klauss00 Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Salutare! de putin timp am terminat un amplificator cu tuburi PP trioda care dezvolta cca. 7w http://www.elforum.info/topic/77401-rca-6as7-pp-spirit-of-st-louis/ . iar ca sa se auda bine trebuie legat la o boxa care sa aiba SPL minim 92dB. momentan detin niste boxe sony E51 8 ohmi 3 cai bass 8 inch si ma gandeam sa schimb difuzorul de bass cu unul monacor SPA-8PA 8 ohm 8 inch 94dB. Acum vin intrebarile: dif monacor ce calitate au? ce alte modificari trebuie sa mai fac la boxe? Multumesc! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 SPA-8PA 8 ohm 8 inch 94dB este un : bass-midrange speaker. Resonant frequency (fs) = 75 Hz. Deci bass-ul va fi .... aproape lipsa . Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2014 si ca bass-ul sa fie prezent cat trebuie sa fie fs? ce alta varianta imi sugerati la 94dB? Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Standardul Hi-Fi este 20Hz -> 20kHz +/-3dB. Sunt putine boxe care se incadreaza in acest standard. Dar multi sunt multumiti si cu -3dB la 35Hz. Difuzor care sa coboare jos, sa aiba 94dB si sa fie de 8" nu cred ca exista. Unele solutii de compromis sunt hornurile, VTP-urile etc. care au cutii mari si se pot folosi si difuri de 8" dar acelea sunt foarte scumpe si nici bass-ul final nu-i chiar extraordinar. Trebuie sa te hotarasti ce compromis esti gata sa accepti. Cred ca cel mai bine spui ce buget esti pregatit sa aloci. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 (editat) La 30cm se mai găsesc difuri care coboară mai jos, dar implică alte cutii, muncă... ........... Fiind un amplif în contratimp, nu cred că e limitat la joase într-atît încît să fie strictă recomandarea cu cei 92dB. Dacă totuşi se simte lipsa joaselor, poate trebuie umblat la potrivirea sursei de semnal cu ampliful şi la cond din calea de semnal. Editat Iulie 16, 2014 de zal Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 De ce vrei sa schimbi basii? Sunt cu probleme? Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 In primul post spune ca a terminat un amplificator PP cu tuburi de 7W deci are nevoie de boxe cu SPL pentru o auditie rezonabila. Probabil ca inalte au SPL mai mare si sunt atenuate si doar basii au SPL mic (nu stiu daca boxele sunt pe doua cai sau pe 3 cai) si ar putea creste SPL-ul incintelor daca ii schimba, dar e clar ca trebuie modificat si filtrul si nici cutia nu se va mai potrivi cu noul difuzor. Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 In primul post spune ca a terminat un amplificator PP cu tuburi de 7W deci are nevoie de boxe cu SPL pentru o auditie rezonabila. Probabil ca inalte au SPL mai mare si sunt atenuate si doar basii au SPL mic (nu stiu daca boxele sunt pe doua cai sau pe 3 cai) si ar putea creste SPL-ul incintelor daca ii schimba, dar e clar ca trebuie modificat si filtrul si nici cutia nu se va mai potrivi cu noul difuzor. boxele sunt pe 3 cai incinta inchisa. daca sursa de semnal e mai slaba bass-ul este cam inexistent. ma gandeam sa schimb doar dif de bass ca sa nu mai construiesc alte incinte filtre etc. dar se pare ca nu e prea eleganta solutia. am mai studiat problema si m-am gandit sa fac ceva cu Monacor SP-250P fs-33Hz SPL 94dB. ce parere aveti de el? Standardul Hi-Fi este 20Hz -> 20kHz +/-3dB. Sunt putine boxe care se incadreaza in acest standard. Dar multi sunt multumiti si cu -3dB la 35Hz. Difuzor care sa coboare jos, sa aiba 94dB si sa fie de 8" nu cred ca exista. Unele solutii de compromis sunt hornurile, VTP-urile etc. care au cutii mari si se pot folosi si difuri de 8" dar acelea sunt foarte scumpe si nici bass-ul final nu-i chiar extraordinar. Trebuie sa te hotarasti ce compromis esti gata sa accepti. Cred ca cel mai bine spui ce buget esti pregatit sa aloci. nu m-am gandit la un buget dar componentele le voi lua in timp nu toate o data deci ceva bani vor fi, momentan ascult pe ce am Link spre comentariu
adrian lucian Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Daca esti multumit de ele si se pupa bine cu PP lampas lasa-le asa si adauga pentru extensie jos doua incinte dedicate de bass,cu amplificare separata si x-over activ, maxim 100Hz. Cu putina rabdare si munca poti "umili"sisteme de trei ori mai scumpe. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 este ok sp-250p pt incinte de casa de eficienta medie pt medii poti folosi ms-130 si inalte dt-99 dar ai grija ca de la difuzoare bune la incinte bune nu este chiar usor nu are rost sa modifici incintele Sony pt ca nu prea este posibil cu tehnologia actuala sa ai SPL mare in zona 50hz+/- din suprafata radianta mica.Poti avea extensie si spl mic sau invers.Poti rezolva doar punand mai multe difuzoare serie/paralel cu atentie la impedanta finala.In cazul mediilor si inaltelor este putin mai relaxata situatia Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2014 dar ai grija ca de la difuzoare bune la incinte bune nu este chiar usor sunt constient de acest lucru de aceea ma gandesc serios sa subcontractez executarea cutiei catre un user mai experimentat. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 CBI nu se referea la cutii ci la intregul proiect. Nu e greu sa iti faci singur cutiile, orice atelier iti debiteaza materialul exact la cotele pe care i le dai, nu-ti ramane decat sa le asamblezi. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 Scz, s-a intrerupt netul. Ideea era sa alegi un proiect complet, cat mai bine documentat si sa il urmezi intocmai, lasand astfel loc cat mai putin pt erori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum