Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Skimmer / separator ulei pentru emulsie racire

enjoy

Postări Recomandate

Imediat ce se aduna ulei in emulsia de racire apar si probleme. Bacteriile iubesc uleiul si totodata emulsia isi pierde din proprietati. Bineinteles unele emulsii au biocizi, dar nu pot tine la distanta prea mult timp chestiile dubioase ce pot aparea intr-un tanc de emulsie. "Kill coin" (o bucata de argint cu puritate de 95%) nu poate face nici o diferenta in cazul asta.Singura metoda prin care mi-am pastrat emulsia cat mai proaspata a fost de pompa de aer (de acvariu) - oxigenul omoara bacteriile anaerobice. Revenind la titlul topicului, a incercat cineva sa construiasca un skimmer / separator de ulei cu banda sau disc? Ce fel de motoras pot folosi? Eu ma gandeam la un motoras care invarte farfuria intr-un cuptor cu microunde, insa as prefera ceva care sa foloseasca pana in 12v.Discul trebuie sa fie lucios (sa nu se blocheze) sau mai poros sa capteze mai mult ulei? Un CD zgariat cu smirghel nu e bun?post-224790-0-83798000-1405628564_thumb.jpg

Editat de enjoy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

1

• enjoy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Singura metoda prin care mi-am pastrat emulsia cat mai proaspata a fost de pompa de aer (de acvariu) - oxigenul omoara bacteriile anaerobice. 

Incearca o pompa de acvariu care baga ozon,o sa fi surprins de rezultate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări