Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C8051F300 Silicon Labs, cum îl accesez?

former_Alfred

Postări Recomandate

Am niște chip-uri EEPROM de la cartușe de imprimantă Dell 2150. Originalele nu se știe ce sunt, fiind neîncapsulate. Dar cartușele ”for-use” folosesc niște clone realizate cu F300. Îmi poate spune cineva cum aș putea să le citesc și eventual să le rescriu conținutul? Ce programator și ce soft mi-ar trebui?

Posted Image

Manualul de la F300 l-am găsit pe net, am presupus că fiind 8051 s-ar încadra la Atmel

https://www.silabs.com/Support%20Documents/TechnicalDocs/c8051f30x.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• former_Alfred

2

• baza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred că îmi trebuie codul din microcontroller, el emulează un EEPROM pe care imprimanta îl citește și îl scrie la fiecare pagină tipărită. Eu aș avea nevoie să citesc acel conținut al EEPROM-ului emulat și să îl rescriu cu conținutul de la un cartuș nou. La modelul respectiv e foarte ușor de făcut refill, am atât toner original, cât și toner compatibil, la alegere. Numai că trebuie modificat și conținutul EEPROM-ului după refill. Codul pe care-l rulează microcontroller-ul ca să emuleze EEPROM-ul nu cred că ar fi treaba mea. Sau ar fi? :)

Am o problemă similară cu cartușele compatibile de la sora ei geamănă, Xerox Phaser 6500, iar acolo am putut citi codul cu un BV-4221, dar era alt microcontroller, STM8S103F3. Nu știu de ce e nevoie de microcontrollere ca să emuleze EEPROM-uri la cartușele for-use, probabil că alea originale sunt mai scumpe decât microcontrollerele.

Oricum, intenția mea nu e să fabric cartușe compatibile, ci doar să le pot umple și vinde pe cele pe care le primesc împreună cu imprimantele pe care le dezmembrez.

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări