rosmarin Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 (editat) Nu stiu daca sa-l incadrez sau sa-l numesc asa.Cred ca micul electronist are o "gramada" de mici dar si mari aparate de masura utile activitatilor de electronica .M-am gandit sa le centralizez intr-un singur aparat care sa aiba posibilitatea alimentarii, verificarii si masuratorii rapide.De inceput m-am gandit la sursa de alimentare stabilizata si la Super multitester dar pe parcursul constructiei m-am gandit dece sa nu adaug si alte mici aparate pe care le am, ma gandesc la programator care nu ocupa mult spatiu.Lista ramane deschisa. La constructia acestui aparat am folosit ce aveam in casa , motiv pentru care am folosit LCD 2X16 si LCD pe leduri dandu-le o utilitate. Poate ca urmatoarele proiecte vor avea Lcd 2x16 . Super multitesterul este echipat cu ATMEGA 328 si nu mai prezint facilitatile acestui super multitester, care nu sunt "opera" mea ci a dl OVIDIU CHIOREAN-YO6PIR si a dl. GANMARK carora doresc sa le multumesc pentru eforturile personale si realizarile puse in practica la indemana fiecaruia inclusiv programul.Oameni deosebiti! Sursa folosita de mine este cea larg dezbatuta pe forum cu trei integrate TL-081 prezentata intai de dl "demeter". Cateva poze prezint urmand altele in partea a doua cu punerea in functiune si masuratori obtinute Las pozele sa vorbeasca: Voi prezenta ulterior alte poze care sa constituie o idee pentru alti colegi Editat Iulie 15, 2014 de rosmarin Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Faina ideea ! Acu' vreun an imi venise si mie o asemenea idee ce s-a materializat ulterior intr-un aparat destul de complex si complet pentru incepatori pe care-l botezasem "Jumbo" deoarece era destul de greu. Pe scurt, era vorba de un "all-in-one" ce cuprindea statie de lipit, multitester, sursa reglabila (Target 0-28V/0-10A) si sursa fixa (12V/3A & 5V/5A); mai apoi am realizat un alt proiect asemanator, insa ceva mai mic dpdv dimensional si cu performante mai reduse ale surselor; inca mai am cate ceva asemanator in cap, dar utilitatea acestor aparate e limitata, atat din cauza gabaritului cat si din cauza faptului ca, de obicei, ca incepator inca nu ai un drum format, o ramura pe care sa-ti concentrezi efortul, drept care intr-un anume moment ai nevoie de o configuratie, pentru ca in momentul urmator sa consideri ca iti trebuie altceva. Am atasat si cateva poze cu "Jumbo" care in prezent se afla la un alt user de pe forum (sa-l foloseasca sanatos !), poate mai pune el poze cu dracovenia in functiune; eu am ramas la ideea ca cel mai bine pe masa de lucru a "nehotaratilor" e sa fie aparate mici cu o singura functie, ce pot fi aranjate si rearanjate dupa nevoi... Link spre comentariu
trinitty Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Super multitester-ul ar fi bine sa ramana portabil, sa poti "juca" si in deplasare. Cat despre combo, daca aveti suficient spatiu in cutie, cred ca ar fi excelent sa cuplati sursa cu statia de lipit pe care o realizati. Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Super realizare cum ne surprinde de fiecare data colegul Rosmarin . Cu scuzele de rigoare de OFF topic unde pot gasi cutii in acel format? (eventual pe privat sa nu facem aici balamuc) Sanatate si putere de munca. Link spre comentariu
rosmarin Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Dimensiunile cutiei: (23x20x9,5)cm Spatiul interior poate fi folosit etajat. In proiectele mele daca observati, caut o anumita aerisire a spatiului de comanda evitand un bord incarcat ca al" navetei spatiale" Mi-am cerut scuze de la colegii care asteapta statii de lipit pe care le voi onora indiferent de pret si situatie sa aiba un pic de rabdare sa-mi satisfac si eu dorintele personale acum cand am atatea proiecte in cap pe care doresc sa le materializez sa fie o baza de plecare pentru colegii nostri care doresc sa realizeze ceva asemanator noua.Studiind un proiect, vizualizandu-l fiecare vine cu ceva nou mai deosebit, nu neaparat copiind un proiect. Existenta unei biblioteci de produse realizate practic cu adaptari constructive viabile pentru un nou proiect. In urmatorul set de poze am sa prezint spatiul disponibil din interior ,spatiu pe care vi-l imaginati deja. Intotdeauna trebuie luat ce-i folositor si care corespunde dorintei noastre. Imbin utilul cu placutul dar si cu existentul material. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 FELICITARI!! , intotdeauna va ridicati peste asteptarile noastre. Si eu am facut anul trecut prin vara ceva de acest gen, sursa + multitester insa folosea un singur LCD, daca aveti nevoie de ajutor cu ceea ce stiu si pot va ajut cu mare placere. Spor la mesterit. Link spre comentariu
mirceacra Postat August 7, 2014 Partajează Postat August 7, 2014 Felicitari domnului rosmarin, va rog si cateva poze cu aparatul in functiune ! Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Daca tot spune colegul @trinitty ca un supermultimetru ar trebui sa fie portabil, va prezint si eu o varianta de multitester, facuta adhoc pe coltul mesei cu ocasia zilei de 1Mai. Dintr-un capac de scanner pe care tocmai l-am dezmembrat am confectionat o cutie pentru un multitester portabil, si a iesit cam asa. Atasez pozele ca sursa de inspiratie pentru cei care vor dori sa isi construiasca unul asemanator. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Felicitari , cum ati inscriptionat bordul ?? Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Prin metoda transfer tonner cu fierul de calcat, dar nu sunt multumit cum a iesit, totusi este acceptabil decat deloc. Nu reusesc sa imi egalez profesorul. L-am avut ca profesor pe @GeoMar, de la el am invatat multe. Editat Mai 3, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum