Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta VTP cu difuzoare Monacor

CornelM

Postări Recomandate

eu sunt foarte multumit pana in prezent desi sunt la jumate din drum.

este foarte indicat sa mai si studiem, in acest fel ne este mai usor sa intelegem fenomenul...

succese!

Link spre comentariu

Ati punctat excelent!

Din punctul meu de vedere , in prima faza, eu voi experimenta cu niste cutii gata facute de la niste SH-uri in care ma voi juca cu acea placa inclinata sa vad ce modificari aduce sunetului fata de varianta constructorului. "Placa inclinata" evident neexistand in varianta constructorului. Apoi un pic de joaca de-a asezatul fonoabsorbantului, vad ce iese si apoi ma hotarasc. Din sfaturi numai si fara practica ...nu prea iese mare lucru.

Multumesc!

Asta nu e o initiativa buna! Un VTP este un horn de oscilatie care, ca sa ajute wooferul, trebuie sa aiba o lungime a liniei corespunzatoare unei lungimi de unda (frecventa) cat mai apropiata de Fs-ul difuzorului.

Evitati experimentele concepute fara stiinta! Conduc la rezultate eronate.

Link spre comentariu

Nu nu nu, nu ma intelegeti gresit, am aflat/invatat si ce e cu lungimea aceea a liniei corespunzatoare lungimii de unda apropiata Fs.

Deocamdata o sa  folosesc calculele de pe "mh-audio.nl/tqwt" si o sa ma joc cu niste boxe rusesti 10 AC 225 ca atata am prin casa disponibil pentru asemenea experimente. Ma intereseaza in mod deosebit felul cum se modifica timbrul in functie de pozitia/lungimea/unghiul acelei placi inclinate. Pentru mine doar.....

Sper sa nu ma insel, parca Fs pentru acel tip de difuzor era de 63 de Hz. Repet, vreau sa experimentez un pic doar pentru pura mea curiozitate. Si fara mari pretentii de la niste calcule facute pe genunchi.

Link spre comentariu

Nu nu nu, nu ma intelegeti gresit, am aflat/invatat si ce e cu lungimea aceea a liniei corespunzatoare lungimii de unda apropiata Fs.

Deocamdata o sa  folosesc calculele de pe "mh-audio.nl/tqwt" si o sa ma joc cu niste boxe rusesti 10 AC 225 ca atata am prin casa disponibil pentru asemenea experimente. Ma intereseaza in mod deosebit felul cum se modifica timbrul in functie de pozitia/lungimea/unghiul acelei placi inclinate. Pentru mine doar.....

Sper sa nu ma insel, parca Fs pentru acel tip de difuzor era de 63 de Hz. Repet, vreau sa experimentez un pic doar pentru pura mea curiozitate. Si fara mari pretentii de la niste calcule facute pe genunchi.

Experimentul are o baza gresita:

- timbrul nu se modifica in functie de peretele inclinat. Ce se obtine este o scadere a presiunii acustice pentruca  per total incinta nu mai este un horn cu crestere liniara!

- Timbrul este dat de ansamblul difuzor + incinta per total si ce se doreste este minimizarea influentei incintei (valabil la orice incinta)

- daca difuzorul are Fs = 63 Hz, el poate fi ajutat de incinta prin acordul acesteia la o frecventa in jur de 40 Hz. O frecventa mai joasa nu mai incarca difuzorul pe spate, cu consecintele de rigoare.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Buna ziua,

Si dupa atata amar de vreme am reusit sa definitivez acest proiect.:dans:

Rezultatele sunt surprinzator de bune.

Fregenta de rezonanta am ales sa fie la 40Hz si am construit un filtru pe doua cai de ordinul II Butterworth.

Tin sa multumesc pentru fiecare sfat primit de la voi, foarte pretioase de altfel.

Va prezint cateva poze.

IMG_0497.JPG

IMG_0500.JPG

IMG_0561.JPG

IMG_0562.JPG

IMG_0566.JPG

IMG_E0059.JPG

IMG_E0058.JPG

IMG_E0062.JPG

IMG_E0060.JPG

Link spre comentariu

Multumesc.

Acum 30 minute, daniel_2004 a spus:

Frumos lucrate. Impresii în ceea ce privește sunetul?

Sunetul este foarte bun dupa urechea mea.

Cred ca se putea si mai bine, avand in vedere ca sunt primele incinte realizate.

Spatiere stero excelenta, Totusi pe muzica actuala dance house etc... la unele melodii parca ar mai trebui un subwoofer.

Si inca o chestie, dat fiind faptul ca au SPL 89 Db trebuie dat putin volum la amplificator.

Acum 27 minute, Усилитель a spus:

Frumos realizat si vad ca s-a acordat atentie ca sa se asorteze cu restul mobilei si cu camera. 

Da, am vazut pe net niste boxe albe, mi-a placut acest lucru. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări