Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 6S4S ,,Spirit of St. Louis'' II

klauss00

Postări Recomandate

Ar fi imposibil sa aveti brum din cauza alimentari filamentelor in AC daca veti utiliza schema de mai jos,o schema despre care am facut vorbire printre primele postari ale mele pe acest forum si care a fost luata in seama se pare,dupa mult timp, de catre cativa colegi dar dupa ce s-au convins ca exista si nume "sonore" din alte tari care recomanda asa ceva.

Schema de mai jos este pentru alimentarea filamentelor tuburilor finale pentru un amplificator stereo si... nu vad legatura intre valoarea tensiuni pe filamente data de cataloage si cresterea brumului ,adica o chestie direct proprtionala !?

Am bobinat bifilar filamentul asa cum ati sugerat, zgomotul este mult mai putin intens decat monofilar si curent alternativ DAAAAR tot se aude la 1m de boxa si e destul de suparator pentru mine, asa ca tot in CC alimentez acum filamentul.

Aceasta schema a fost incercata de utilizatorii de pe elforum pentru 2A3 sau 6A3? 

Link spre comentariu

Am bobinat bifilar filamentul asa cum ati sugerat, zgomotul este mult mai putin intens decat monofilar si curent alternativ DAAAAR tot se aude la 1m de boxa si e destul de suparator pentru mine, asa ca tot in CC alimentez acum filamentul.

Aceasta schema a fost incercata de utilizatorii de pe elforum pentru 2A3 sau 6A3? 

Daca imi aduc bine aminte,colegi: @saptemari si @fcon,au aplicat aceasta metoda cu rezultate excelente,s-ar putea ca tubul rusesc sa nu se "preteze" la o astfel de alimentare a filamentului comparativ cu 2A3,personal am incercat doar pentru OT100 si GU15 rezultatele fiind : brum=zero!

Incercati si alimentarea in DC dar sunt sigur ca veti injumatati viata tubului.

Link spre comentariu

Asta nu am masurat dar am observat ca intre pinul pe care este +6.3v si masa sunt 49v iar intre pinul pe care e -6.3v si masa sunt 42v

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Asta nu am masurat dar am observat ca intre pinul pe care este +6.3v si masa sunt 49v iar intre pinul pe care e -6.3v si masa sunt 42v

da domnule aşa decurg "ostilităţile" pentru situaţia încălzire directă în DCPosted Image am mai postat chestia asta cu ceva ani în urmă.

astfel se ajunge la ce spune RockDok "Emisia de electroni nu se distribuie uniform pe catod(filament) de unde si scurtarea vietii tubului. Evident si PSF-uri aiurea"

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări