klauss00 Postat Octombrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Am scos finalele, nu se aude nimic in difuzor Link spre comentariu
romicap Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 (editat) http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/0602.pdf Filtrarea tensiunilor redresate de ing.Revenco Editat Octombrie 19, 2015 de romicap Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Ar fi imposibil sa aveti brum din cauza alimentari filamentelor in AC daca veti utiliza schema de mai jos,o schema despre care am facut vorbire printre primele postari ale mele pe acest forum si care a fost luata in seama se pare,dupa mult timp, de catre cativa colegi dar dupa ce s-au convins ca exista si nume "sonore" din alte tari care recomanda asa ceva. Schema de mai jos este pentru alimentarea filamentelor tuburilor finale pentru un amplificator stereo si... nu vad legatura intre valoarea tensiuni pe filamente data de cataloage si cresterea brumului ,adica o chestie direct proprtionala !? Am bobinat bifilar filamentul asa cum ati sugerat, zgomotul este mult mai putin intens decat monofilar si curent alternativ DAAAAR tot se aude la 1m de boxa si e destul de suparator pentru mine, asa ca tot in CC alimentez acum filamentul. Aceasta schema a fost incercata de utilizatorii de pe elforum pentru 2A3 sau 6A3? Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Am bobinat bifilar filamentul asa cum ati sugerat, zgomotul este mult mai putin intens decat monofilar si curent alternativ DAAAAR tot se aude la 1m de boxa si e destul de suparator pentru mine, asa ca tot in CC alimentez acum filamentul. Aceasta schema a fost incercata de utilizatorii de pe elforum pentru 2A3 sau 6A3? Daca imi aduc bine aminte,colegi: @saptemari si @fcon,au aplicat aceasta metoda cu rezultate excelente,s-ar putea ca tubul rusesc sa nu se "preteze" la o astfel de alimentare a filamentului comparativ cu 2A3,personal am incercat doar pentru OT100 si GU15 rezultatele fiind : brum=zero! Incercati si alimentarea in DC dar sunt sigur ca veti injumatati viata tubului. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 am incercat atat cu Svetlana 6S4S cat si cu Sylvania 6B4G rezultatul e acelasi. De ce se injumatateste viata de functionare in CC? saptemari a folosit 2A3 Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Alimentati catod cu incalzire directa in curent continuu? Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Filamentul de la 6b4g il alimentez in curent continuu Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Masurati curentul anodic, inversati polaritatea incalzirii apoi masurati iarasi curentul anodic. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Asta nu am masurat dar am observat ca intre pinul pe care este +6.3v si masa sunt 49v iar intre pinul pe care e -6.3v si masa sunt 42v Editat Octombrie 23, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Emisia de electroni nu se distribuie uniform pe catod(filament) de unde si scurtarea vietii tubului. Evident si PSF-uri aiurea. Editat Octombrie 23, 2015 de RockDok Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Buuun si cum alimentez in CA fara brum? Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Traf toroidal, secundar cu priza mediana, cite un traf pentru fiecare filament. Linga soclu si ecranat in tabla de fier. Sau in comutatie, dar inca nu l-am testat, post #36-> http://www.elforum.info/topic/108371-gk71-ef80-se-clasa-a/page-3 tot linga soclu si tot ecranat in tabla de fier. Editat Octombrie 23, 2015 de RockDok Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Am trimis o solicitare de pret la Petra Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Asta nu am masurat dar am observat ca intre pinul pe care este +6.3v si masa sunt 49v iar intre pinul pe care e -6.3v si masa sunt 42v da domnule aşa decurg "ostilităţile" pentru situaţia încălzire directă în DC am mai postat chestia asta cu ceva ani în urmă. astfel se ajunge la ce spune RockDok "Emisia de electroni nu se distribuie uniform pe catod(filament) de unde si scurtarea vietii tubului. Evident si PSF-uri aiurea" Editat Octombrie 23, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Stiu topicul in care a mai fost publicata, dupa ce l-am citit am fost vag convins de utilitatea alimentarii in CA dar nereusind sa scap de brum am utilizat CC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum