Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare polizor de banc


enjoy

Postări Recomandate

Am nevoie de un polizor de banc mic, care sa poata functiona un timp mai indelungat. Am un Einhell BT-BG 150, insa in 15min trebuie oprit si lasat sa se raceasca si un Stern BG370SF, asta poate fi folosit max 30min, insa e prea mare, il folosesc doar pentru ascutit.

Link spre comentariu

Greu de gasit,din constructie polizoarele de banc nu sant facute sa funcioneze mult timp(dovada ca nu au aripi de racire la motor si nici ventilatie).Faci rost de un motor  german cu aripi de racire si ventilator si prelungesti axele .

Personal am 2 polizoare china,o tocila scheppach si un polizor nemtesc(DDR) si toate se incalzesc destul de repede.

Am si un polizor facut dintr-um motor trifazat cu o piatra si ala este singurul care poate merge mai mult timp(dar are dezavantajul ce motorul este la 1500 ture).

Maine cand ajung la garaj pun o poza cu polizorul facut din motorul trifazat.

 
Link spre comentariu

Revin cu poze cu singurul polizor care nu se incalzeste.

La inceput am fost sceptic cu privire la prelungirea axului dar solutia aleasa(con si surub de blocaj) s-a devedit a fi fiabila in timp.

Singura problema este ca atunci cand am luat motorul era ars ,eu am luat axul si l-am modificat iar statorul a mers la bobinat.La montare surpriza: motorul are 1500 ture(bobinatorul l-a facut asa cum era) iar eu eram sigur ca motorul era la 3000.

Acum revenind la ce cauti tu poate asta:

http://www.tocmai.ro/mini-polizor-gravura-17726817.html

sa se incalzeasca mai putin in timp ,dar nu stiu cat de fiabil este un motor cu perii la polizor.

Am lucrat cu asa ceva la un client dar nu am ascutit decat un burghiu de 6 asa ca nu pot spune mai multe.

post-187186-0-11602500-1405055105_thumb.jpg

post-187186-0-84534400-1405055114_thumb.jpg

post-187186-0-61517700-1405055124_thumb.jpg

Link spre comentariu

O solutie foarte buna pentru un polizor de banc este :un ax pe doi rulmenti fixat pe banc cu fulie la mijloc {intre rulmenti },filetat la ambele capete pentru fixarea rotilor de polizor;un motor electric de minim 250w monofazic cu fulie pentru curea montat  pe un suport sub banc.Miscarea de rotatie de la motor la ax se trnsmite printr-o curea trapezoidala.Acaeasta solutie permite stabilrea turatiei pietrei functie de diametru la o turatie a M,E prin raportul de diametre intre cele  doua fulii.Nu se recomanda multiplicarea turatiei motorului.

Link spre comentariu

O solutie foarte buna pentru un polizor de banc este :un ax pe doi rulmenti fixat pe banc cu fulie la mijloc {intre rulmenti },filetat la ambele capete pentru fixarea rotilor de polizor;un motor electric de minim 250w monofazic cu fulie pentru curea montat  pe un suport sub banc.Miscarea de rotatie de la motor la ax se trnsmite printr-o curea trapezoidala.Acaeasta solutie permite stabilrea turatiei pietrei functie de diametru la o turatie a M,E prin raportul de diametre intre cele  doua fulii.Nu se recomanda multiplicarea turatiei motorului.

Solutia e buna dar din pacate ocupa mult loc,ori pui motorul si aparatoarea de curea pe banc sau sub banc tot ocupa mult loc si colegul a spus ca cauta ceva mic,ori ceva mic nu se poate decat cu pietrele pe axul motorului.

Personal ma bate gandul sa incerc asa ceva:http://www.tocmai.ro/mini-polizor-gravura-17726817.html

pentru burghie mici cu o piatra foatre fina,are avantajul vitezei mari de ascutire(chiar cu un disc diamantat de tipul:http://www.uni-max.ro/disc-pentru-masina-de-ascutit-panze-de-ferastraiedw/d/)

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Revin cu poze cu singurul polizor care nu se incalzeste.La inceput am fost sceptic cu privire la prelungirea axului dar solutia aleasa(con si surub de blocaj) s-a devedit a fi fiabila in timp.Singura problema este ca atunci cand am luat motorul era ars ,eu am luat axul si l-am modificat iar statorul a mers la bobinat.La montare surpriza: motorul are 1500 ture(bobinatorul l-a facut asa cum era) iar eu eram sigur ca motorul era la 3000.Acum revenind la ce cauti tu poate asta:http://www.tocmai.ro/mini-polizor-gravura-17726817.htmlsa se incalzeasca mai putin in timp ,dar nu stiu cat de fiabil este un motor cu perii la polizor.Am lucrat cu asa ceva la un client dar nu am ascutit decat un burghiu de 6 asa ca nu pot spune mai multe.

E perfect asta din link, mai ales ca are viteza reglabila, doar ca diametrul axului pe care se prind discurile abrazive este prea mic, are 10mm, as fi vrut 12.7.
Link spre comentariu

Da multumesc, m-am mai uitat la cateva filmulete pe youtube, pare bun la ce imi trebuie mie, cred ca o sa cumpar unul din asta .

Astept impresii ca ma bate si pe mine gandul.

Link spre comentariu

Exact cum spunea florin-d un pic mai sus. Acum nu inteleg de ce nu este recomandata multiplicarea turatiei? Pt ca tocmai asta este esenta, majoritatea motoarelor comerciale pe care lea-m intalnit( asta nu inseamna neaparat ca am umblat cine stie cat dupa motoare)  au in jur de 2800 - 3000 rpm sau mai putin. Ori pt a obtine o viteza periferica corecta pt polizarea otelurilor sau a materialelor mai dure mai ales cand diametrul pietrei este unul mic  este necesara multiplicarea turatiei. Motorul din imagine este unul de hidrofor cu 2800rpm. Piatra verde pe care o foloseam direct pe axul motorului s-a micsorat in diametru semnificativ de mult astfel incat la un moment dat am fost nevoit sa fac asa ceva pt a obtine viteza de care aveam nevoie. Sa nu-mi sara nimeni in cap acum, nici piatra si nici voi, viteza finala la roata a fost chiar un pic sub valoarea rezultata in urma calculelor . Singurul repros este ca nu mi-am construit o aparatoare .

post-208130-0-32312600-1405094049_thumb.jpg

post-208130-0-42934700-1405094057_thumb.jpg

post-208130-0-63692200-1405094286_thumb.jpg

post-208130-0-88206000-1405094459_thumb.jpg

Editat de philiprobz
Link spre comentariu

 au in jur de 2800 - 3000 rpm sau mai putin. ... Singurul repros este ca nu mi-am construit o aparatoare .

Asa este peste 3000 ture ori ai convertizor de frecventa ,ori multiplicare cu fulie sau motor universal cu colector.Acum eu oscilez intre un polizor cu motor cu colector de pana in 9000 ture sau unul de 3000  asincron si un convertizor(pe care al am) si sai cresc frecventa de alimentate si astfel si turatia.

Link spre comentariu

@florin-d spune ca nu este recomandata multiplicarea turatiei. De fapt nu inteleg prea bine cine si de ce nu recomanda multiplicarea turatiei, mai ales tinand cont ca putin mai inainte recomanda transmiterea de la motor, la un arbore sprijinit pe doua lagare si avand fulia pentru curea trapezoidala la mijloc. Toate aceste solutii sunt impotriva regulilor elementare uzuale in asemenea cazuri. O fulie intre lagare, obliga pe utilizator sa demonteze intregul ansamblu arbore + lagare, de fiecare data cand se inlocuieste o curea uzata. Apoi, nu ne spune colegul @florin-d de ce se mai foloseste aceasta transmitere de la motor, la un arbore separat, din moment ce "nu se recomanda" multiplicarea turatiei. Nu cred ca in situatia de a nu mari turatia, ar alege cineva varianta foarte complicata din toate punctele de vedere sustinuta mai sus. Un sistem arbore +  lagare pe rulmenti (sau nu) + fulie + curea + sisteme auxiliare de intindere, costa cam la fel de mult cat costa motorul. Apoi sistemul de transmitere si lagarele suplimentare diminuiaza randamentul global al sistemului. Orice analiza lucida, ar duce la o singura concluzie - si anume piatra montata direct pe arborele motorului. Producatorii de pietre de polizor, au avut grija deja sa produca pietre de polizor atasabile in mod direct pe arborii motoarelor.

Link spre comentariu

  Argumentul costurilor mai mari pica din start, cel putin in cazul meu Tocmai lipsa banilor la un moment dat m-a determinat sa incerca aceasta varianta si vazand ca  merge am lasat lucrurile asa si nu am mai investit banii intr-un polizor desi recunosc ca la un moment dat voi face acest lucru. Fiarele le-am adunat de prin curte, un ax, doi rulmenti, fulii, s.a.m.d.. Lagarele, este drept ca nu le-as fi putut face fara strung si nici adaptarea pietrei pe ax nu as fi putut realiza fara cotele necesare. Este o solutie functionala dar nu ideala. Spatiul pe care il ocupa si cateva ore bune  de munca ar fi la capitolul dezavantaje. Si ca sa nu uit, ansamblul este demontabil iar cureaua se poate schimba in cateva minute dar nu cred sa fac asta prea curand ca nu e nevoie. E doar un polizor cu cateva reprize de functionare pe zi.     

Link spre comentariu

In ciuda dezavantajelor enumerate mai sus, exista totusi si 2 avantaje ale unei astfel de solutii.

Primul ar fi ca poti varia turatia la piatra. Este suficient sa folosesti o fulie cu doua diametre pe aborele motorului si cand s-a uzat piatra intorci fulia respectiva cu diamatreul mai mare pe centrul fuliei axului polizorului si in felul asta cresti viteza periferica a pietrei uzate, putand s-o folosesti la maxim.

Si al doilea avantaj in viziunea mea cel mai important e ca ai un grad de libertate mult mai mare pt piesele lungi.

mi s-a intamplat sa vreau sa ascut un cutit pe un polizor cu piatra ceva mai uzata, si nu am reusit din cauza ca loveam in motor cu el. Lagarele cu rulmenti si fulia unui astfel de ansamblu au un diametru muuult mai mic decat motorul unui polizor clasic. Am vazut un astfel de polivor actionat de un motor de masina de spalat veche Albalux, care functiona foarte bine.

Link spre comentariu

 Am vazut un astfel de polivor actionat de un motor de masina de spalat veche Albalux, care functiona foarte bine.

Se prea poate sa functioneze bine dar nu este recomandat acel tip de motor pentru polizor cu transmisie prin curea ca deja din construcie are 1500 de ture si cand vrei turatii peste 3000 nu te lovesti de motor(la piese lungi) te lovesti de fulie .

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări