esu Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Dupa multe ,, negocieri,, am fost ajutat sa obtinut un loc pentru amplasarea antenei hexabeam . Pozitionarea intre cele 2 antene GSM- influienteaza major lucrul in benzile HF ? Inainte de a incepe constructia (am toate materialele) vreau sa ma asigur ca nu vor fi probleme de incompatibilitate interferente etc etc. Astept un sfat din partea dvs . Cu stima IOAN Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 Salut, Diagrama de radiatie va fi deformata de suportii si antenele metalice. Despre campurile de RF in banda, diferenta de frecventa fiind mare, nu cred ca te influenteaza; daca totusi transceiverul se infunda, un FTJ simplu il taie. In schimb zgomotul electric produs de echipamentele din minishelter, sursele in comutatie, ventilatiea/clima minishelterului si DC/DC convertere din RRu se va simti. Dar, fiind in oras, nu o sa iti dai seama ca e de la tine de pe bloc sau de la alimentatorul chinezesc al vecinului de peste strada. Eu am facut ceva teste, prin 2008, la un sit in zona rurala, cu shelter mare si antene la cca 40m inaltime pe turn. Antena mea dublet inverted V 2x10 cu varf la 5m si un FT817. Separatia fata de campul de RF era buna, datorita diferentei mari de inaltime. Sfaraiala se aude la S2-5 in 14Mhz langa sit. La 500-600 m nu mai e masurabil pe S-metru dar se mai simte la ureche. In benzile de jos zgomotul, in momentul la care am facut probele, era foarte mare si nu s-a redus semnificativ la distanta asa ca nu sunt convins ca era produs doar de situl telecom. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum