paul_ral Postat Iulie 28, 2018 Partajează Postat Iulie 28, 2018 Însănătoșire grabnică! Link spre comentariu
Vizitator Francisc Visky Postat Iulie 28, 2018 Partajează Postat Iulie 28, 2018 Sanatate... va dorim... Link spre comentariu
vranceanu Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Va multumesc ! Am primit comorile Domnu Francisc si cat de curand voi relua seria S631T avnd in vedere in special ca mi-ati trimis trei aparate care fac parte din serii cu totulul speciale si pe care trebuie sa le restaurez neaparat . Acestea vor face parte din miniseria de onoare ,,FERi VISKY '' Usor ,usor acopar cam toata gama de productie S631`T din care mai lipsesc doar doua modele momentan. Link spre comentariu
vranceanu Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 On 7/13/2018 at 8:22 AM, vranceanu said: ..... , trebuie sa rezulte min 1 aparat functional care va fi in cinstea Dumneavoastra . Deocamdata , milioane de multumiri ! Precum am promis, avand ,,materie prima'' si simtindu-ma un pic mai bine, m-am apucat de resuscitarea primului aparat S631T marca <<Feri Viski>> . Este un model TN , versiunea din ultima perioada de fabricatie , cu comdensator variabil cu dielectric PVC si condensatori trimeri incorporati. Este adaptata si carcasa pentru montarea difuzorului de fabricatie Romaneasca in locul celui Japonez. Nu prea au fost probleme in afara de cativa condensatori si bobina de UL intrerupta . Scala se observa ca este modelul cu caractere mari si fara specificarea numarului de tranzistoare . Din pacate lipseste seria de fabricatie iar unele legende ar spune ca aceste modele au fost de fapt ansambalate la Tehnoton insa nu este nimic sigur . Aceasta varianta apare si ca versiune ,,GoldStar'' destinat exportului numai ca are inscriptia respectiva pe scala . Nu detin deocamdata nici un model pentru export insa am vazut in colectia Domnului Ioan Borbilau pe Site-ul ProRadio Antic. Surub blocat de rugina ; L-am scos prin ,,gaurire'' ; Bobina UL intrerupta , caz frecvent la aceste aparate ; In rest ...curatari , retusari , etc ; O mica proba de functionare ; Link spre comentariu
elctropan Postat August 4, 2018 Autor Partajează Postat August 4, 2018 Superb.Arată ca nou!!!! 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 Pozele ajuta ceva ceva. In sensul ca nu prea se vad chiar toate imperfectiunile. Link spre comentariu
vranceanu Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 Astazi , am avut chef sa finalizez pe cel de al doilea aparat marca <<Feri Viski>> . Acesta se va numi Feri Viski II si este un Tn cu tranzistor pe post de dioda in termocompensare AAF . Este singurul pe care il vad in formula asta si pana acuma as fi bagat mana in foc ca nu exista asa ceva . Foarte curios ca absoluty toti condensatorii sunt in parametri , chiar si C 26 care este cel mai vulnerabil de obicei .Carcasa am confectionat-o din alte doua cu zone defecte diferite , scala e reconditionata si revopsita pe interior cu vopsea lavabila , ultimul potentiometru luat de pe un donator si gata inca un S631Tn . Cam ultimul pt ca deja nu mai am cu ce face altele desi mai detin inca trei placi Tn complete si potential restaurabile dar fara potentiometre, carcase,etc. O sa le vina randul si lor , sanatate sa fie. comutatorul de game are ciocul rupt. Se va inlocui; gata ! in timpul finisarii carcasei . Hai ca nu se observa unde e innadita. Probe finale; 1 Link spre comentariu
elctropan Postat August 7, 2018 Autor Partajează Postat August 7, 2018 Ca de obicei, perfect. 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 O sub versiune de ,,TN'' care m-a facut un pic curios .In mod normal , din ce mai stiam , toate aparatele S631T sau TN aveau condesatori marca ,, MATUSHITA''.Acest exemplasr se abate de la reguli si este dotat cu altceva total aiurea marca ,,Ebar Son -Japan'' . Plus ca are condensatorul variabil cu trimeri incorporati dar si blocul clasic . Apar si doua rezistoare de 0,5 W marcate in valoarea in cifre . Initial am crezut ca a fost lucrat insa la o studire atenta mi-am dat seama ca asa a plecat din fabrica.Ciudatel aparatul si am considerat ca merita si el salvat mai ales ca face parte din lotul ,,Feri Viski''. Mentionez ca doar placa pricipala este recuperata de acolo , in rest , potentiometrul, carcasa si alte elemente sunt din stocul de rezerve. Ebar son - Japan ,scrie pe condensatori; Probe functionare : Link spre comentariu
doru3160 Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Ai luat in calcul ca acel variabil putea sa fi poposit in acel aparat in urma unei interventii? La varsta lor si la cat de intensiv au fost folosite unele exemplare, asta n-ar fi chiar de mirare. Link spre comentariu
vranceanu Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 (editat) Mi-a trecut si asta prin cap insa m-am uitat atent la placa din cauza condensatorilor electrolitici si in special la C 29 la care ai acces doar daca demontezi capestanul , iar totul pare virgin insa nu bag mana in foc . La C 26 este montat un condensator orizontalpe care l-au imbracat intr-un tub PVC . L-am masurat si este in regula asa ca l-am lasta in pace pentru a ramane original. De fapt nu am avut nici o interventie la placa in afara de curatire si montarea unei mufe de casca care lipsea si a potentiometrului pt ca avea montat unul de Pescarus . Ca si uzura , aparatul pare putin utilizat . Seria nu este a lui pt ca difuzorul propriu cu seria 173817 functiona cu un bazait ciudat si am fost nevoit sa il inlocuiesc . Dupa seria 2xxxxx am vazut ca deja nu mai au deloc blocul de trimeri iar difuzorul e Romanesc .Chiar acuma cautam ceva in cutia cu placi si am mai gasit una cu CV cu trimeri incorporati . Pun poza mai jos.Il voi face si pe asta cand voi avea tot ce trebuie pt a fi complet . Difuzorul propriu nu are timbru cu serie. Aparat cu seria peste 2xxxxx : Alta placa cu CV cu trimeri incorporati dar si cu blocul clasic prezent si conectat . Condensatorii electrolitici sunt totusi Matushita. Editat August 16, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Intre timp am mai reconditionat o carcasa care avea o problema doar la orificiul mufei de casca . pentru inceput am decupat zona ,,bolnava'' , Am extras un fragment ,,sanatos'' de la o alta carcasa donatoare , Am ajustat si lipit fragmentul la locul lui . Finisari ; Gata. Oricum ne oprim pt ca nu mai am nici o mufa de casca in plus. Link spre comentariu
vranceanu Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Intre timp am mai reconditionat si carcasa unui Zefir pe care il facuse mai de mantuiala candva . Am folosit ce s-a putut de la o carcasa TN si a iesit o corcitura. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 7 hours ago, vranceanu said: Mi-a trecut si asta prin cap insa m-am uitat atent la placa din cauza condensatorilor electrolitici si in special la C 29 la care ai acces doar daca demontezi capestanul , iar totul pare virgin insa nu bag mana in foc . De aia spun, e greu de dat verdicte cand plantarea se facea manual si lipiturile individual. O mana buna ar reface lipiturile fara probleme la fel cum au fost facute in fabrica, la schimbarea unei componente. Link spre comentariu
vranceanu Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Asa este . Am vazut destui meseriasi care daca au letcon sau scula de lipit buna , fac niste lipituri de poti jura ca e de fabrica. M'no , sunt unii talentati , mie imi ies lipiturile cam de nota 8 cel mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum