Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ampermetru cu leduri

Postări Recomandate

daca ma puteti ajuta cu o schema a unui ampermetru ..cu leduri pt o intensitate de ex de la 5 la 10 amp cu leduri ..pt fiecare amper sa mi indice prin aprinderea unui led ..sa fie cu componente discrete .va multumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

5

• UDAR

3

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

OK , păi dacă se acceptă și ideile , să încerc . Poți folosi o schemă de tip VU-metru - nu vrei cu integrate , există alea cu diode și tranzistori , recent am citit un subiect dar nu mai știu care , cu 5 LED-uri sau câte ai nevoie . Elimini partea de amplificare - redresare de la intrare , păstrezi doar partea de curent continuu. Apoi pui un șunt adecvat - să zicem 0,1Ω la putere suficientă și amplifici semnalul de la bornele lui cu un operațional - sau cu tranzistori , dar e mai complicat , apoi îl aplici la intrarea VU-metrului modificat ca mai sus.

PS Am presupus că vrei ampermetru de CC.

Link spre comentariu

da ..de cc..ok am inteles ..am sa incerc pt amplificarea semnalului cu un 471..restul ce tine pt comanda ledurilor sa fie cu tranzistori ..merci de sfaturi 

Link spre comentariu

Nu e cea mai bună idee cu 741 ( cred că la el te referi ) un LM358 e mai nimerit . Și totuși , gândește-te și la un LM3914 . Poți pune pînă la 10 LED-uri , e mai simplu și mai liniar decît ce poți obține cu tranzistori - dacă îi zici ampermetru apoi trebuie să aibă și o precizie cât de cât .

PS Nu știu de unde ideea că schemele cu tranzistoare sunt mai simple în orice situație decât cele cu integrate . 

Link spre comentariu

Salut!

Am proiectat o schemă de ampermetru cu leduri pe care am utilizat-o la un redresor încărcare acumulator cu plumb.De cînd am citit topicul inţiat de tine o caut prin toate ungherele harddiscului si nu o mai găsesc, nu-mi rămîne decît să umblu în redresor să-i scot schema  ceace voi face cît mai curînd posibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări