franzm Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 (editat) Intel D8742 este controller cu memorie EPROM. Partea superioara a structurii vizibile în poza este EPROMul. Editat August 1, 2014 de franzm Link spre comentariu
valica Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Printre primele memorii simm. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) 1994... ce vremuri. Abia apăruse în perioada aia şi pe la noi primul Windows şi i se făcea reclamă la radio. Editat Septembrie 1, 2014 de zal Link spre comentariu
pamfil Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Un amplificator operational ,analog devices 118A. Link spre comentariu
nationalistu Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Un amplificator operational ,analog devices 118A. Am vazut ca ati postat o foto ci o foaie de catalog cu Integratul 118A...aveti cumva catalogul,sau eventual un link de unde sa descarc datasheetul lui...dispun de asemenea integrate...si stau degeaba. Link spre comentariu
pamfil Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Nu am datasheetul lui. Poate va ajuta o schema in care a fost utilizat. Link spre comentariu
nationalistu Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 E perfecta aplicatia pentru ceea ce am nevoie eu,va multumesc anticipat. Link spre comentariu
valica Postat Septembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2014 (editat) Azi am mai cotrobait prin aparatele mele dezafectatae si am gasit niste circuite integrate interesante. Primul integrat cred ca are mai multe functii multiplexor, convertor digital/analog, iar urmatorele doua integrate asigura o tensiune de referinta +/- 10V, foarte precise cu maxim o eroare de +/- 1mV Editat Septembrie 4, 2014 de valica Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Greu de găsit arhive din anii 70....dar dacă aveți răbdare, eu am găsit astea : http://www.analog.com/library/analogdialogue/archives.html Am vazut ca ati postat o foto ci o foaie de catalog cu Integratul 118A...aveti cumva catalogul,sau eventual un link de unde sa descarc datasheetul lui...dispun de asemenea integrate...si stau degeaba. Greu de găsit arhive din anii 70....dar dacă aveți răbdare, eu am găsit astea : http://www.analog.com/library/analogdialogue/archives.html Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Printre primele memorii simm. Buna Memorii pe 30 de pini.1Mb.Cand am pus mana pe asemenea me morii de 4 Mb parca am prins pe Dumnezeu de picior. Frumoase vremuri.Nu exista mouse.Totul in linie de comanda. Oare cine-si mai aduce aminte?Atunci am invatat ce insemna un calculator.Acum e la indemana oricui. Spor tuturor Alex 1 Link spre comentariu
valica Postat Septembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Da intr-adevar sunt de 1 Mb, sunt de la computerele unor aparate medicale care nu au nevoie de mare putere de calcul. Probabil am prins si eu in scoala asemenea calculatoare dar la vremea respectiva erau niste OZN-uri pentru mine . Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 5, 2014 Partajează Postat Septembrie 5, 2014 A(i)ureli: Calculator anii `70: 2 Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 @spitfire: primele doua poze sunt fantastice ! Imi amintesc de copilarie... 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Huh...norocos copil... 1 Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Mda... Daca acum nu prea ma umple norocul, copil fiind am crescut intre aparate si componente industriale; nu stiam bine sa scriu cand eram deja familiarizat cu letconul si pistolul de lipit si avusesem deja LED-uri pe mana cand am intrat in clasa intai. Parintii au fost electronisti de automatizari industriale, aveau si ceva inventii/inovatii in domeniu; din pacate s-au stins de foarte tineri.... As putea povesti o vreme despre astea si am niste poze din atelierul lor de pe atunci edificatoare; apropo' de un alt topic, mama a fost singura femeie care facea electronica din pasiune din cate electroniste am cunoscut eu. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum