Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare referitoare la curentul alternativ

adryano

Postări Recomandate

Remus a amestecat transportul cu distribuția

:rade:   Nu am amestecat nimic... doar ai citit tu pe sarite, dar nu-i bai, pina la "engleji" se mai pierde cite-un bit din informatie.

Datorita lui @flomar60 au fost explicate pe indelete o multime de aspecte utile acestui topic si merita toata consideratia pentru timpul pierdut cu redactarea si postarea mesajelor.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

ma bag si eu in joaca ta

1 schema postata de tine considerand ca ai si realizat o legatura din punct de vedere electric cu pamantul va functiona!

2 prin folosirea acelui traf tu faci in primul rand o izolare gavanica intre reteaua ta de 230vca (nu am inteles ce vrei sa spui prin"rms") dar

si o coborare de tensiune 230vca in raport de  10/1 inseamna 23vca.

3 daca ai cu ce fa urmatoarele masuratori electrice si am sa iti explic ce se intampla daca postezi rezultatele.

1 masoara tensiunea electrica direct la bornele din secundarul trafului.

2 masoara tensiunea electrica direct pe rezistenta ta de 100 ohmi sper ca nu este inductiva

3 masoara ce curent circula atat in primarul trafului cat si in secundarul sau

te rog nu-mi purta pica asa cum a spus si userul "diamant" lucrurile astea se invata la scoala dar revin asa cum am mentionat mai sus cu explicatii

multa bafta la masuratori.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ionutdragos

Salut. o intrebare off topic. Intre faza si nul sunt 220 v, intre 2 faze sunt 110 v. Ce va masura contorul daca folosim faza de la o retea contorizata si alta faza de la alta retea contorizata (nu aceeasi) ? 

Link spre comentariu

Salut. o intrebare off topic. Intre faza si nul sunt 220 v, intre 2 faze sunt 110 v. Ce va masura contorul daca folosim faza de la o retea contorizata si alta faza de la alta retea contorizata (nu aceeasi) ?

La o retea trifazata simetrica cu tensiunea pe faza de 220V, tensiunea de linie (tensiunea între doua faze) este de 380V.Daca cele doua retele din enunt au nulul comun, atunci cele doua contoare vor înregistra cantitati de energie corespunzatoare curentului ce circula între cele doua retele, tensiunii de faza si defazajului curent-tensiune.

Aceasta problema se întâlneste teoretic (si, din pacate) si practic (de ex în Japonia, care are ambele tipuri de retele electrice, AEG - 50Hz si General Electric - 60Hz.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Eu cred ca @ionutdragos , sta undeva la tara si are posibilitatea sa acceseze doua retele JT diferite din doua transformatoare independente ,caz destul de des intalnit la tara ...de asemenea , presupun , ca se afla plasat domiciliul respectiv la capetele celor doua retele, iar potentialul de 110V a fost masurat intre o faza de la o retea fata de o faza de la cealalta retea...dupa valoare se pare ca a nimerit aceeasi faza- de ex, R-R ...aceasta valoare este o valoare artificiala creata de diferenta de potential intre cele doua nuluri diferite din retele diferite , generata de consumurile diferite pe cele doua retele si de calitatea proasta a prizelor de pamant din cele doua retele...o solutie ar fi constructia unei prize de pamant la locatia respectiva , conectarea celor doua nuluri la aceasta priza si apoi pot fi exploatate cele doua retele ...

Link spre comentariu

Eu cred ca [...] sta undeva la tara

În urmă cu vreo 10 ani, în Tg.Neamț se putea întâlni genul ăsta de situație cam în orice zonă de case, chiar și la numai 300 de metri de zona centrală. Și nu cred că situația s-a schimbat prea mult de-atunci.

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări