Vizitator Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 ... E uimitor cum musca din vidia discul acesta micut. dintre doua materiale sinterizate, cel mai tare patrunde in celalalt. Exista discuri diamantate, care taie si slefuiesc diamante. Bineinteles ca diamantul de taiat este mai "moale" decat cel al sculei. Aceste operati se fac insa la turatii ametitoare, imposibil de obtinut in conditiile unor simpli pasionati de prelucrari mecanice cu mijloace financiare modeste. Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Datorita faptului ca turatia de 1000-1500 este putin cam mica probabil am sa folosesc acest disc montat in micromororul de tehnica dentara acestuia urmand sa ii confectionez o piesa pentru a-l putea atasa de corpul masinii de frezat .In acest fel se pot obtine turatii de pana la 50.000 de rot /min.Desigur prea mult de obicei lucrez cu el pe la 25.000-30.000.Problema e ca as dori sa il rectific si nu stiu cu ce as putea , are o usoara bataie , desigur la turatii ridicate nu se mai simte Link spre comentariu
chas3 Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 M-am pricopsit cu o copie chinezeasca dupa Deckel, de prin 1980. Imi lipseste atasamentul pentru burghie si freze, il am doar pe cel standard in care poti roti penseta. Dintre cei care au atasamentul pentru burghie, ce unghi este intre cilindrul care se prinde in penseta si jgheab? Din pozele postate vad ca este fix, ma asteptam sa poata fi reglat. Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) 44 de grade, daca am inteles corect ce intrebi. 2015-12-29 11-19-58.720 by bcristian, on Flickr Editat Decembrie 29, 2015 de bcristian Link spre comentariu
chas3 Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Intocmai. Multumesc pentru masuratoare. Incerc sa il fac singur dupa poze, dar toate sunt la rezolutii slabe, nu prea se vede mare lucru. Nici clipuri cu utilizarea lui nu gasesc, ca sa deduc de acolo. Cum rotesti burghiul pentru celalalt tais? Apropo, daca rotesti burghiul fixat in suportul ala, varful burghiului nu ar trebui sa ramana conic si implicit inutilizabil? Sau presupune ca ii faci manual degajarea din spatele taisului? Cel pentru cutite de strung e banal, trebuie doar sa comand freza pentru coada de randunica. Cel pentru freze pare identic cu cel pentru single lip. Sau face ceva in plus? Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Vezi ca e tot la mine pe flickr si schita dispozitivului din manualul Deckel de prin '40, se intelege mult mai bine acolo cum e facut si care e logica lui. In varful jgheabului e o tablita mica pe care sprijini spatele spiralei care formeaza fata pe care o ascuti. Dispozitivul pentru freze e pentru ascutit lateralele lor - partea frontala se ascute cu cel pt single lip. Diferenta fata de acesta e ca cilindrul culiseaza liber longitudinal si se roteste de asemenea liber - idea fiind sa conduci la mana freza astfel incat acul sa urmareasca spirala - implicit discul facand acelasi lucru pe muchia de ascutit. Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 (editat) Intre timp: masina am luat-o fara nici o penseta, avand impresia ca are 5C ca astea care se vand acum. De fapt sunt alt tip de pensete, am gasit destul de multe in targ, presupun ca mergeau si pe FUS, altfel nu vad de ce ar fi asa comune la noi. A trebuit doar sa corectez filetul, desi tot M20x1 erau, cele din targ avea profilul filetului trapezoidal, iar manivela mea de strangere avea profilul filetului triunghiular. Una peste alta, ma asteptam sa trebuiasca sa cumpar un set de 5C, si m-am pricopsit cu o punga de pensete la 5 lei bucata. Exista vreo pozitie in care sa poti ascuti si freze pentru coada de randunica? Din cate vad, nu poti roti suportul dincolo de pozitia de 90 de grade fata de piatra. O solutie simpla ar fi sa mai fac un "etaj" pe care sa mut suportul si sa imi permita rotirea. Asemanator cu sania de la strung. Aceeasi problema ar fi si daca vrei sa ascuti varful unui cutit de strung pentru filetare interioara. Editat Ianuarie 9, 2016 de chas3 Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 La a mea limita de rotatie era facuta de niste suruburi, pe care le-am scos. Vezi daca nu se poate si la tine. Pensetele sunt un standard proprietar al Deckel, iar filetul e dinte de fierastrau. http://www.practicalmachinist.com/vb/deckel-maho-aciera-abene-mills/deckel-fp1-draw-bar-question-214943/index2.html Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Am sa desfac platoul ala sa vad ce ii limiteaza rotatia. Legat de penseta, ar fi cam ciudat sa fie standard proprietar Deckel, deci utilizare restransa, iar targul sa fie plin de ele. Ma gandesc ca ar fi fost mai greu de gasit la noi. Sumar, fata de desenul de mai sus, lipseste gaura notata "7/32" DRILL" si unghiul conului pare diferit ochiometric. De asemenea, pasul nu este M20x2 la ale mele, ci M20x1. Profilul este metric normal (la manivela de pe masina, care trage penseta). Profilul pensetelor din targ este trapezoidal sau ceva asemanator (ambele flancuri egal inclinate, si trapez, nu fierastrau). Dupa ce am trecut o filiera M20x1 peste el, am putut sa folosesc pensetele cu manivela mea. Masina este destul de veche, de prin 1986. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Deckel folosea pensetele alea si pe freze. Dupa FP1 s-au inspirat multi, inclusiv sera FU/FUS de la noi. Probabil ca au renuntat la elementele mai "exotice", ca de exemplu filetul dinte de fierastrau. Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Pe atasamentul pentru single lip este o setare pentru rotire libera / blocat / defazare cu X grade. La mine defazarea o face cu 120 de grade. Asa e si la tine? Inca nu am facut atasamentul pentru burghie. L-am tot amanat pentru ca sunt sceptic ca miscarea lui ar da rezultate bune in ascutirea burghiului. L-ai folosit vreodata? Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Nu-mi dau seama la ce te referi cu setarea. Eu am ascutit burghie cu 4 fete plane, prinzandu-le in penseta. Dispozitivul special ar trebui sa mearga, este una din metodele clasice de ascutire. Dar nu m-am prins cum se foloseste corect, ca imi da unghi de asezare enorm. Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 (editat) Cred ca mai simplu ar fi sa fac o poza Pe atasamentul de single lip, in capatul dinspre piatra, e un buton randalinat. Intr-o pozitie blocheaza rotirea pensetei. In alta permite rotirea de voie completa pe toate cele 360 de grade. Iar in alta pozitie, permite rotirea limitata doar 180 de grade fata de pozitia curenta. Adica aliniezi single lip-ul cu fata dreapta pe catarea aia rabatabila de sub penseta; apoi folosind rotirea de 180 de grade, o aduci cu taisul in zona pietrei.Ei.. problema e ca la mine limitarea asta e de doar 120 de grade, in loc de 180 de grade. Later edit: acum m-am uitat la pozele postate de tine. La tine e vorba de maneta aia de la mijlocul corpului. La modelele mai vechi, era un buton randalinat in capat, ca al Deckel SO. Comparativ, ca asa e la mine. Editat Ianuarie 23, 2016 de chas3 Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 A, eu ii zic la chestia aia zavor, ca asa arata la mine Are trei pozitii: rotit liber, agata din 15 in 15 grade, si rotit 120 sau 180 de grade. Piesa port-penseta are 2 santuri: unul de 180 de grade si unul de 120. Link spre comentariu
Vizitator cristian ilie Postat Octombrie 18, 2016 Partajează Postat Octombrie 18, 2016 poate va ajuta ascutit panze circular,vidia,burghie,cutite abright,strung,freza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum