Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas supernova!

Vizitator luciansarau

Postări Recomandate

Vizitator luciansarau

salutare!ma putezi ajuta si p mine cu alimentarea unui ceas electonic d supernova?el este complet cu priza p el.sunt 4 fire,d la dreapta spre stanga:negru,verde,rosu,2Xcrem! banuiesc k 2 cabluri sunt pt memorie si celelalte 2 pt display cu contactul pus!multzam anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

1

• florin.bulau

1

Top autori în acest subiect

Nu. La ceasurule auto, firele sunt masa (aproape sigur cel negru), plus permanent, plus prin contact (cand se ilumineaza afisajul, care consuma cam 97,2% din toata energia absorbita) si plus de la pozitii (noaptea nivelul de iluminare necesar e mai scazut ). Banuiesc ca firul crem dublu e de la pozitie (pleaca mai departe la luminile de la butoane) Se pot identifica usor cu un voltmetru sau chiar cu un beculet cu 2 fire, cu unul conectat la masa, etc.Toate cele bune!

Link spre comentariu

negrul este sigur masa apoi restul le alimentezi prin incercari - cu toate 3 la 12V se va aprinde cu avisajul pe "dimmer"si prin incercari te prinzi care e care - eu am montat acum vreo 7 ani pe 1300 un ceas d-asta (de nova)a - sa iti zic si ce fac firele - unul este plus permanent, unul este plus prin contact si al treilea este plus de la pozitii (pentru dimmer)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări