Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema PIC Interfata 4 bit cu HD44780

Vizitator Kyro

Postări Recomandate

SalutAm incercat sa folosesc LCD HD44780 in modul cu interfata de 4 biti si am o problema ciudata:Prima jumatate de ecran se scrie fara probleme dar cand intru in cea dea doua jumatate a liniei sunt afisate caractere eronate.Am vazut la debug ca LCD dupa ce trece de jumatatea linei face afisarea dupa trimiterea primului nibble nu dupa al doilea cum era normal.Daca are cineva vreo idee ... pe cod m-am uitat si datele se trimit bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sborkuti

1

• psanyi

1

• Zerro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Problema asta a ta apare doar in Proteus sau si real ???Mi s-a intamplat de multe ori ca simularea in proteus sa functioneze ok dar real pe placa de teste sa nu functioneze (asta mai ales la LCD-uri) insa mi s-a intamplat si ca simularea in proteus sa dea erori dar real sa functioneze ireprosabil (la folosirea comunicatiei i2c master/slave intre 2 pic-uri) ... deci ... de aici trage tu concluzia ... Daca asta e doar simularea in Proteus eu zic sa faci montajul pe placa de teste si sa vezi acolo cum stau lucrurile ...Toate cele bune!

Link spre comentariu

SalutAm incercat sa folosesc LCD HD44780 in modul cu interfata de 4 biti si am o problema ciudata:Prima jumatate de ecran se scrie fara probleme dar cand intru in cea dea doua jumatate a liniei sunt afisate caractere eronate.Am vazut la debug ca LCD dupa ce trece de jumatatea linei face afisarea dupa trimiterea primului nibble nu dupa al doilea cum era normal.Daca are cineva vreo idee ... pe cod m-am uitat si datele se trimit bine

Verifica Simulation Log in timpul animatiei (Meniul Debug -> Simulation Log)
Link spre comentariu
Vizitator Kyro

Am rezolvat pana la urma era un bug la rutina de verificare a flagului de busy, nu activam enable-ul de doua ori cum era normal pt modul de 4 biti.Ciudat ca functiona bine pana depaseai jumatatea displayului.Multumesc oricum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări