Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 6S4S ,,Spirit of St. Louis'' II

klauss00

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Buuuuun, vreau sa resuscitez acest proiect, ceva nu imi place cum suna. La intalnirea tube weekend de la Colibita am adus acest amplificator si cu ajutorul userului Mad id am verificat amplificatorul cu analizorul de spectru, poze mai jos cu rezultatele.

Comentarii?

IMG_20180825_092114036.jpg

IMG_20180825_092746483.jpg

IMG_20180825_092752697.jpg

IMG_20180825_092754336.jpg

IMG_20180825_093048341.jpg

IMG_20180825_094509273.jpg

IMG_20180825_094510931.jpg

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Cred ca am discutat la Colibita despre faptul ca armonicele  sint foarte mari in spectrul masurat si este normal sa fie o problema cu auditia insa acest lucru se poate remedia, ar trebui sa postezi schema si  valorile de tensiuni si curenti masurati pe electrozii tuburilor si in mod sigur  se va detecta eroarea de constructie  sau de proiectare

Link spre comentariu

Da, am vorbit. OT-urile nu trebuie rebobinate?

Schema mai jos, cu 2 modificari: tubul 76 a fost inlocuit cu 7A4 si 6SN7 inlocuit cu type 56

JELsc-ST2A3DX.jpg

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Trebuie sa postezi schema amplificatorului tau cu masuratori reale fiindca cea prezentata este a altui "pacient" in plus  ar trebui si datele transformatorului si a partii de alimentare

Link spre comentariu

Valderama, OT nu sunt Tango ci home made

Masuratori in weekend

LE Masuratorile OT urilor nu va zgarie retina cu nimic? Mie parca da dar as dori o parere mai avizata

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Pe osciloscop vad scris RMS1=4,1V deci daca sarcina a fost pe 8 ohmi => ati testat la 2W (4,1*4,1/8). 6S4S "stie" doar de 3,2W putere la anod => nu-i cam mare puterea la care au fost facute masuratorile? Sinusoida este un bic rotunjita la ambele capete (ceea ce este de bine!!!) insa daca ai fi facut masuratorile la 1W  ai fi avut distorsiuni mai mici. Cu cat tragi mai multa putere din amplificator cu atat cresc si distorsiunile.

O simpla verificare este sa vizualizezi sinusoida la 0,5W, la 1W si la 2W. Daca sinusoida la 0,5 si la 1W are varfurile mai ascutite => totul este bine!

Link spre comentariu
Acum 24 minute, klauss00 a spus:

Valderama, OT nu sunt Tango ci home made

Masuratori in weekend

LE Masuratorile OT urilor nu va zgarie retina cu nimic? Mie parca da dar as dori o parere mai avizata

Transformatorul este in regula, se comporta foarte bine la frecvente joase si bine la cele inalte, parerea mea este ca daca se remediaza raspunsul armonic al amplificatorului acesta va suna excelent

Link spre comentariu
Acum 15 minute, adrian_pic a spus:

Pe osciloscop vad scris RMS1=4,1V deci daca sarcina a fost pe 8 ohmi => ati testat la 2W (4,1*4,1/8). 6S4S "stie" doar de 3,2W putere la anod => nu-i cam mare puterea la care au fost facute masuratorile? Sinusoida este un bic rotunjita la ambele capete (ceea ce este de bine!!!) insa daca ai fi facut masuratorile la 1W  ai fi avut distorsiuni mai mici. Cu cat tragi mai multa putere din amplificator cu atat cresc si distorsiunile.

O simpla verificare este sa vizualizezi sinusoida la 0,5W, la 1W si la 2W. Daca sinusoida la 0,5 si la 1W are varfurile mai ascutite => totul este bine!

Osciloscopu' ca osciloscopu' da' pe HP ce vedeti?

Link spre comentariu

De pe analizor am luat valorile arminicelor si bagate pe site-ul ala a iesit 2,9%. Daca este la 2W si ampliful este facut cu 6S4S nu am decat cuvinte de lauda pentru cel care a bobinat trafurile. Frate, cand ai ocazia sa masori distorsiunile pe un analizor de spectru, prima masuratoare o faci STANDARD, adica la 1W! Tu daca mai roteai un pic potentiometrul de volum erai si mai trist, dar fara motiv! Prima data pleci de la puterea maxima disipata in anod de tubul final. Apoi vezi cam cat este randamentul clasei A, il inmultesti cu puterea in anod, mai inmultesti si cu un randament subunitar (ca traful este real nu ideal) si vezi cam ce poti sa ceri teoretic de la schema. Eu tind sa cred ca tu ai depasit limitele care ies din calcul si de asta ai amplitudinea armonicelor mai mari. In plus, aici vorbim de amplificatoare pe tuburi. Distorsiunile nu se compara cu alea de la silicoane. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări