Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema everest ak=tda2111b

Vizitator ion baciu+59

Postări Recomandate

post-201519-0-00552300-1447692383_thumb.jpgpost-201519-0-50057200-1447692407_thumb.jpgEu va cred pe cuvant ca se alimenteaza cu 180v.Pin10 trafo nu este conectat iar la mine video se alimenteaza cu 110v.Asa a venit din fabrica.Nu mint ...pun si o poza.Se observa ca Vd552 nu este montat.

Link spre comentariu

Am o intrebare.Cu cat se alimenteaza finalii video la acest sasiu? La mine se alimenteaza cu cu 110v exact din tensiunea care alimenteaza finalul linii.

de obicei tensiunea pe finali video este aceeasi  cu tensiunea de baza cind nu lucreaza liniile - in rest functioneaza tv-ul ?

Link spre comentariu

Tv functioneaza cu luminozitate scazuta.Daca incerc sa-i maresc  screen imi apate o banda alba care perturba imaginea.Deci repet pin10 la trafo linii nu este conectat.

Link spre comentariu

Pai urmariti unde duce firul de la finalul video,la placa de baza.Duce la B+?!.Adica de unde apare 110V?

Daca e nou,si asa a venit din fabrica poate au uitat sa monteze dioda si c-ul.

Link spre comentariu

Pai urmariti unde duce firul de la finalul video,la placa de baza.Duce la B+?!.Adica de unde apare 110V?

Daca e nou,si asa a venit din fabrica poate au uitat sa monteze dioda si c-ul.

da , dar nu mai avea nici 110V , daca doar greseau si nu puneau piesele

o poza cu rezolutie buna , zona mai larga sa cuprinda trafo linii si mufa ce duce la placa video ar fi concludenta

P.S. "are strap facut de la 110v direct la 180v din fabrica." nu am vazut asa ceva pina acum , dar nu este prea tirziu la cite fac chinezii acum

Editat de naetv
Link spre comentariu

S-a imbatat chinezul  :rade: .Nici eu n-am vazut asa ceva,insa am vazut tv china, la care f.video se alimenta din sursa,dar cu aprox 185V(cum era la vechile Telecolor sau Cromatic),avand o infasurare aparte pe chopper.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Acum nu mai am cum sa pun poza ca deja am modificat.Eu cred ca la montat in graba pe vapor   :rade:   Am facut proba si am luminozitatea scazuta si screenul  dat la maxim.Eu cred ca cu buna stinta chinezii l-au lasat asa cum l-am gasit eu.Ce-i de facut sa maresc luminozitatea?

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Acum nu mai am cum sa pun poza ca deja am modificat.Eu cred ca la montat in graba pe vapor   :rade:   Am facut proba si am luminozitatea scazuta si screenul  dat la maxim.Eu cred ca cu buna stinta chinezii l-au lasat asa cum l-am gasit eu.Ce-i de facut sa maresc luminozitatea?

Tensiune alimentare video 173v   si rgb 160v  Astept o idee..

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

G2 la maxim,tensiune buna la final video,si totusi este intunecos...cred ca tubul este obosit  :mort

Acum am citit ca tubul este M41Q.... Categoric este tub de monitor recuperat,si uzat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări