vranceanu Postat Februarie 15, 2021 Partajează Postat Februarie 15, 2021 Acum 41 minute, okean a spus: A fost un exemplar de TN2 la 300lei pe olx cu casca, prospect si cutie de carton in stare acceptabila, aparatul arata bine, din pacate cred ca s-a dat... Vom analiza punct cu punct diferentele, daca sunt, intre S631T/1963 si National T15L ! Doar inscriptiile pe capacul spate , sigla de pe masca fata si timbrul interior . In rest cred ca sunt absolut identice. Pe ala de pe OLX nu l-am vazut desi cam stau la panda . Nu mai retineti daca era cu scala crescatoare normal sau inversa ? Link spre comentariu
okean Postat Februarie 15, 2021 Partajează Postat Februarie 15, 2021 Poza in cauza : Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 (editat) Acum 21 ore, okean a spus: Poza in cauza : E cu scala inversa si nici la el nu vad casca .E din ultima serie , tot asa s-au fabricat pana la sfarsit inclusiv cele de Tehnoton. La al meu in posetuta e doar extensia curelei pentru purtarea pe umar. Al meu e modelul cu scala de la stanga la dreapta . Au fost putine asa mai la seriile de inceput. Cutia dubla originala Cutia principala Editat Februarie 16, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Cel de Tehnoton . Difera codul cablajului fiind specific ,,Tehnoton '' , Husa cu inscriptia , modificari in schema electronica in AAF. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 (editat) Aparatul S631T/ 1963 serial number 3875 a sosit intreg, cam scumpisor da' na e declarat ca si disparut, T1 este totusi un EFT 319 argintiu care la vremea aia era negru si cu trei litere in mot, cum era prima serie sau chiar COSEM...deci e inlocuit intr-o epoca mai recenta ! In rest a venit cu o baterie de 9v consumata, alimentat corect cu 6v se aude ceva la volum mic, sper sa fie numai C26=5uF ! Poze mai in detaliu in curand... Cu exceptia lui T1 unde trebuia sa fie un 2SA101 in rest totul e pe pozitie...mai jos o poza cu cel de pe Radiomuseum Editat Februarie 17, 2021 de okean Link spre comentariu
tm07uxo Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Felicitari pentru D-l Vranceanu ptr. frumoasele realizari...Am si e o intrebare....Exista si o varianta de cutie mai groasa S-631 ?.. sau exista ceva asemanator .. Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 1 oră în urmă, tm07uxo a spus: Felicitari pentru D-l Vranceanu ptr. frumoasele realizari...Am si e o intrebare....Exista si o varianta de cutie mai groasa S-631 ?.. sau exista ceva asemanator .. Multumesc , o parte din realizari au fost si cu ajutorul colegilor de forum carora le multumesc inca o data acum. Carcasa este identica , ca dimensiuni la absolut toate variantele incepand de la National T15L si terminand cu ultima versiune de S631Tn2 facut la tehnoton . Exista diferente constructive la interior , insa nu afecteaza in nici un fel dimensiunile externe. Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 (editat) Acum 4 ore, okean a spus: Aparatul S631T/ 1963 serial number 3875 a sosit intreg, cam scumpisor da' na e declarat ca si disparut, T1 este totusi un EFT 319 argintiu care la vremea aia era negru si cu trei litere in mot, cum era prima serie sau chiar COSEM...deci e inlocuit intr-o epoca mai recenta ! In rest a venit cu o baterie de 9v consumata, alimentat corect cu 6v se aude ceva la volum mic, sper sa fie numai C26=5uF ! Poze mai in detaliu in curand... Cu exceptia lui T1 unde trebuia sa fie un 2SA101 in rest totul e pe pozitie...mai jos o poza cu cel de pe Radiomuseum Felicitari ! Pacat de timbru dar asta este , bine ca s-a salvat seria . Deci au fost mai mult de 1000 de Kit-uri totusi . Sa caut maine prin cutii si poate gasesc un 2SA101 , bine ar fi sa am . Ciudat , conform schemei acel tranzistor nu avea voie sa clacheze insa asta e . Si eu in National T15L il am pe T2 inlocuit cu un AF nu mai stiu cat dar nu l-am inlocuit inca cu 2SA . Editat Februarie 17, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 (editat) Acum 5 ore, okean a spus: Aparatul S631T/ 1963 serial number 3875 a sosit intreg, cam scumpisor da' na e declarat ca si disparut, T1 este totusi un EFT 319 argintiu care la vremea aia era negru si cu trei litere in mot, cum era prima serie sau chiar COSEM...deci e inlocuit intr-o epoca mai recenta ! In rest a venit cu o baterie de 9v consumata, alimentat corect cu 6v se aude ceva la volum mic, sper sa fie numai C26=5uF ! Poze mai in detaliu in curand... Cu exceptia lui T1 unde trebuia sa fie un 2SA101 in rest totul e pe pozitie...mai jos o poza cu cel de pe Radiomuseum Probleme de nivel scazut mai apar si din cauza lui C13 dar aproape sigur e doar C26 . Editat Februarie 17, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
cristis Postat August 31, 2021 Partajează Postat August 31, 2021 Felicitari pentru colectia de radiouri Zefir. Link spre comentariu
Ionescu Remus Mircea Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 (editat) Buna ziua, am restaurat pentru un coleg, un aparat de radio Electronica S631T, fabricat cu piese românesti, din seria celor cu carcasa rosie. A avut doar câteva trasee rupte. Din pacate condensatorul variabil, original, japonez, judecând dupa cele 4 gauri pe care le-am gasit in placa de circuit, a fost inlocuit cu unul românesc, care nu a fost fixat corect cu suruburi in placa si care din pacate nu este in buna stare. La manevrarea butonului de acord, din când in când de-a lungul scalei condensatorul variabil se scurtcircuiteaza, dar apoi isi revine. Verificat cu ohm-metrul, se observa cum la manevrare, apare un scurt-circuit din când in când, când rotesc de axul condensatorului variabil. Practic este putin mai greu de facut acordul, dar odata fixat postul acesta se mentine. Stiti cumva de unde as putea procura un condensator variabil fie el original sau românesc, dar in stare buna? Ar putea vreun coleg mai "bogat" sa imi doneze unul? Va spun cinstit ca am ramas foarte impresionat de cât de bine se aude acest aparat si parca as vrea sa il returnez in stare buna de functionare. Multumesc anticipat pentru orice ajutor! P.S. Condensatorul variabil de acum arata ca cel din postul de mai sus al domnului @vranceanu, din 16 februarie 2021. Editat Martie 14, 2023 de Ionescu Remus Mircea Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 Dacă mai găsesc pe vreo placă unul compatibil, vă trimit eu unul. Link spre comentariu
Ionescu Remus Mircea Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 Mulțumesc frumos! Dacă îmi permiteți va voi contacta în privat, ca să nu poluăm topicul, peste câteva zile, ca să îmi spuneți dacă ați găsit sau nu. Sau dacă găsiți dumneavoastră înainte anuntați-mă în privat. Mulțumesc încă o dată! Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 (editat) https://ibb.co/R7KsWrn https://ibb.co/StVGwzx https://ibb.co/BTcJ7nH https://ibb.co/BsynFP7 Mi-l doream demult, imi cam luasem gândul ca o să-l găsesc... Cred ca acum am toate variantele! Asta e starea in care se afla acum, va întra la curatare și își va lua locul lângă celelalte. Editat Decembrie 3, 2023 de Budreala Radu Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 E din pima serie, full japan, felicitari pentru achizitie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum