DanuAL Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Cum ar fi? @mecomanv da mai multe detalii! Nu discutam despre freze disc! Doar cele tip deget, cilindro frontale etc. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 La masinute de genula asta: https://www.youtube.com/watch?v=Liy-bog4qVE freza nu se centreaza intre varfuri, asa ca teoretic nu ai nevoie de acea amborare. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Da, perfect! N-ai nevoie de acel centru in cazul acestei masinarii, ok! Cine isi cumpara o masina d-asta ptr. atelierul lui?! Sunt primul client!!! Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Cine isi cumpara o masina d-asta ptr. atelierul lui?! Sunt primul client!!! Eu. Mi-am luat o chinezarie din asta, dar mai trebuie mult bibilit pt a fi folosita, caci e facuta destul de neingrijit. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Cat a costat chinezaria? ''mai trebuie mult bibilit pt a fi folosita, caci e facuta destul de neingrijit.'' - cand auzi chestii d-astea, ma las pagubas! Am si eu in Alba un atelier unde ascute scule. Sunt masini de precizie, masini care ascut freze HSS si de carbura ptr. cnc'uri! 10-15 ron o freza deget pana in 20mm, peste 20mm diametru 30 ron bucata, dar freza ascutita de ei, are aceasi cota dintr-un capat in altu', ceea ce pe o masina d-asta chinezeasca de care spui tu, n-o sa-ti iasa decat insistand foarte mult pe ''span'' mic si multe treceri pe fiecare spira, si poate nici atunci! Am avut ocazia sa-mi stric freze(..) pe astfel de ''masinute''. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Eu am luat-o pt mine de pe tocmai.ro f putin folosita, la jumatate de pret fata de una noua, dar chinezii au lucrat la repezeala. Eu bibilesc la ea ca s-o aduc la liman si cu toate astea probabil ca nu voi scoate niciodata precizia uneia profi. In plus e facuta pt scule micute, nu ai ce sa cauti cu freze peste 20. In primul rand ca nu poti sa le prinzi. Din fabrica a venit cu cateva pensete, unde max e de 12, dar eu vreau sa adaptez pensete de FUS22 care sunt pe mai multe diametre si merg pana la 16mm. Ce imi place la ea e ca e destul de versatila, desi pana acum doar am ascutit niste punctatoare si am refacut patratul la niste cozi de tarod, treburi care nu reprezinta propriuzis ascutire de scule. Burghie nu am reusit sa ascut caci dispozitivul pt ascutit burghie e lucrat infect si va trebui sa refac o piesa frezata care ii limiteaza cursa. In final eu sper s-o scot la o precizie acceptabila, dar sunt convins ca voi lucra cu treceri mici. Motorul are 370W, deci nu ai ce sa ceri de la el.Una peste alta mie imi place si fata de ascutirea din mana chiar e altceva (pt burghie, punctatoare, etc). Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Cel mai ieftin am gasit masinuta pe la 500 si ceva de euro, cu tot cu transpot din China (noua). Masinuta vorba vine, ca are 50 kg (60 pachetul). Ma tot uit la ele si eu de ceva vreme, dar nu prea-mi vine sa dau atatia bani pe ea. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Am inteles @ndc74! Incearca sa-ti faci tu un con adaptor ptr. frezele cu coada conica, MTx, o bucsa elastica ptr. freze deget mai mari in diametru, poate cu un motor mai mare instalat, da rezultate mai bune. Eu ce-am vazut pana acum, in genul asta de ascutitoare, era cam ''cinasa'' si nu-ti dadea impresia ca e destul de rigida, de asta se plangea si proprietarul. Cu rabdare si putin talent faci o treaba buna !!! Bafta! Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Exista si chinezarii OK, uite de exemplu asta vad ca face singura elicea la o freza de gravat, interesant, si multe alte operatii. Pana la urma daca vrei ceva de calitate costa chiar si in China. Ca idee, la partea de cutite de strung, eu am trecut la suporti cu placute vidia. Calitatea e diferita total. Pe acelasi suport am 4 modele de placute, cu diferite fronturi, toate cu orker sa intoarca spanul, zboara, cota ramane perfecta pe toata suprafata, ce sa mai, pentru uzul hobby, unde faci putine piese, unicate, merita. Si la freza o sa caut asa ceva, pentru cote mai mari. Am vazut si tip cutit zburator tot cu placuta si se poate folosi ca cutit de interior pe strung. E drept ca e 100 lei un suport, dar merita pe termen lung investitia. P.S. O masina ca cea in discutie am vazut si eu. E de uz personal, face treaba buna in timp lung, are motor mic de 24V cred si cateva sute de W, deci e pentru fineturi. Daca ai un atelier de mecanica fina, asta e scula ideala sa iti ascuti sculele. Daca ai atelier de fierarie iti trebuie ceva mare, ca in filmul de sus, sau mai mare. Editat Ianuarie 24, 2015 de andreigradu Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 . P.S. O masina ca cea in discutie am vazut si eu. E de uz personal, face treaba buna in timp lung, are motor mic de 24V cred si cateva sute de W, deci e pentru fineturi. Daca ai un atelier de mecanica fina, asta e scula ideala sa iti ascuti sculele. Daca ai atelier de fierarie iti trebuie ceva mare, ca in filmul de sus, sau mai mare. Asta din filmulet joaca dej in alta liga. Cinstit sa fiu nici nu am spatiu pt asa ceava. Vazusem odata pe tocmai.ro una asemenatoare de pe vremuri la 700E. Pretul era bun, dar avea 800kg, asa ca m-ar orientat pt jucaria asta. Cu asta nu faci decat fineturi, nu ai ce sa cauti cu scule mari. Eu probabil nu-mi voi recupera niciodata banii pe ea, dar am plecat de la premiza ca e un hobby si orice hobby costa, nu e gratis. Cu dispozitivul ala de ascutit burghie nu am reusit inca sa ma acomodez si pana acum tot din mana am ascutit burghiele. In plus nu poti fixa in el burghie prea groase sau cu coada morse. Ar trebui facut un alt adaptor pt tipurile astea de burgie. Ma gandeam si la un adaptor pt prins freze cu coada morse, dar nu prea am timp de bricolat. o sa-mi ia ceva timp, pana fac tot ce mi-am propus. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 (editat) Unele tipuri de freze,nu au gaura de centrare ,dar ,se pot ascuti foarte precis. Ai dreptate.Msinile de ascutit freze au atit universal cit si ax cu bucse elastice pentru ascutirea frezelor cu coada cilindrica.Deasemenea au si axe cu gaura conica(con morse) pentru ascutirea frezelor cu coada conica(morse). Editat Februarie 21, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 http://www.ebay.com/itm/221665811700?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITUn dispozitiv util pentru realizarea unei masini de ascutit Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 O solutie simpla eficienta ,precisa si ieftina de ascutire a sculelor aschietoare .Momentan pentru cutite urmeaza sa fac cu ajutorul unui dispozitiv ER cu coada dreapta un accesoriu pentru ascutirea burghielor si a frezelor cu coada dreapta. Permite pozitionarea sculei in orice pozitie in raport cu piatra Link spre comentariu
area51 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 O solutie simpla eficienta ,precisa si ieftina de ascutire a sculelor aschietoare .Momentan pentru cutite urmeaza sa fac cu ajutorul unui dispozitiv ER cu coada dreapta un accesoriu pentru ascutirea burghielor si a frezelor cu coada dreapta.Permite pozitionarea sculei in orice pozitie in raport cu piatra Felicitari pentru dispozitivul de ascutire, este "obligatoriu" pentru un meserias care se respecta! Ar fi binevenita o prezentare mai amanuntia. Problema ascutirii sculelor aschietoare este intradevar o mare problema, mai ales cand este vorba de freze. Observ ca ai inlocuit cele doua manete de blocare a deplasarii mesei de frezare pe directia X, la fel si pentru blocarea pinolei. Se mai observa instalarea unui amortizor pentru cumpensarea greutatii capului de frezare si cele doua DRO-uri. Poate deschizi un subiect cu freza, adaugirile sau imbunatatirile pe care le-ai adus si lucrarile executate. Link spre comentariu
chas3 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 O solutie simpla eficienta ,precisa si ieftina de ascutire a sculelor aschietoare .Momentan pentru cutite urmeaza sa fac cu ajutorul unui dispozitiv ER cu coada dreapta un accesoriu pentru ascutirea burghielor si a frezelor cu coada dreapta.Permite pozitionarea sculei in orice pozitie in raport cu piatraAsta al tau de unde l-ai cumparat? Vad ca e putin diferit de cel din link-ul pe ebay.Presupun ca a doua maneta de blocare a pinolei ai pus-o tu? Normal am vazut ca vine doar cu una. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum