza cu orice baterie. Moare sigur. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Eu zic sa fim seriosi, omul vrea de la noi o solutie practica de omorat mustele care-l deranjeaza cand este la pescuit. Acolo trebuie ceva pe baterii. Am incercat si eu cateva solutii cu ceva timp in urma dar am renuntat. Este foarte greu sa le prinzi vii ca sa le omori apoi prin electrocutare. Eu prindeam destule dar foarte multe mureau inainte sa le electrocutez. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Eu credeam că vrea să facă un aparat care să le curenteze la locul de pescuit în scopul atragerii peștilor (nădit). Dacă te deranjează muștele și țânțarii pe baltă, singurele soluții viabile sunt fumul sau alifiile/ sprayurile dedicate. Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Da asta vroiam - sa atrac cumva mustele si sa le dau la pesti. M-am gandit zilele trecute ca cea mai simpla solutie ar fi sa faco capcana de muste dintr-un PET ( e plin pe net) in care sa intre mustele si sa nu mai poata iesi. Pe urma - cam o data pe zi - sa pun o mica pompa care sa inunde toata incinta aia, si cand trece apa peste un nivel, apa sa cada (rastoarne?) la pesti. Are cineva o idee mai buna ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Nu ai nicio garanție că vor pica destule muște acolo, ca să te complici cu un sistem automat de prindere/nădire cu muște. Muștele vin acolo unde au ceva de haleală (hoituri, mâncare stricată, etc) nu se vor aventura prea multe prin capcane de orice fel dacă nu au un ,,stimulent,,. Eu zic să faci mai bine un sistem minim automatizat gen ,,hrănitoare automată,, care să arunce periodic ceva la pești, urmând ca tu să alimentezi periodic rezervorul cu nadă (hrană de pești granulată, viermișori uscați, etc). Astfel poți realiza un sistem simplu cu un temporizator care să arunce o cantitate determinată de hrană la un număr de ore, având ca element de acționare un electromagnet. Ca idee, te poți folosi de un sistem de la un odorizant automat cu motoraș, care dă câte un ,,puf,, la 30 de minute, pe care-l modifici să acționeze mai rar (la câteva ore).O să ai nevoie de ceva ingeniozitate acolo, dar te poți inspira din lucrări similare publicate pe net, imposibil să nu găsești ceva ce poate fi adaptat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum