Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai simplu programator de avr!!!

costy35

Postări Recomandate

Dupa multa documentatie ,am ajuns la concluzia ca se poate face un programator fara nici o piesa activa sau pasiva prin portul paralel.Bineinteles ... cred ca sunt si riscuri.Dar pentru cei care nu-si permit sa-si cumpere unul ,este o varianta.

Astept parerile voastre!

http://costy35.3x.ro/attiny13.htm

Cu aceasta ocazie fac si corectura adresei http, cum incorect am afisat in celelalte doua posturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy35

6

• mitescu

2

• sborkuti

1

• one

1

Top autori în acest subiect

am auzit ca merge cu un cablu de imprimanta , cam asa ceva.. pe portul paralel.. stii ce piese trebuie sa faci "programatorul" acela?ma intereseaza si pe mine,

Nu trebuie cablu special ,ci doar niste fire si detalii... pe:http://costy35.3x.ro/primulpas.htmDaca navigai pe site dadeai si de pagina asta.Oricum i-ti doresc suuces... si nu uita sa ma anunti daca ai reusit sau nu!
Link spre comentariu

Vezi http://www.myplace.nu/avr/yaap/ai acolo cel mai simplu programator, cu 5 rezistente. Merge, l-am verificat eu.

daca tu crezi asta...inseamna ca nu ai incercat pe cel facut de mine!tu crezi ca toata lumea se pricepe la instalat dll-uri?Puteam si eu sa fac un fisier zip sa pun toate fisierele acolo(.dll,.sys) si apoi te invatam cum sa le instalezi ,cum sa pui dll in system,cum sa faci cateva setari in registri.dar eu am transpirat un pic si am facut un pachet de instalare ,pachet care i-ti instaleaza tot ce ai nevoie in calculator.Tind sa cred ca efortul meu de a face lucrurile cat mai simple(pentru ca e totusi un efort,chiar daca e mic),nu prea da rezultate.Ma rog!Consider ca e inutil ceea ce fac eu... si cred ca am sa ma opresc aici!
Link spre comentariu

Am si eu un sfat pentru cei care vor sa-si confectioneze unprogramator ptr AVR: - In cazul in care experienta in domeniu este limitata,se indica utilizarea unui programator acceptat de AVRStudio,AVRProg , STK500, HWProg(emul STK500).Explicatie : Am observat ca in destule cazuri apar probleme de interpretarea FUSE-urilor, si prin consecinta apar situatii neplacute: - clk necorespunzator - invalidare ISP - etc...NU simplitatea este cea mai buna caracteristica a unui programator de AVR.AVRStudio , "are grija" sa reduca greselile de tipul de mai sus.

Link spre comentariu

Am si eu un sfat pentru cei care vor sa-si confectioneze unprogramator ptr AVR: - In cazul in care experienta in domeniu este limitata,se indica utilizarea unui programator acceptat de AVRStudio,AVRProg , STK500, HWProg(emul STK500).Explicatie : Am observat ca in destule cazuri apar probleme de interpretarea FUSE-urilor, si prin consecinta apar situatii neplacute: - clk necorespunzator - invalidare ISP - etc...NU simplitatea este cea mai buna caracteristica a unui programator de AVR.AVRStudio , "are grija" sa reduca greselile de tipul de mai sus.

Dar la pret... te-ai gandit?Din start cand omu care tre sa dea chiar si o suta de mii...spune ca nu are rost.Dar cand e foarte ieftin,si costa foarte putin sa incerci(eu ma adresez celor care nu stiu prea multe despre avr),eu zic ca multi vor fi tentati sa incerce.Eu nu vreau decat sa-i introduc in aceasta lume,si apoi dupa ce i-si dau cat de cat seama despre ce e vorba, singuri o sa-si caute pe net programe mai bune.Tu spui de clock necorespunzator cand el saracu nu stie nici ce ala? Ce conteaza ca mere pe 4 mhz,9mhz sau 32 khz, la inceput omul o sa fie bucuros ca o sa i se aprinda acel amarat de led...intelegi?Trebuie sa intelegem ca sunt foarte multi care stau in "ceata" tocmai din cauza asta,le bagam de prima data informatii care mai mult i-i incurca.Noi tre sa plecam de la faptul ca bagajul lui de cunostinte e aproape 0, si el vrea sa invete.Si apropo...cu Twinavr i-mi afiseaza FUSE-urile si pana in acest moment nu mi-a scris niciodata cu eroare.Dar ma rog,nu am spus ca nu se poate intampla.
Link spre comentariu

Revin iarasi!Pai cu schema aia care ai pus-o tu ca fiind stabila... ma pus pana i pe mine in incurcatura.Nu am inteles mai nimic.Doar ti-am zis ca si eu sunt la inceput.Si eu oarecum am programat cateva.Si apoi ...cum sa incarce saracu un hex in microcontroler daca nu are programator,daca el tocmai programator vrea sa construiasca?Sper sa ma scuzi ca vb la persoana intai.Si scuze ica o data, daca supar pe cineva.I-mi pare rau ca nu posteaza si cei carora li se adreseaza scest topic.Se vede ca majoritatea nu inteleg nimic.

Link spre comentariu

eu cred ca pe un incepator il ajuta mult mai mult un simulator cat de cat decent si multa teorie si documentatii technice.Cu simulatorul poate vedea fiecare registru,Ram-ul etc..,poate rula aplicatia pas cu pas si multe altele.Astfel se poate compara cele citite in teorie cu arhitectura interna a unui uC.Iar dupa ce te-ai pus cat de cat la punct cu aceste lucruri merita sa-ti faci si un programator ca sa poti pune in practica cele invatate

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Alioshag

apropos se simulator, au am cam jumate de an de programat PIC-urisi am inceput sa devin interesat de AVR-uri datorita pretului mai mic pe care il ausi nu am inceput cu simulatoare de pic tocmai datorita faptului ca am o lehamite fata de limbaje de asamblare, atata timp cat exista un compilator de C e OK.oricum, oricine doreste sa invete, poate invata dupa exemple, din manuale, si proiecte facute de unu si altu.spor la treaba tuturor.

Link spre comentariu

Sper ca discutia sa nu se transforme intr-un razboi de genul "asta e cel mai bun programator pentru ca lucrez eu cu el". Am prins si eu de curind virusul asta cu Mc-urile si bineinteles si inevitabil am ajuns si la programator, problema a inceput insa-si de la Mc-urile pe care le aveam, citeva Attiny2313, problema mare, ce programator sa folosesc, dupa indelungi cautri pe net si stiind un pic de Basic am facut programatorul din BascomAvr. Stiti voi, intrebare catre profesionisti, un programator mai simplu ca ala? Am o mufa LPT tata pe care am pus rezistentele (3 la numar) am infipt-o in calculator, din ea i-mi vin 5 fire cu o mica mini mufa mama pe care o infig in 5 pini facuti din sirma de cupru plasati direct pe cablajul montajului care cuprinde si MC-ul. Asta e programatorul cu pricina:[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]L.E. O intrebare de ultraincepator ce sint, sint simulatoare de Mc-uri? In special pentru Attiny2313? Eu fac simulari in Proteus insa cam da rateuri, intr-o schema de ceas care in realitate functioneaza Proteus i-mi da eroare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări