Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd samsung

codrut

Postări Recomandate

are cneva schema de la sursa de alimentare de la acest tv model: LE23R81B? a mai umblat cineva in el a scos o rezistenta si nu a mai puso la loc si inca una care este carbonizata si nu stiu ce valori au.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

4

• validae

2

• cristronic

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

schema este cea de la Di Leoncris,multumesc!

Am inlocuit cele 2 rezistente dar nu se aprinde nici macar ledul de stand-by.

Pe pinul 4 al viper-ului nu am decat 1,2v.

Am schimbat toate c-urile din sursa,dar nu scoate nimic.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Puțin probabil să fie integratul defect, mai degrabă ți-a scăpat ceva neverificat în schemă. Verifică cu atenție toate componentele implicate în st-by, chiar dacă arată fizic ok. Nu strică nici optocuploarele să le verifici, eu le verific alimentând ledul optocuplorului cu o baterie de telefon înseriată cu un led roșu și la fototranzistor pun multimetrul pe buzzer. Dacă e bun optocuplorul, când aplici tensiunea de comandă corect, buzzerul sună, sau rezistența indicată scade la câteva zeci de ohmi.Am găsit ceva surse cu optocuplorul defect, deși e relativ improbabil de obicei să se ardă.Dar la supratensiuni accidentale se mai duc și ele.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări