HelliosSun Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) De curand am realizat doua boxe.Mentionez ca dif de bass si de medii este marca Dibeisi. Difuzoarele le-am cumparat noi din magazin.E acum vine problema urmatoare twitterul are 100w dif de bass are 120w iar media saraca are 40w.Eu zic ca madiile ma incurca deoarece abia se aude muzica .Eu ma astept ca daca schimb dif de medii si pun unul de 200w sau de 100w ca celelalte sa se auda tare.Am un vecin care are o boxa de masina (vezi link jos) luata cu 100lei care are doua dif de inalte si doua normale si te dor urechile cand dai tare muzica .Eu am dat dublu pe dif mele si abia se aude muzica.Deci intrabarea finala ramane daca schimb dif de medii se va auzi muzica tare sau trebuie sa schimb toate dif?Tare in sensul sa stiu cand dau si eu volum la muzica sa ma incante nu abia sa aud muzica. Editat Iulie 10, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Ce schema ai folosit pt filtru? Pune un desen al schemei cu tot cu valori Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Nu am filtru deoarece nu stiu cum sa il fac.Am gasit un filtru de 100w dar nu stiu daca 100w pt fiecare dif sau 100w toaste 3 dif adunate.Boxele sunt puse in paralel si se intalnesc toate in dif de bass unde vin si firele din statie.Am la twitter un condensator nepolarizat de 1uF. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 (editat) Pana la urma cum ramane schimb dif de medie si pun unul mai mare?Am gasit pe net doua dif de medii marca hertz em100.Au 150w dar nu scrie pe ele decati ohmi eu am pe 8 ohmi .Daca aveti cateva sfaturi in realizarea unui filtru pt boxa daca va pricepeti.Va rog daca aveti cumva aceste dif acasa sa imi ziceti si mie pe cati ohmi sunt si daca sunt bune de ceva.Astept un raspuns cat mai repede. Editat Iulie 11, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 puterea inscrisa pe filtre reprezinta puterea pe care o suporta la intrare,puterea care se duce la difuzoare se distribuie in functie de frecventa de taiere,panta,ea difera in functie de banda de utilizare,de ex daca crossoverul este in zona 500hz,sub aceasta frecv. se pot duce aprox. 60% din puterea totala iar restul de 40% peste.Peste 5000hz de ex,puterea care poate ajunge in difuzoare este de aprox 10%.Nu exista tweetere de 100w,puterea unui tweeter pe calota cu bobina de 1 inch este de ~10W.Ce te intereseaza de fapt pe tine este sensibilitatea la o anumita putere aplicata,altfel spus ,intensitatea sonora dezvoltata si asta se masoara in decibeli Te incadrezi perfect in zicala 'din kkt nu faci bici',ai luat niste pocnitori chinezesti si acum te intrebi de ce nu canta.Daca iei difuzoare ordinare nu ai ce filtre sa calculezi,nu ai nici cunostintele necesare si nici datele necesare la ele,tot ce poti sa faci e sa schimbi la ele pana iti dai seama de greseala si iti iei niste componente decente de la un producator mai serios,cu parametrii, masuratori si cele necesare Difuzoarele auto sunt pe 4 ohmi,dar puterea aia este este umflata,probabil cea nominala este undeva sub jumatate si asta in conditiile in care sunt legate la un filtru adecvat! .Cu puterile fictive inscrise pe diverse etichete frumos colorate nu faci mare lucru Ti s-a mai spus si cu alte ocazii,daca nu vrei sa inveti bazele sa poti realiza ceva pana la capat,ia-ti boxe facute de firme serioase ca arunci banii degeaba pe pocnitori. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2014 Uitati ce am gasit de un producator zic eu bunicel.Boxele sunt marca canton w 15.13.De astea ce ziceti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum