klauss00 Postat Iulie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2014 astazi mi-au venit rusoaicele (6S4S) din Germania. Nu am putut sa nu le pun pe catometru, dac in foaia de catalog Ea-250V si grila -45V cartela de test a catometrului Tesla foloseste Ea-300V si grila -48V si am obtinut 95ma si 105ma o diferenta de 9.5%-10.5% in functie de care trioda e luata ca referinta. Sper sa nu fie o problema cu diferenta asta Asa cum am promis potentiometrul de volum va fi alps, mai exact 2x 50k dar fiecare sectiune pe ax separat, dispozitivul de actionare a axelor e format din doua sectiuni care se pot actiona simultam sau doar un ax cand se poate folosi ca si reglajul balansului. Interesant, nu? soclurile octale ceramice cu prindere pe sasiu recuperate dintr-o statie de emisie militara sovietica potentiometre bobinate de 100ohmi pentru legarea filamentelor Link spre comentariu
Vizitator Motrosel Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Stimate domn Claudiu, ati finalizat acest amplificatory cu 6S4S?Daca da, ne impartasiti cateva impresii. Stiu ca fiecare cioara is lauda puii, dar ma bazez pe obiectivitatea dumneavoastra. Link spre comentariu
klauss00 Postat Februarie 17, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2015 Din pacate nu l-am terminat, imi ocup timpul cu alte probleme mai urgente, sper in 2 luni sa fie gata. Daca nu ati fi postat acest comentariu eram decis sa nu mai scriu nimic legat de acest subiect. Am ridicat cateva probleme si vad ca nimeni nu isi da cu parerea. O zi buna Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Da stiu, a trecut mult timp de cand am inceput acest proiect dar am avut multe situatii neprevazute care trebuiau rezolvate dar si amplificatorul cu 6AS7 de aceea nu m-am grabit. Plusa ca am si schimbat schema, e preluata de la JE Labs dar modificat primul etaj de preamplificare cu ajutorul dl. Lazaroiu O schita a a sasiului, transformatorul de alimentare nu e in pozitie finala se mai poate roti cu 90 de grade Cadrul este din lemn de stejar cu imbinari la 45 de grade. Ochiul magic va fi integrat in partea frontala a cadrului Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Buna ziua, Si dublele triode 6SN7 (sau 6H8C, rusesti) au un aspect vintage. Asa aratau si cele fabricate in anii '40. Astfel ca si fara #75, amplificatorul tot va avea un aspect vintage. Folositi redresarea cu tub? Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) traful de alimentare e fara priza mediana. oscilez intre a folosi redresare cu siliciu sau sa il rebobinez. care varianta e mai buna? intreb asta deoarece mai toate schemele de pe net sunt cu tub redresor Editat Mai 25, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Este o chestiune mult disputata: redresare cu siliciu sau cu tub. Din cate stiu eu, nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la care varianta e mai buna. Unii sunt convinsi ca cea cu siliciu e alegerea potrivita (caz in care va este necesar un circuit de intarziere a tensiunii anodice, pentru protectia tuburilor, sau un intrerupator in circuitul anodic - eu l-am pus dupa redresare - cu o rezistenta de 250K pe borne, astfel incat tensiunea sa creasca lent in sursa). Altii, dimpotriva, spun ca redresarea cu lampa este cea mai potrivita, intrucat sunetul este mai larg, mai placut. Eu sunt de aceasta din urma opinie (considerand incercarile mele). Cu certitudine ca exista explicatii fizice ale diferentelor dintre cele doua variante, insa eu nu le cunosc. O a treia varianta este redresarea hibrida, buna exact in situatia in care nu aveti priza mediana. Si ar mai fi ceva: secundarele destinate alimentarii filamentelor finalelor ar fi bine sa fie bobinate bifilar, 2 x 3,15 volti. Le veti putea inseria (in faza), iar centrul il puneti la masa prin rezistenta din catod. Fiind bobinate bifilar, cele doua sectiuni vor avea aceeasi rezistenta, ceea ce va avea ca efect inlaturarea unei mari parti din hum. Asta nu-i inventia mea, a scris si domnul Lazaroiu pe undeva. Editat Mai 25, 2015 de saptemari Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Sau schema asta, incercata, zero brum. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Nu cred ca are rost sa rebobinezi traful de alimentare. Trafurile de alimentare pentru redresare cu tub trebuie sa aiba o anumita rezistenta in secundar (saptemari sigur poate da detalii). Deci eu zic sa mergi pe redresare cu siliciu (sunt multe amplificatoare de mii de euro care au redresarea pe siliciu). Daca ai fi avut traful care trebuie, condensatori mai deosebiti, merita sa mergi pe redresare cu tub, dar asa doar cu surogate mai bine renunti. (nu mai spun ca si boxele conteaza - vezi ca saptemari nu se joaca cu boxe de duzina!) RockDok poti da detalii despre L1, L2,L3? Editat Mai 25, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Sau schema asta, incercata, zero brum. R1 are 330 de ohmi? Multumesc de apreciere Adrian Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) @saptemari: portocaliu(3), portocaliu(3), galben(4). Bleederele le pun cam 1k / V. @adrian_pic: sectiunea L1 parte din sectiunea trafo proportionala cu puterea consumata, bobinata cu diametrul corespunzator unei densitati de curent acceptate, cit incape, evident intrefier. L2,3 bifilar pe aceeasi sectiune sau chiar mai mica decit la L1, fara intrefier dar trebuie consum pe ambele ramuri. Pentru evitarea durerilor de cap eu am lasat intrefier. Mult fier, mult cupru, mult de lucru dar zero brum. Editat Mai 25, 2015 de RockDok Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 portocaliu(3), portocaliu(3), galben(4). Bleederele le pun cam 1k / V. A, e in regula atunci. Ma speriasem! Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 sau mai e varianta asta Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) sau mai e varianta asta Corect! cea mai buna solutie,va scapa si de drosel,vorbesc foarte serios! EY88, EY82 si chiar EZ81 (ca in schema de mai jos) iar pentru un aspect total vintage ar merge 5U3G (sau rusoaica 5T3S) dar in acest caz va trebuie un secundar de 5V~ pentru filamentul tubului. Editat Mai 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 am 4 drosele nu ar fi o problema necesitatea lui Corect! cea mai buna solutie,va scapa si de drosel,vorbesc foarte serios! dupa condensatorul de 47uf sa inteleg ca se leaga direct la trafo out? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum