Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

salut intrebare PIC

Vizitator myrkskog

Postări Recomandate

Vizitator myrkskog

salut acesta este primul meu post pe acest forum si vreau sa zic din cate am vazut e foarte reusit . Sunt student in anul II la facultatea de informatica din Iasi si dupa cum bine stiti nu se face nimic legat de hardware (decat ceva teoretic) . Mi-am cumparat acum vreo 2-3 zile un PIC16F876 si astep sa imi vina comanda de la ADELAIDA de unde mi-am achizitionat un programator AD_PIC01 . Nu am cunostinte de electronica deloc si as vrea sa va rog sa ma ajutai prin a-mi spune de unde sa incep :tonqe: Sunt capabil sa invat dar momentan nu am niciun reper what so ever ... nu stiu cum se lipesc ledurile, afis BCD, osciloscop sau ce mai trebuie ......mentionez ca stiu C/ASMX86 deci nu ar fi o problema partea cu programatulam inceput cu PIC-ul pt ca parea mai nice ... nu stiu daca am facut alegerea buna ..... as vrea dar imi e cam greu sa dau la facultatea de electr si telecomunicatii doar pt a invata microcontrollere ... plz help

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_2770

1

• Abram Burel

1

• kit

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Foloseste netul cu incredere. Mergi pe siturile producatorilor de diverse componente, mai ales in sectiunile "datasheets", "application notes", "design", etc. Cauta dupa cuvinte cheie, cum ar fi "soldering", "diy project", etc. Daca esti dispus sa inveti, atunci practica o sa vina de la sine.

Link spre comentariu

Nu are rost sa te apuci de o alta facultate doar pentru a invata sa programezi niste PIC-uri.

Ce iti trebuie este un pic de indemanare, sa stii sa lucrezi cu un pistol sau ciocan de lipit si piesele necesare.

Nu stiu daca programatorul cerut de tine de la Adelaida este si placa de dezvoltare dar presupun ca nu este. Daca ai deja Pic-urile primul program care aproape 90% din programatori l-au facut a fost prinderea unui LED. Pentru asta ai nevoie sa faci un montaj extrem de simplu.

uite un pic in link-ul http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=15088. Sfatul meu este sa folosesti in loc de rezistenta de 220 ohmi una in jur de 1K ohm. Oricum pe tine te intereseaza sa aprinzi un led nu sa obtii maximul din acel led in ceea ce priveste fluxul luminos. Deci iti trebuie 1 led, 1 rezistenta de 1K ohm, doua condensatoare si un quartz. In functie de valorile quartz-ului vei stii di valorile condensatorilor. In documentatia de la Pic-uri undeva era un tabel care iti spunea cam intre ce valori variaza valorile condensatoarelor in functie de quartz. Mai toti lucreaza cu quartz-uri de 4Mhz sau 20Mhz. Mai ai de legat pinul MCLR la +5 volti printr-o rezistenta. Deci cu aceste putine piese vei putea sa faci primul montaj si sa vezi ca merge. Un link foarte util este urmatorul:

http://www.mikroelektronika.co.yu/roman ... icbook.htm

la capitolul 6 ai deja mostrele (adica exemple care au schema si codul care trebuie incarcat in PIC).

BAFTA!

P.S. Montajul trebuie sa fie facut pe o placa de test. Placi de test (placi pe care ai gauri gata facute si insulitele din cupru pentru a putea lipi piesele) gasesti pe la General System in IASI (cam scumpe dar iti trebuie pentru ca nu poti face montajul in aer).

Link spre comentariu
Vizitator myrkskog

mersi mult vlad ceea ce mi-ai scris este cu adevarat de ajutor. Apropo de programator deja e pe drum dar nu e placa de dezvoltare; am sa vad cu ledul si poate dupa ce mai prind experienta am sa ma apuc si de constructia unui programator sau un mediu de dezvoltare . Ms si de palca aia cu gauri ca nu stiam numele :) am inceput sa fiu un pic mai increzator ; ms celor cu experienta care ajuta pe cei incepatori in domeniudrumul e lung :tonqe:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări