Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuri frana

anddy

Postări Recomandate

Salut tuturor,

Am discurile (ventilate) pe fata cam uzate, le-am masurat cu micrometru si se incadreaza in intervalul 16,3~16,5 mm. Grosimea lor de noi este de 20,5 mm, dar fiind discurile din fabrica s-au uzat si acum au marginea destul de accentuata.

Strungarul la care le-am indreptat pe cele de pe spate mi-a zis ca merg indreptate si oricum sunt mai bune ca unele noi care se ovalizeaza in timp sau sunt turnate prost.

Ce parere aveti? E prea mare uzura sa se mai merite sa le fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• anddy

2

• madcox

2

• bibanu47

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

si eu tot asa am patit dar cu discuri clasice fara ventilatie ..uzura spre centru si cu o margine pronuntata spre exterior ...eu pur si simplu am luat cu flexul marginea ..nu recomandsa le iei la strung ..prima varianta e mai buna dar nu te scuteste de cumpararea unora noi .problema fiind subtiri in carne se ovalizeaza la caldura si plus ca ti uzeaza si placutele  

Link spre comentariu

Anddy -  este normal sa ai o margine in relief atata timp cat discul este folosit, caci placuta nu calca pe ea. Daca este mica sau mare uzura asta nu poti afla decat cautand in manualul de reparatie ca sa vezi la ce grosime se recomanda schimbarea. 

Cat despre faptul ca cele noi sunt mai proaste, este discutabil. Daca iei discuri de 3 lei snopul cam asa se intampla. Mergi pe marci consacrate ( ex Brembo ) sau marca discurilor cu care a venit masina din fabrica si stai linistit.

Link spre comentariu

Cu ce marca de discuri a venit masina din fabrica nu am idee si nici nu stiu unde sa caut. Pe service citroen dupa codul VIN nu-mi da nici un indiciu la discuri.

Daca iau noi o sa ma orientez spre brembo, cum a zis madcox. Sper sa tina macar jumatate cat astea originale care chiar daca sunt subtiri in carne nu bat deloc.

Din ce vad pe net la brembo grosimea minima este de 18.6mm de la 20.5 mm. Acum a le mele sunt sub limita minima...desi am gasit date cum ca ar fi ok si o uzura de 2mm pe fiecare fata, cum sunt ale mele.

Azi am cumparat placute noi fata, spate. Pe cele de pe spate le-am montat pe discurile vechi care au fost indreptate la strung.

Pe fata ma mai gandesc, cel mai probabil  la niste discuri noi.

Link spre comentariu

Subscriu si eu pentru Brembo,am montat o gramada pe Focus si nu am auzit pe nimeni sa aiba ceva nemultumiri,DAR extrem de importanta este curatarea suprafetelor de asezare ale fuzetelor,altfel incepeti sa va vaietati ca vibreaza sau fuleaza de noi,trebuie curatate la sange iar la montare discurile trebuie degresate deoarece au un strat subtire de vaselina de conservare pentru a nu oxida in perioada cat stau prin depozite pana la vanzare.

Link spre comentariu

M-am uitat in manualul masinii mele pentru alte balarii si mi-am adus aminte si de problema ta si am cautat grosimea minima admisa pentru masina mea ce are tot discuri ventilate ( Mondeo mk2 ). La mine grosimea discurilor noi este de 20 mm si minim 18 mm, asadar se accepta o uzura de maxim 10%. Banuiesc ca aceste procent este destul de relevant si pentru alte masini si cumva este aproape de ce spui tu. 

Singura problema ( din cunostintele mele ) la discurile uzate nu ar fi ca nu mai franeaza masina bine, ci ca pot fisura daca se exagereaza cu uzura, si ulterior se fac bucati. Am vazut la un Passat intr-o parcare de mall discurile fisurate pe puntea spate si ma minunam cum de nu s-au facut tandari pana atunci. I-am lasat bilet in geam omului caci cu putin timp in urma am vazut o patanie cu disc spart la un camion.

Si nu face compromisuri la frane. Un disc de frana nu costa o avere si nu il schimbi la fiecare revizie ( adesea un amarat de senzor costa mai mult ).Recomand Brembo caci fac numai componente pentru sisteme de franare, si le fac bine.

Produsele lor sunt foarte populare in randul motocicletelor, adesea echipand din fabrica cu discuri, etrieri si placute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări