gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Se rezolva ... refacut ceva lipituri de la un montaj din perioada ... si odeurul e prezent ! Sau fludor cu flux de - atunci , sau chiar vreun decapant uitat prin vreo cutie , sau punga ... P.S. - eu am gasit niste stearina din timpul razboiului . Al doilea , mondial ... 1943 , cu avataru' lu' Hitler . Editat Septembrie 6, 2018 de gauss 3 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Au, nu din aia..Stiu cum miroase! Pe vremuri il mai ajutam pe tata la lipiturile tevilor din plumb de alimentare cu apa..Eu aveam grija de lampa cu benzina! Editat Septembrie 6, 2018 de gica70 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Sau la mansonarile cablelor telefonice, noroc ca erau in aer liber la cele la care am lucrat si nu in camine! 2 Link spre comentariu
vranceanu Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 55 minutes ago, gauss said: Se rezolva ... refacut ceva lipituri de la un montaj din perioada ... si odeurul e prezent ! Sau fludor cu flux de - atunci , sau chiar vreun decapant uitat prin vreo cutie , sau punga ... P.S. - eu am gasit niste stearina din timpul razboiului . Al doilea , mondial ... Ati observat ca si ceara de pe bobine de acum 50-60 de ani , mirosea altfel ? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Da ... cred ca este un amestec de parafina petroliera , cu ceara naturala de albine . Culoarea le demasca , unele au o nuanta maro . Mai deschisa , mai inchisa ... oricum se topeste mai greu decat ceara de lumanare , si este mai vascoasa ... cateodata ramane vascoasa mult timp dupa reincalzire . Pe la unele aparate vestice , apare si o vaga nuanta de parfum ... ma rog , un miros de cosmetic . Ultima oara am sesizat la un SABA . Editat Septembrie 6, 2018 de gauss 2 Link spre comentariu
vranceanu Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Exact ! Eu mai recuperez de unde se poate și o refolosesc. Mirosul e chiar deosebit și își face treabă mult mai bine ca ceara de albine . 2 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Ce chestii ... electronica " bate " viata ! Nu credeam sa gasesc persoane cu perceptii ( si preocupari ) similare . Ma rog , in mic ( ale mele ) ... nu in mare . Se vede ca m - am inselat ... si nu - mi pare deloc rau ! 2 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Da, sa formam asociatia dependentilor de "maglavais"-uri radio! 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Da ... mi - am amintit de un film vazut in tinereti ... cu niste copii care " strangeau " chitul folosit la montarea geamurilor , aveau o forma de asociere ... https://www.cinemagia.ro/filme/a-pal-utcai-fiuk-36958/ P .S . - deja sant off - topic , rog moderatorul sa judece si sa pronunte verdictul ... si sa - l puna in aplicare ! 1 Link spre comentariu
one Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Daca ve referiti la grasimea care se folosea ca si decapant la lipituri se cheama stearina dar nu cred ca se punea pe bobine caci ca orice grasime, se oxideaza (rancezeste). Pe bobine cred ca era parafina (un produs obtinut din distilarea petrolului). Numai ca, pe atunci, rafinariile nu erau ca si cele de acum si probabil parafina nu era unul din produsele importante de aceea puritatea acesteia nu era printre prioritati. Editat Septembrie 6, 2018 de one 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Dar existau albine! 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Daca ati urmarit topicul , nu le - a amestecat nimeni . Eu am mentionat stearina , apropo de DECAPANT vechi . Parafina iese alba , nu are ce reziduu colorat sa contina . https://ro.wikipedia.org/wiki/Parafină 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 2 hours ago, gauss said: hai ca sa fie totul haios .... nici,,pasarica'' nu mai are acelasi miros.Ori suntem noi mai putin receptivi ... ori ne-a cam lasat nasul.. Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Va rog frumos,nu vorbiti de "pasarica"!...Cum calcam pe bec,cum se zburlesc penele pe ea!...suntem vinovati de tot si toate,declarati paria,si cu cardul golit instant!... Si ce-am facut dom'le,ce-am facut?!...am baut si noi o bere peste program....bine ca mai rezista inca ala' de ne impaca....cat o mai rezista si ala'! Scuze de off-topic! Editat Septembrie 6, 2018 de flomar60 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Pai da ... off -topicul mai da ceva culoare . Exista si zicala ... " Adevaratul barbat e ca prazu' ... alb la cap , si " verde " unde trebuie ! " Editat Septembrie 6, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum