Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ascutire freze carbura

dunca sorin

Postări Recomandate

Cunoaste cineva unde se pot ascuti freze din carbura 6mm - 12mm cu 4 si 6 muchii taietoare? mi se pare o treaba destul de dificila.Daca are cineva cunostinte despre operatiune sa posteze.

Link spre comentariu

In targ la bucuresti este un baiat ascutitor de meserie care vinde curent freze si burghie numai ca banuiesc ca va trebui sa va intalniti cu el ca sa-i dati sculele.

eu am mai cumparat scule de la el si a fost destul de serios, in sensul ca i-am spus ce ma intereseaza si mi-a adus exact ce i-am cerut. mai multe informatii nu am despre el. 

eu nu am telefonul lui dar daca va intereseaza pot sa-l cer cand mai ajung eu pe acolo.

Link spre comentariu

Din cate imi amintesc, am vazut la strungul SP80 un accesoriu ca cel din filmele postate de DanuAL.

Poate va procurati asa ceva, are diverse pensete ce se schimba, cu vernierul acela, aproape identic.

E posibil ca daca ascutiti 10 freze sa va recuperati banii pe dispozitiv.

Am vazut parca la Cristian Negrila-Bucuresti-Pipera, dar cerea cam 500 lei ( nu stiu daca era cu tot cu acele pensete ), prea piperat - poate gasiti pe undeva mai ieftin. ( sau sunati-l poate pe vara mai lasa la pret, il gasiti pe tocmai )

O piatra si un dorn cred ca se pot procura mai usor.

P.S. 

Imi amintesc ca un amic a vandut un strung asemanator cu toate accesoriile foarte ieftin... la vremea aceea nu stiam ce face dispozitivul ala, merita tot strungul si il faceam masina de ascutit scule.

Link spre comentariu

merita tot strungul si il faceam masina de ascutit scule.

Mai greu ca are turatie cam mica pentru o masina de ascutit scule care se respecta.

Cam toate masinile de ascutit scule au discuri mici in diametru si de aici necesitatea unor turatii de ascutire ridicate mai mult dacat turatia unui ministrung.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Se reduce clar! Ceva similar cu rectificarea unei piese, Ideea e ca freza nu trebuie sa isi piarda centrul de pe capete, adica sa nu se rupa varful frezei, altfel nu se mai poate ascuti/rectifica corect, fara bataie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări