George Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Referitor la problema dvoastra cu brumul, cititi si mesajul lui fcon de aici: http://www.elforum.info/topic/65438-2a3-reborn/page-12?do=findComment&comment=1225151 De asemenea, studiati cu atentie si poza din acel mesaj. Link spre comentariu
klauss00 Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Schema la care faceti trimitere este cu 2A3 (si nu cu 6B4G) care este mult mai putin sensibil la brum Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Buuuuun, vreau sa resuscitez acest proiect, ceva nu imi place cum suna. La intalnirea tube weekend de la Colibita am adus acest amplificator si cu ajutorul userului Mad id am verificat amplificatorul cu analizorul de spectru, poze mai jos cu rezultatele. Comentarii? Editat Ianuarie 22, 2020 de klauss00 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Cred ca am discutat la Colibita despre faptul ca armonicele sint foarte mari in spectrul masurat si este normal sa fie o problema cu auditia insa acest lucru se poate remedia, ar trebui sa postezi schema si valorile de tensiuni si curenti masurati pe electrozii tuburilor si in mod sigur se va detecta eroarea de constructie sau de proiectare Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Da, am vorbit. OT-urile nu trebuie rebobinate? Schema mai jos, cu 2 modificari: tubul 76 a fost inlocuit cu 7A4 si 6SN7 inlocuit cu type 56 Editat Ianuarie 22, 2020 de klauss00 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Ar fi culmea să rebobinezi un Tango U808 (pe schema de mai sus apare specificat Tango U808) Editat Ianuarie 22, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Trebuie sa postezi schema amplificatorului tau cu masuratori reale fiindca cea prezentata este a altui "pacient" in plus ar trebui si datele transformatorului si a partii de alimentare Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Valderama, OT nu sunt Tango ci home made Masuratori in weekend LE Masuratorile OT urilor nu va zgarie retina cu nimic? Mie parca da dar as dori o parere mai avizata Editat Ianuarie 22, 2020 de klauss00 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Pe ce sarcina s-au facut masuratorile? Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Max Id stie, presupun ca 8 ohmi Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Pe osciloscop vad scris RMS1=4,1V deci daca sarcina a fost pe 8 ohmi => ati testat la 2W (4,1*4,1/8). 6S4S "stie" doar de 3,2W putere la anod => nu-i cam mare puterea la care au fost facute masuratorile? Sinusoida este un bic rotunjita la ambele capete (ceea ce este de bine!!!) insa daca ai fi facut masuratorile la 1W ai fi avut distorsiuni mai mici. Cu cat tragi mai multa putere din amplificator cu atat cresc si distorsiunile. O simpla verificare este sa vizualizezi sinusoida la 0,5W, la 1W si la 2W. Daca sinusoida la 0,5 si la 1W are varfurile mai ascutite => totul este bine! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 24 minute, klauss00 a spus: Valderama, OT nu sunt Tango ci home made Masuratori in weekend LE Masuratorile OT urilor nu va zgarie retina cu nimic? Mie parca da dar as dori o parere mai avizata Transformatorul este in regula, se comporta foarte bine la frecvente joase si bine la cele inalte, parerea mea este ca daca se remediaza raspunsul armonic al amplificatorului acesta va suna excelent Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Remedierea o poate face daca schimba tubul final. Nu poate mai mult tubul. Din poze am luat ochiometric valorile urmatoare: 15 -32 -16 -42 -32 -42 -40 si le-am bagat aici: https://www.rfwireless-world.com/calculators/THD-Calculator-and-THD-formula.html si rezulta un 2,9% ceea ce mi se pare foarte bine la 2W cu un 6S4S. Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 15 minute, adrian_pic a spus: Pe osciloscop vad scris RMS1=4,1V deci daca sarcina a fost pe 8 ohmi => ati testat la 2W (4,1*4,1/8). 6S4S "stie" doar de 3,2W putere la anod => nu-i cam mare puterea la care au fost facute masuratorile? Sinusoida este un bic rotunjita la ambele capete (ceea ce este de bine!!!) insa daca ai fi facut masuratorile la 1W ai fi avut distorsiuni mai mici. Cu cat tragi mai multa putere din amplificator cu atat cresc si distorsiunile. O simpla verificare este sa vizualizezi sinusoida la 0,5W, la 1W si la 2W. Daca sinusoida la 0,5 si la 1W are varfurile mai ascutite => totul este bine! Osciloscopu' ca osciloscopu' da' pe HP ce vedeti? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 De pe analizor am luat valorile arminicelor si bagate pe site-ul ala a iesit 2,9%. Daca este la 2W si ampliful este facut cu 6S4S nu am decat cuvinte de lauda pentru cel care a bobinat trafurile. Frate, cand ai ocazia sa masori distorsiunile pe un analizor de spectru, prima masuratoare o faci STANDARD, adica la 1W! Tu daca mai roteai un pic potentiometrul de volum erai si mai trist, dar fara motiv! Prima data pleci de la puterea maxima disipata in anod de tubul final. Apoi vezi cam cat este randamentul clasei A, il inmultesti cu puterea in anod, mai inmultesti si cu un randament subunitar (ca traful este real nu ideal) si vezi cam ce poti sa ceri teoretic de la schema. Eu tind sa cred ca tu ai depasit limitele care ies din calcul si de asta ai amplitudinea armonicelor mai mari. In plus, aici vorbim de amplificatoare pe tuburi. Distorsiunile nu se compara cu alea de la silicoane. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum