Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema transceiver hf cu tuburi.

Vizitator

Postări Recomandate

Sal tuturor;caut schema pentru transceiverul din poze.Nu am idee de cine a fost fabricat si nici pe unde.Tot trcvr-ul este cu tuburi iar in final este cu  SRS4451 alimentat la 600v.Multumesc pentru citirea anunutului.

Link spre comentariu

Pentru identificare ar mai trebui:

-o poza cu partea cablata,comutator cu galeti,etc

-un desen cu pozitia lampilor si denumirea lor

-daca sub carcasa VFO este si o lampa

-daca preamplificatorul de microfon este cu tranzistori cu germaniu pnp

-daca are filtru ssb(electromecanic sau cu cuarturi)

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns...in afara de vfo tot trcv-rul este cu tuburi.Aseara am facut ceva receptii in 7mhz si am observat ca merge excelent,zgomot la receptie nul, iar vfo-ul nu misca mai mult de cativa hertzi pe ora cu toate ca este o vechitura,cred de prin anii 60!M-am hotarat sa il restaurez de la zero,astazi l-am desfacut pana la nivelul de ultim surub, iar sasiul este pregatit pentru galvanizare,iar apoi replantat piesele la loc si inlocuite toate componentele cu probleme si refacute treseele electrice(de fapt aproape toate).Oricum partile importante,mecanice, sunt in stare excelenta(trebuie doar curatate si gresate);sunt extrem de curios ce va iesi la urma.In stanga sasiul pregatit ptr. acoperire cu galvan iar in dreapta cutia cu componentele din trcvr.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Interesanta schema de mai sus...am facut o mica descriere dupa cum sunt asezate tuburile(au fost..hi)si fiecare ce rol avea  in aparat.In poza este chiar modulul vfo cu doi tranzistori 2N957.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Din motive de timp f.limitat galvanizarea s-a transformat in vopsire...si am reinceput asamblarea.In stadiul actual sunt in cautare de date despre vfo,mai exact schema de comutari intre bobine si placa electronica a vfo-ului.Bobina de 3,5Mhz este pe carcasa de  textolit iar celelalte,7mhz,14mhz,21mhz,28mhz pe carcase ceramice.Din pozele pe care le-am facut(inainte de dezasamblare), nu reiese prea clar schema de conexiuni(comutator-bobine) si punctul A din placa vfo.Macar o idee cat de cat apropiata... :scarpin multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări