Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme tuner Uher UR6500 Classic

valentinleonte

Postări Recomandate

Dupa o lunga perioada , am reusit sa restaurez acest reciver . Problemele au fost multe , potentiometrii deteriorati, final ars, sursa defecta . Partea de amplificare functioneaza ff bine, sunetul este de claitate superioara chiar daca finalul este un STK 4201.

Problema apare la partea de tuner , receptioneaza posturile cu 0,1 Mhz in plus ..adica in loc de 96,1 Kiss FM imi afiseaza 96,2 Mhz. . Partea de FM este alcatuita din HA12016 stereo decodor, LA1266, TC9304F-027.

Pe partea de +15V stabilizatorul este mult mai fierbinte dect cel -15V.

Poate ma puteti ajuta cu sfaturi pentru rezolarea acestei probleme.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentinleonte

3

• BUGHIU

2

• Toni Marginean

1

• Stefan B

1

Daca a fost construit pentru alte zone (America,Oceania,etc) decat Europa;tare ma tem ca nu prea aveti ce-i face....ca sa functioneze corect la noi!!! Poate daca reusiti cumva sa ''trageti''

in sus sau in jos de tensiunea varicap (daca este cu dioade varicap tunerul) pentru a fixa postul optim!!! Dar frecventa nu va fi exacta.....

TC9304F-027

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDIQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.chinaeds.com%2Fzl%2FLaoli%255Cjcdl%255CTC%255CTC9%255CTC9304F-027.pdf&ei=TZDGU4ujBsKI7Aa-3IDgBw&usg=AFQjCNE1q3-JEqIzcHNv_gYLe-hv2z73TQ&sig2=__n_HaMpswrPEW12RQ50fQ&bvm=bv.71126742,d.ZGU

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Aparatul este construit pentru Europa, in special RFG. Am sa verific filtrajul, este posibil deoarece tensiunea este de +15 v , dar se consuma 2A fata de 0,8A fata de ramura -15V.

Link spre comentariu

Aparatul este construit pentru Europa, in special RFG. Am sa verific filtrajul, este posibil deoarece tensiunea este de +15 v , dar se consuma 2A fata de 0,8A fata de ramura -15V.

....asta e intradevar ....prea mare diferenta!!!

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Salut,am si eu o problema asemanatoare cu un telefunken hr 660,adica stabilizatorul de pe bara de +16v se incinge tare dupa cateva minute de functionare si frecventa afisata in fm este mai mare cu 0,2 mhz.Ai gasit problema la tunerul tau? Multumesc.

Editat de Stefan B
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salut,am si eu o problema asemanatoare cu un telefunken hr 660,adica stabilizatorul de pe bara de +16v se incinge tare dupa cateva minute de functionare si frecventa afisata in fm este mai mare cu 0,2 mhz.Ai gasit problema la tunerul tau? Multumesc.

Nu am mai lucrat la acest Uher.Poate ai gasit tu o rezolvare intre timp .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări