Vizitator chintix Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Va salut! Am 2 amplificatoare Telefunken RA 100 si as dori sa leg cate o boxa pe ambele canale ale unui singur amplificator. Ma gandesc la faptul ca sporesc puterea. Asta si intentionez, pentru ca incintele sunt de putere mare fata de ce poate RA 100 pe un canal. Amplificatoarele au STK 465. Pe spate au conectorii clasici cu "left + si - " si "right + si - ", in doua randuri. Are si comutatorul frontal de legare a boxelor pe spate cu A - B si A + B. Boxele au 8 Ohmi. Asa ca va rog sa-mi dati o idee cum e mai bine sa speculez cu aceste variante ! Toate bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Un set de boxe pe A (left+right) celalalt set de boxe pe B (left+right) si dai iesirile A+B din comutator. Posibil sa ramii fara STK-uri, personal ti-am spus cum se face legarea, restul pe riscul tau. Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) Nu cred ca este bine !? Spuneam ca am doar doua boxe pe care vreau sa le leg pe cate un amplificator. Nu este vorba de vreun set de boxe. Deci 2 boxe, 2 amplificatoare. Dorinta mea era sa leg fiecare boxa cu amplificatorul ei. Ca sa sporesc puterea m-am gandit ca iesirile stereo din fiecare amplificator sa le leg in punte cu fiecare cablu al fiecarei boxe. E mai clar acum? Editat Iulie 10, 2014 de chintix Link spre comentariu
Vizitator Jack S Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Eu zic sa cauti o punte si sa le legi cu o sfoara mai groasa. Serios acum, ai idee ce inseamna sa legi in punte? Pe langa faptul ca exista o sectiune dedicata incepatorilor unde poti intreba orice tampenie. Link spre comentariu
player4 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 te-ai facut inteles, insa la amplificatoarele de casa nu este ca la cele de masina, sa conectezi o boxa la "plusul" de la un canal si la "minusul" de la altul si gata, ai puterea in punte. Daca amplificatorul nu are vre-un comutator de bridge, necesita un defazor si/sau alte adaptari pentru a functiona in punte, operatiuni care, la randul lor, necesita ceva cunostinte mai avansate in domeniu Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Eu zic sa cauti o punte si sa le legi cu o sfoara mai groasa. Serios acum, ai idee ce inseamna sa legi in punte? Pe langa faptul ca exista o sectiune dedicata incepatorilor unde poti intreba orice tampenie. Iti multumesc mult pentru sfat! Daca te-as intalni la o trecere de pietoni te-as trece strada. Pe sub mine! te-ai facut inteles, insa la amplificatoarele de casa nu este ca la cele de masina, sa conectezi o boxa la "plusul" de la un canal si la "minusul" de la altul si gata, ai puterea in punte. Daca amplificatorul nu are vre-un comutator de bridge, necesita un defazor si/sau alte adaptari pentru a functiona in punte, operatiuni care, la randul lor, necesita ceva cunostinte mai avansate in domeniu Multumesc! Acum sunt perfect lamurit. Link spre comentariu
Vizitator Jack S Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) Da, am vazut ca asa se procedeaza la voi. Sunteti si destepti si civilizati. Apropo, bac-ul l-ai luat? Editat Iulie 10, 2014 de Jack S Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Colegul Jack S si-a cerut scuze. Le accept si-mi retrag toate afirmatiile tendentioase la adresa domniei sale ! Toate bune! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) nu POTI sa le pui in punte decat pe boxa de 16ohmi pt ca are recomandata o sarcina de 8r la+-28vcc ai nevoie de un montaj ca acesta pt fiecare amplificator http://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm si legi boxa doar la+LSI+R numai legi la gnd Editat Iulie 10, 2014 de Emil 1986 Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Emil 1986..........de asa ceva aveam nevoie. Multumesc ! Il dau in lucru. Eu credeam ca cu un strap intre plus A si minus B, iar boxa conectata la celelalte polaritati, se rezolva. Inainte de a fi facut prostia am preferat sa intreb. Toate bune voua ! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 daca faceai asa iti lu-ai adio de la stk Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum