Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente interesante.

Postări Recomandate

Eu cred că acolo este de fapt prezentat un tambur gigantic de cablu submarin utilizat în telecomunicații.Acest tambur se află pe un vas care-l poziționează pe fundul oceanului iar cablul (se vede clar cum este roluit sub formă spirală) este extras de pe tambur cu mare atenție pentru a nu se îndoi sub rază mică.Probabil titlul articolului a fost cândva vre-o glumă de 1 Aprilie.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Tranzistoare BC177 si EFT323 provenite din seturi de reparatii militare!

BC177 este in doua variante: cu si fara picioare aurite iar EFT323 are terminatia "M1a"!.

Nu am stiut de existenta unor versiuni de tranzistoare EFT versiune militara, desi banuiam ca armata "consuma" o mare parte din productia de componente de la diversi producatori din tara dar mai ales din URSS.

post-175977-0-83607400-1416076675_thumb.jpg

Link spre comentariu

Se găsesc prin tîrguri cutii cu trz proveniţi din stocurile armatei, mulţi nu sînt marcaţi, dacă cad din cutii adio identificare. Am găsit diverse BC, BD şi BF în plastic avînd beta scris cu creionul. La fel integratele TTL marcate doar cu codurile CII şi FZ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări