Vizitator cuibari bogdan Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Salut mi-a adus cineva m-ai multe burghie sau freze habar nu am cum se cheama.Firma este FSR si as vrea mai multe detalii si cam cat ar valora aceste burghie sau freze.O poza cu un burghiu sau cum se cheama: Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Sant burghie de metal ascutite pentru lemn,ca valoare 5-15 lei in functie de diametru pe la magazine si cam 2-5 lei in targuri si bazare. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) Sint burghie pentru lemn.De ce ar ascuti cineva burghie pentru otel,pentru a da gauri in lemn.Nu merita.Burghiile pentru lemn sint mult mai moi decit cele pentru otel,in plus difera si pretul,cele pentru otel sint mult mai scumpe decit cele pentru lemn,la acelasi diametru. Editat Iulie 9, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Din pacate trebe sa`ti dau dreptate! Fiindca am avut nevoie de o freza deget de 8mm si alt burghiu n`am avut la indemina am ascutit repede unu de lemn. ( era unu rupt si abia cind l`am ascutit a 4 oara am remarcat ca nu scrie HSS pe coada ci ceva RM ) Rezultatul a fost ala prrevizibil. Ca sa fac 2 slituri de 25mm lungime intr`un cornier de 50x50x5mm cred ca l`am ascutit de vre`o 6 ori! Apoi am sacrificat unu nou nout de metal HSS-Co, a mers de data asta pina la sfirsit si a ramas ascutit. Grig Link spre comentariu
Vizitator cuibari bogdan Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Materialul este HSS deci cred ca e bun.Cel mai gros e de vreo 3 cm.As vrea sa le vand poate are cineva nevoie de ele. Link spre comentariu
alin 105 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Sint burghie pentru lemn.De ce ar ascuti cineva burghie pentru otel,pentru a da gauri in lemn.Nu merita.Burghiile pentru lemn sint mult mai moi decit cele pentru otel,in plus difera si pretul,cele pentru otel sint mult mai scumpe decit cele pentru lemn,la acelasi diametru. La atelierul de mobila , folosim burghie de metal ascutite ca pentru lemn.Tocmai din motivul ca rezista mai mult.HSS cu adaos de cobalt 5%. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 La atelierul de mobila , folosim burghie de metal ascutite ca pentru lemn.Tocmai din motivul ca rezista mai mult.HSS cu adaos de cobalt 5%. Da , posibil sa se foloseasca burghie pentru otel la prelucrarea lemnului.Lemnul de esenta tare,sigur ca pune ceva probleme la prelucrare si sint convins sa s-au folosit burghie pentru otel. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Sint burghie pentru lemn.De ce ar ascuti cineva burghie pentru otel,pentru a da gauri in lemn.Nu merita.Burghiile pentru lemn sint mult mai moi decit cele pentru otel,in plus difera si pretul,cele pentru otel sint mult mai scumpe decit cele pentru lemn,la acelasi diametru. Cine a spus ca nu se folosesc burghie HSS la lemn? am o deceniu de experienta practica in tamplarie si stiu ce burghie se folosesc. atata doar ca cele din imagine nu merg la frezare , dar daca stii cum sa dai avansul (cat mai mic) le poti folosi si la asa ceva , dar nu pentru mult timp , asta fiind o solutie extrema .. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Cine a spus ca nu se folosesc burghie HSS la lemn? am o deceniu de experienta practica in tamplarie si stiu ce burghie se folosesc. atata doar ca cele din imagine nu merg la frezare , dar daca stii cum sa dai avansul (cat mai mic) le poti folosi si la asa ceva , dar nu pentru mult timp , asta fiind o solutie extrema .. Nu am sustinut ca burghiile pentru otel nu pot fi folosite la prelucrarea lemnului,ziceam doar ca nu merita.Burghiele pentru otel au numai partea activa din OSC(otel carbon de scule),coada fiind facuta din OLC45,practic partea activa este sudata de coada.La fel se procedeaza si cu frezele pentru otel.In schimb burghiele pentru lemn sint facute in totalitate din acelasi otel,mai moale decit OSC-ul.De aceea burghiele pentru otel nu sint indicate pentru frezare,existind riscul sa se rupa in zona unde sint sudate,datorita eforturilor radiale.Asa cum ai spus, alegind corespunzator avansul de lucru,poti si freza cu ele, ascutind si muchiile(care reduc frecarea) burghiului.Cu cit lungimea partii active este mai scurta, cu atit se reduce riscul ruperii burghiului, folosit la frezare.In functie de buget fiecare alege ce scule sa foloseasca.Cei cu buget "generos" o sa folosesca scule scumpe si de calitate, iar ceilalti scule dupa bugetul disponibil. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Astfel de burghie se pot folosi cu succes la gauritul tablei in vederea obtinerii unei gauri cu forma "perfecta", pentru cine nu stie poate a observat cit de greu se poate gaurii tabla de 0.8 sau 1 sa zicem cu burghiu "normal", iese o gaura urita si mai ales neuniforma in sensul ca are tendinta de a se forma o "gaura" cu trei colturi, asta din cauza burghiului, deci, acolo unde trebuie o gaura "frumoasa" ascutiti burghiele astfel si o sa faceti gauri ca din fabrica. Eu confruntindu-ma in mod regulat cu astfel de probleme legate de "forme aspectuase" si neavind o presa cu poansoane am pe linga burghie normale pentru otel si astfel de burghie gata pregatite. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Astfel de burghie se pot folosi cu succes la gauritul tablei........................................................... Da intradevar, pentru gaurirea tablei, burghiele se ascut(aproximativ) ca si cele pentru lemn.E un pic de diferenta intre ascutirea burghielor.Cele pentru lemn au cite o muchie taietoare intre virf(centru) si muchiile taiatoare de la exteriorul burghiului.La otel nu e nevoie de muchiile acelea,virful si muchiile situate la exteriorul burghiului sint suficiente pentru a decupa tabla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum