yo7but Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 (editat) Am un encoder de la FT767GX defect (este cu LM2903) si nu am schema lui. Am cautat pe net, in caietul service nu am dat de ea asa ca daca o are cineva l-as ruga s-o posteze. Atasez poza cu partea electronica. Multumesc. Editat Iulie 11, 2014 de yo7but Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Poza nu se vede (cel putin la mine) Se pare ca e un encoder banal cu 4 fire +, masa, up si down si ca poate fi nlocuit cu aproape orice encoder care se potriveste mecanic... http://forums.qrz.com/showthread.php?288993-Yaesu-FT-767-rotary-encoder-replacement Link spre comentariu
yo7but Postat Iulie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2014 Cum spune si titlul caut schema acelui encoder si nu vreau sa-l inlocuiesc nici macar cu unul banal deoarece am numai encoderul nu si transceiverul si pe acesta vreau sa-l pun in functiune. In cazul in care nu gasesc schema lui voi inlocui partea electronica. Deci, anunt valabil... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2014 Partajează Postat Iulie 13, 2014 In multe cazuri encoderele sunt construite in varianta optica,adica o pereche led+fototranzistor,asemanator cu un mouse de calculator.Daca nu o primit vreun soc electric, atunci trebuie doar curatat bine de praf sau eventuale alte impuritati cu alcool izopropilic si atat. Link spre comentariu
yo7but Postat Iulie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2014 Al meu are cam jumatate din placa cu componentele electronice lipsa ( nu stiu cum a fost rupta ) precum si o parte din cititorul optic de aceea caut schema sa refac placuta electronica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2014 Partajează Postat Iulie 13, 2014 Ei atunci e urata treaba;eu la dds indian am folosit multa vreme un mouse adaptat;butonul de scroll l-am folosit pentru +/- frecventa,clic stanga pentru setare rezolutie,si dreapta pentru rit.Daca nu esti conditionat de un anume design in aparatul in care va fi folosit,eu zic ca un mouse adaptat este excelent acolo;pentru pretul la care se gaseste tine destul de mult. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Daca encoderul este de tip optic, atunci poti sa-i concepi circuitul de la zero, este necesara numai "formarea" semnalelor dreptunghiulare la iesire, defazajul lor este asigurat de discul cu fante si pozitionarea sitemelor optice. Am facut asta cu ceva ani in urma pentru un encoder de la un IC-735 (de la Craiova, parca). Placa originala nu functiona, era demontat, si pana la urma am facut o alta placa folosind ca detector de nivel si formator de semnal portile dintr-un 74HC132 utilizate acolo ca porti trigger Schmidt HCMOS inversoare (cel putin din ceea ce observ in pozele care le mai am...). A necesitat ceva tatonari in ceea e priveste valorile rezistentelor, dar s-a rezolvat repede, cu ceva efort. Ar merge bineinteles si cu CI comparatoare analogice... Nu stiu daca acum mai este functional sau nu, sau unde o fi ajuns trx-ul, insa la momentul acela a fost singura solutie rapida si care nu necesita asteptarea si costurile achizitiei unui alt encoder, care nici usor de gasit nu era. GL & 73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum