Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine imi poate explica aceasta schema - senzor crepuscular

Vizitator amper11

Postări Recomandate

Vizitator amper11

Am o mare rugaminte pentru electronisti. Am o schema http://read.pudn.com/downloads169/doc/779604/Suntracker.pdf utilizata la orientarea panourilor fotovoltaice.

Eu am modificat-o si am obtinut un senzor crepuscular care functioneaza, dar trebuie sa stiu cum functioneaza schema pentru ca trebuie sa o prezint.

Ce mi se pare interesant este functionarea cu intrare la inversoarea 10 si nu mai are nimic conectat pe neinversoare si iesire, sunt in aer.

Ce stiu este: Schema are o fotorezistenta care detecteaza lumina si in functie de ea difera rezistenta,

din potentiometre se regleaza pragul la care sa alimenteze releul.

Va rog sa mi-o explicati, stiu ca erau scheme mai simple dar aceasta am avut-o si am realizato practic, iar acum  este prea tarziu pentru alte scheme.

Ma intereseaza ce rol au in circuit fotorezistenta, potentiometrele, amplificatorul, de ce trebuie utilizata inversoarea celui de-al doilea amplificator, ce rol are tranzistorul.

post-234594-0-09884800-1404837468_thumb.jpg

Schema modificata

post-234594-0-68430500-1404837479_thumb.jpg

Va multumesc,

Cu stima

amper 11

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări