THOMAS Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) am 4 drosele nu ar fi o problema necesitatea lui dupa condensatorul de 47uf sa inteleg ca se leaga direct la trafo out? Da,recomandat ar fi si inserierea unei rezistente de 10ohmi/5w+ siguranta de 250mA-UR pe fiecare canal spre +Uanod traf de iesire,asta pentru a atenua cat mai mult posibil diafonia ,avand in vedere ca sursa dv. este comuna pentru un amplificator stereo. Sigurantele sunt pentru o oarecare protectie a sursei de alimentare la un eventual scurtcircuit in tubul final sau in OT. Editat Mai 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) traful de alimentare e fara priza mediana. oscilez intre a folosi redresare cu siliciu sau sa il rebobinez. care varianta e mai buna? intreb asta deoarece mai toate schemele de pe net sunt cu tub redresorSe poate face o redresare mixta,doua diode si un tub redresor,pentru o separare cit mai buna intre canale eu as pune cite un soc de filtraj ,inseriat cu cite o dioda,pe diecare canal,cum a desenat colegul saptemari. Editat Mai 25, 2015 de viobio Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) (nu mai spun ca si boxele conteaza - vezi ca saptemari nu se joaca cu boxe de duzina!) Am luat saptamana trecuta niste boxe Trio KL30 (kenwood KL 333), pe hartie arata foarte bine: 98dB, 45-20000Hz, 20cm bass, si se aud destul de bine pe tuburi Editat Mai 25, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 26, 2015 Autor Partajează Postat Mai 26, 2015 (editat) 6SN7 este catalogat ca fiind 2 triode 6J5 in acelasi balon. Pe foaia de catalog 6F8G este catalogat ca 2 triode 6J5 dar cu alte capacitati interelectrod si cu grila unei triode legate la capison. Am auzit o parere conform careia 6SN7 poate fi inlocuita cu 6F8G daca in schema triodele din balon sunt folosite in serie iar daca se foloseste o trioda din balon pt fiecare canal e de evitat folosirea 6F8G. care e adevarul totusi? Editat Mai 26, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
klauss00 Postat Iunie 23, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2015 O poza cu varianta finala, sper sa nu mai fac alte modificari. redresor jan-cea-5r4wgb Bendix final 6C4C Svetlana preamplificator 2 7A4 Philco preamplificator 1 type 56 National Union ochi magic 6E5C referitor la tubul redresor ii rog pe cei care au mai lucrat cu acest tip de tub sa ma ajute putin. Pentru a obtine 355V la borna traf iesire ma gandeam sa bobinez 2*325V rezistenta 50 ohmii intre anozii tubului si secundar transformator, primul condensator de filtraj 16-20uF drosel 9mH 60 Ohm 225mA condensator 100uF . E bine calculul? Link spre comentariu
klauss00 Postat Iunie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2015 Si restul de componente:mufe aurite condensatori electrolitici Nichicon si Tesla rezistente Kiwame si Allen Bradleysocluri ceramice condensatiri de cuplaj Mundorf MCap Evo Aluminium Oilpotențiometru cu loudnes Link spre comentariu
klauss00 Postat August 11, 2015 Autor Partajează Postat August 11, 2015 Am reusit sa fac conexiunile exceptie ochiul magic si loudness. Toate filamentele sunt in C.A. voi incerca si un test cu C.C. daca nu sunt diferente semnificative vor ramane in C.A. P=4.4W, intrare 0.4V Cum se aude? Pai intr-un singur cuvant: divin, asa cum trebuie sa se auda. Daca inchideam ochii as fi zis ca cei de la AC-DC imi ofereau un concert in particular si sa nu credeti ca sursa de semnal era un vinil sau CD ci un radio pe postul Rock FM si boxe de calitate. Dar au fost si surprize unul din preamaritii condensatori Mundor MCap Evo a ,,murit,, la datorie si a fost inlocuit cu un ,,umil,, IPEE romanesc (in poza nu se observa a fost facuta inainte de teste) Link spre comentariu
saptemari Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Felicitari pt proiect!As spune doua lucruri:1. Din spusele unor colegi de pe forum cu vechime si experiența si din experiența mea proprie, nu aveți nevoie de CC la acest amplificator. Daca realizati îngrijit si corect cablarea nu trebuie sa aveți zgomot. 2. Socul de 9 mH nu cred ca face nimic. As zice ca aveți nevoie de un soc de o valoare de ordinul Hy, 10Hy sa zicem. Apoi puteți folosi un program gratuit pt simularea sursei de alimentare. Link spre comentariu
klauss00 Postat August 12, 2015 Autor Partajează Postat August 12, 2015 multumesc de aprecieri! socul e de 11mH am renuntat la cel de 9mH si da este cam putin, nu e mare diferenta daca socul e prezent in circuit sau nu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 multumesc de aprecieri! socul e de 11mH am renuntat la cel de 9mH si da este cam putin, nu e mare diferenta daca socul e prezent in circuit sau nuAcel soc este pus DEGEABA, cum a spus și colegul saptemari, trebuie unu de 5...10H. Link spre comentariu
Untold Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Sau, pentru economie de spatiu, folositi un drosel electronic: Link spre comentariu
klauss00 Postat August 13, 2015 Autor Partajează Postat August 13, 2015 Nu prea imi place ideea de a baga siliciu intr-un amplificator cu lampi atunci cand se poate rezolva si altfel dar voi incerca si propunerea dv. Link spre comentariu
klauss00 Postat August 15, 2015 Autor Partajează Postat August 15, 2015 Am gresit eu cand am scris, droserul e de 11H si nu 11mH e recuperat dintr-un radio Gerufon 62W II Link spre comentariu
klauss00 Postat August 23, 2015 Autor Partajează Postat August 23, 2015 (editat) Am mai lucrat la amplif (dupa cum am avut timp) si 3 probleme am intampinat: [*]BRUM aveam cat sa dau la tot forumul si sa imi mai ramana si mie. am incercat mai multe tehnici de a scapa de el dar fara succes: am marit condensatorii de filtraj de la 22uF/11H/100uF la 140uF/11H/200uF, reglat potentiometru din catod, am legat masa la sasiu in diverse locuri, am refacut unele circuite, am scos toate tuburile de preamplificare sa vad daca se modifica cumva intensitatea dar nimic singura solutie viabila fiind alimentarea filament tub final in CC restul CA, acum doar daca stau cu urechea lipita de boxa se mai aude putin. Momentam folosesc punte 3PM1 romaneasca si condensator de 4700uF si intentionez sa modific CLC 10mH si 10.000uF. [*]ochiul magic e 6E5S iar schema e: semireglabil 100k, dioda, 0.22uF spre masa, 4k7 spre masa, grila tub. daca volumul este pana la jumatate banda luminoasa nu se modifica iar dupa jumatate cu cat creste volumul creste si amplitudinea benzii. ce sa fac sa pun un tranzistor inainte de semireglabil? semnalul e luat din secundar OT. [*]loudness. potentiometrul e 47k logaritmic cu priza pentru loudness iar de la priza rezistenta 1k, condensator 0.1uF, comutator (activeaza sau dezactiveaza loudness) si totul legat la masa. valorile pentru rezistenta si condensator le-am gasit in cartea HI-FI ABC. mie mi se pare ca atenueaza prea mult medii-inalte. care ar fi formala de calcul pentru rezistenta si condensator? Editat August 23, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) 2Pentru a mari semnalul pt ochiul magic,poți face înaintea grilei tubului un dublor/triplor de tensiune,cu 2,3 diode. Editat August 24, 2015 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum