Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema sursa cu A723

Postări Recomandate

am facut o sursa stab cu A723 romanesc, toate bune si frumoase pana la protectie .... 2 pini din integrat culeg caderea de tensiune pe o rezistenta inseriata cu iesirea.. la o cadere de tens de 0.3V ar trebui sa intre protectia .in schema folosita era recomandat 0.15 ohmi pt 3A , am pus nichelina bobinata in aer . pun sarcina .. la 0.5A intra prot, masor caderea de tens 0.6V scad spire degeaba aprox aceasi cadere de tens . pun o bucata de lita de Cu, si merge nu mai intra prot , pun consum de 3A masor caderea 0.1 si incep sa maresc lungimea la lita tot asa bobinat in aer si tot masor caderea de tensiune pe ea, ajung la 0.6V si nu intra prot...nu-mi dau seama ce nu-i convine .. sa nu fie bun integratul? la cadere de tens de 0.6V cu nichelina intra prot , la cadere de 0.6V cu lita de cupru , nu mai intra ... :axe:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Curentul la care intra protectia este I=0.65/R, deci la o rezistenta de 1 ohm, curentul limita este de 0.65A (aproximativ). La o rezistenta de 0.15 ohmi ar trebui sa intre protectia la 0.65/0.15=4.33A. Nu e clar din descriere daca mai sunt si alte rezistente pe acolo. Daca mai sunt treaba se mai poate schimba. Posteaza schema.De asemenea, la rezistente asa de mici incep sa conteze si rezistentele firelor, contactelor, etc., iar ceea ce crezi ca e 0.15 ohmi sa fie in realitate ceva mai mare.Posteaza schema si modul de cablare. Uneori cablarea joaca feste.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări