former_Alfred Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 (editat) Parca as incerca o regenerare. Dupa ce supravoltez cateva minute filamentul, Cel mai bine ar fi să nu încerci o regenerare. Mai bine alimentează separat filamentul dintr-un traf de alternativ. Dacă folosești un traf de vreo ~9V cu o rezistență în serie cu filamentul, poți obține lumina normală pe ecran jucându-te din valoarea rezistenței, ca să ai și viața tubului cât mai lungă. Cam 8 - 8,5 V pe filament ar trebui să fie suficient, mai bine durează 5-10 minute până ajunge tubul la lumina normală, decât să supravoltezi filamentul mai mult decât e neapărată nevoie. La schema aia, alimentarea filamentului cu impulsuri din traful de linii era criminală Editat Iulie 19, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2014 Am depistat ce era cu U7 de era scazuta. Era devalorizata R813 si in loc de 82 ohmi avea vreo 112 ohmi. Am inlocuit si acuma U7 este 12 V, dar imaginea a rmas tot la fel de intunecata si la fel, apare cu intarziere. Am masurat pe placa TK, tensiunile sunt cele pe care mi le-ati zis cu exceptia pinului 7. Am 85 V fara semnal si 95 cu firul de la antenna conectat. Rezistenta R305 este buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Alimenteaza separat filamentul TK cu 8vac/300mA dintr_un traf,exact cum a scris @Alfred,si vezi daca ii revine contrastul la tub.Cred ca e cam lesinat. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2014 Si circuitul care alimenta filamentul il las in aer? Pot taia cu un cutter traseele de cupru de la filament? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 (editat) Cind tubul este uzat,ecranul este luminos(nu foarte luminos) dar imaginea este fara contrast.Daca este intunecata posibil sa nu fie uzat.Poti mari tenslunea de pe piciorusul 2 al TK din semireglabilul R731. Circuitul de filament poate fi lasat in aer,nu se intimpla nimic,iar traseele pot fi intrerupte fara probleme.Imaginea nu este cumva umflata?Daca este umflata atunci ai probleme cu dioda de FIT, TV18. Verific-o daca nu se incalzeste. Supravoltarea nu mi se pare o idee buna,poate duce la uzarea accelerata a TK. Editat Iulie 19, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
former_Alfred Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 (editat) Si circuitul care alimenta filamentul il las in aer? Pot taia cu un cutter traseele de cupru de la filament? Da, exact așa făceam, întrerupeam traseele pe cablaj și le lăsam în aer. O să scadă un pic consumul din traful de linii, ar fi bine să verifici tensiunea de 175V după ce întrerupi acele trasee. Dacă a mai crescut, o reduci înapoi la 175V. Imaginea nu este cumva umflata? Și asta trebuie verificat, într-adevăr. Dacă imaginea e umflată sau se umflă la creșterea bruscă a strălucirii (manevrând rapid butonul respectiv) atunci e îmbătrânit secundarul de la traful de linii sau dioda TV18. Editat Iulie 19, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Oricum nu are nimic de pierdut cu o supravoltare de la 6,3 la 8-8,5Vca.Decat sa dea in tub cu un aparat de regenerat slab calitativ mai bine il supravolteaza usor,macar are certitudinea ca mai merge o perioada.Nu toate aparatele de verificat si regenerat TK sunt ok,exista si pocnitori care mai mult strica TK_ul decat sa_l readuca la viatza.Eu cred ca m_am jucat cu cateva mii de tuburi incepand de la delta pana la ERF_uri si inclusiv astea A/N si cele de osciloscoape.Inca mai am vreo 2 BK467 si un Mutter BMR_3 in colectzie,le tzin asa de drag,imi amintesc de timpurile frumoase.TK au multe secrete care se descopera in timp si in conjuncturi favorabile. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Eu sunt multumit de Muter BMR95 face treaba buna. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Fara suparare ,dar ce faceti dvs. se numeste restaurare > un astfel de tv (care are 30 de ani ) nu o sa faca fata la o exploatare zilnica >> mereu o sa pice ceva la el !! Mai bine gasiti unul fabricat dupa anul 2000 ,sau chiar un NEI sau Daewoo > ii faceti o cura de electroliticii si daca are tubul bun o sa mearga ca ,,nou '' !!! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 (editat) Imaginea se umfla cind FIT este mica.De aceea zic sa se verifice dioda TV18 .Secundarul trafului ar putea sa aiba spire in scurt.Asta se poate vedea masurind consumul BO.In acest caz finalul linii(BU-ul) trebuie sa se incalzeasca.Trebuie verificat atent sa nu fie descarcari la secundarul trafului. Editat Iulie 19, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Cornel Cercel Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 cred că acest topic e la vrăjală )atunce cînd găsești o sigurantă arsă nu se înlocueste fără a cercet cauza că degeaba nu sa ars spunea prfesr inginer Șcrada din Cîmpulung muscel in 1972 am făcut acest mic comentaru ăn amintirea Dom inginer electronist vă mulumesc pentru întelegere . dacă diamant 220 are trfo retea 126v care alimentează un beu 806 și din emiteru acetuea apare bara de alimentare a trafo lini impicit colectr bu205 dacă e tv 6 ci si se aude fregfnța bo or sincro proceso nu lucreză corect or trafo lini defect .tr. bu 205. defect nedăm cu părerea Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Pe G1 ce tensiune e cu lumina la maxim ? ajunge in +55V ? sau masoara direct intre catod si G1 (pin7=K si pin2,6=G1) si vezi cat este.Eventual mai dai gaz din R618,semireglabilul ala mic de lumina de pe sasiu,parca pe langa deflexie era.Verifica si pe G2 in pinul 3 TK daca ai 450-510V. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 (editat) Imaginea se umfla cind FIT este mica. Well, dacă e să discutăm pe bune, imaginea se umflă când impedanța internă a sursei de FIT e prea mare. Dacă-mi mai aduc bine aminte, 2MΩ e o valoare bună, 5MΩ e o valoare prea mare. De aceea, prin 1992-1995 puteai vedea în magazinele românești și televizoare noi la care se umfla imaginea când apăreau variații rapide de strălucire. Dioda TV18 ”îmbătrânită” exact asta înseamnă, creșterea impedanței interne, mai ales că e o diodă cu seleniu. Dar și sârma de cupru îmbătrânește datorită trecerii curentului electric prin ea, astfel că același defect, umflarea imaginii, poate fi produs și de secundarul de la traful de linii, pentru că și lui îi crește impedanța internă pe măsură ce îmbătrânește. Eventualele spire în scurt sunt o problemă diferită, de la asta îi scade impedanța, nu îi crește. Fara suparare ,dar ce faceti dvs. se numeste restaurare > un astfel de tv (care are 30 de ani ) nu o sa faca fata la o exploatare zilnica >> mereu o sa pice ceva la el !! Am restaurat un Opera H2 pe vremuri, din acela cu 6 lămpi. Îi pusesem până la urmă și selector dintr-un video Sharp, ca să meargă toate programele pe cablu. A făcut într-adevăr 12 defecte în trei luni, după prima reparație, dar ulterior a mers încă 4 ani fără să se mai defecteze. Tot ce era de picat, picase demult și fusese înlocuit Editat Iulie 19, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2014 Am reglat din R618 pana am avut pe G2 tensiunea de 57 V iar imaginea s-a mai imbunatatit foarte putin. Pana sa fac asta aveam cel mult 43 V. Diode TV 18 am incercat mai multe, iar imaginea a ramas la fel. Pana la urma am supravoltat filamentul vreo 3 minute si apoi am descarcat un condensator de 4,7 uF incarcat cu vreo 600 V intre catod si grila 1. Mai jos atasez o poza cu rezultatul. Semnalul provine de la o antena exterioara. Tv-ul nu e al meu. M-a rugat o ruda de-a mai mai nevoiasa sa il repar daca pot. si cu ajutorul dumneavoastra am reusit! Va multumesc foarte foarte mult! Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Cam mare imaginea pe orizontala.Se mai poate poate reduce din bobina aia cu miez rotund .Are o gaura patrata in ea .Se poate regla dinspre partea placata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum