Vizitator amper11 Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Am o mare rugaminte pentru electronisti. Am o schema http://read.pudn.com/downloads169/doc/779604/Suntracker.pdf utilizata la orientarea panourilor fotovoltaice. Eu am modificat-o si am obtinut un senzor crepuscular care functioneaza, dar trebuie sa stiu cum functioneaza schema pentru ca trebuie sa o prezint. Ce mi se pare interesant este functionarea cu intrare la inversoarea 10 si nu mai are nimic conectat pe neinversoare si iesire, sunt in aer. Ce stiu este: Schema are o fotorezistenta care detecteaza lumina si in functie de ea difera rezistenta, din potentiometre se regleaza pragul la care sa alimenteze releul. Va rog sa mi-o explicati, stiu ca erau scheme mai simple dar aceasta am avut-o si am realizato practic, iar acum este prea tarziu pentru alte scheme. Ma intereseaza ce rol au in circuit fotorezistenta, potentiometrele, amplificatorul, de ce trebuie utilizata inversoarea celui de-al doilea amplificator, ce rol are tranzistorul. Schema modificata Va multumesc, Cu stima amper 11 Link spre comentariu
Vizitator amper11 Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Poate fi inchis acest topic. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum