Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente interesante.

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Azi am mai cotrobait prin aparatele mele dezafectatae si am gasit niste circuite integrate interesante.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Primul integrat cred ca are mai multe functii multiplexor, convertor digital/analog, iar urmatorele doua integrate asigura o tensiune de referinta +/- 10V, foarte precise cu maxim o eroare de +/- 1mV

Editat de valica
Link spre comentariu

Greu de găsit arhive din anii 70....dar dacă aveți răbdare, eu am găsit astea :  http://www.analog.com/library/analogdialogue/archives.html

Am vazut ca ati postat o foto ci o foaie de catalog cu Integratul 118A...aveti cumva catalogul,sau eventual un link de unde sa descarc datasheetul lui...dispun de asemenea integrate...si stau degeaba.

Greu de găsit arhive din anii 70....dar dacă aveți răbdare, eu am găsit astea :  http://www.analog.com/library/analogdialogue/archives.html

Link spre comentariu

Printre primele memorii simm.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Buna

Memorii pe 30 de pini.1Mb.Cand am pus mana pe asemenea me morii de 4 Mb parca am prins pe Dumnezeu de picior.

Frumoase vremuri.Nu exista mouse.Totul in linie de comanda.

Oare cine-si mai aduce aminte?Atunci am invatat  ce insemna un calculator.Acum e la indemana oricui.

Spor tuturor 

Alex

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Mda... Daca acum nu prea ma umple norocul, copil fiind am crescut intre aparate si componente industriale; nu stiam bine sa scriu cand eram deja familiarizat cu letconul si pistolul de lipit si avusesem deja LED-uri pe mana cand am intrat in clasa intai. Parintii au fost electronisti de automatizari industriale, aveau si ceva inventii/inovatii in domeniu; din pacate s-au stins de foarte tineri....

As putea povesti o vreme despre astea si am niste poze din atelierul lor de pe atunci edificatoare; apropo'  de un alt topic, mama a fost singura femeie care facea electronica din pasiune din cate electroniste am cunoscut eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări