Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu LCD (voltmetru+ampermetru+altele)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...
Vizitator mvictor

Am facut si eu schema aceea. Am scris pe ATMEGA cu programatorul, imi da write succesfull. Pun ATMEGA-ul in schema, ii dau drumul si nu afiseaza decat 1/2 de display (am folosit un 1x16) de patratele negre care clipesc simultan intr-un ritm neregulat (scuzati-mi exprimarea total netehnica, dar m-am gandit sa descriu cat mai plastic fenomenul). Am folosit varianta DIP de ATMEGA si softul corespunzator. Ceea ce am remarcat pe site-ul http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm nu exista decat un hex si nu un continut de eeprom, asta sa fie oare problema, sau am facut eu alta boacana prin schema, desi mie mi se pare totul in regula, dar la programare ATMEGA habar nu am. Va rog da-ti o mana de ajutor, iar cel care a initiat discutia poate mai zice cum a facut el.

Display-ul meu l-am testat intr-o schema de fclx metru cu PIC 16f86 si functioneaza perfect.

Scriu tot aici sa nu incarc aiurea cu posturi

Imi cer iertare, functioneaza perfect, dar e greu cand esti cascat si pui display-ul invers in soclu.!! :smt021

Link spre comentariu
Vizitator mvictor

Merge, asa cum ziceam am pus invers in soclu afisajul.Energie, cum folosesti partea de ampermetru fara rezistorul de shunt?Btw eu am folosit un display 2x16 backlight, dar numai partea de backlight consuma 120mA, e mult? e putin? e OK?

Link spre comentariu
Vizitator mvictor

Pe partea de ampermetru nu indica nimic ca am pus un fir in loc de acel rezistor deci nu are ce cadere de tensiune sa masoare uC-ul.

Parerea mea, daca tot nu folosesc partea de ampermetru nu ar merita mai mult schimbat cu un panelmetru, ba chiar un panelmetru are cifrele mai mari (eventual led). Iar de gasit se gasesc rezistoare de 0.1ohmi fara probleme (la 1, 2 5W, etc). Sa nu crezi ca te critic, dar asa as face eu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări