Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Electronica S 631 T

elctropan

Postări Recomandate

Multumesc! Pffff! Si eu sunt curios . Acolo specifica ca e ,,defekt'' dar nu avea nici o poza cu interiorul . Ce o fi ...om vedea noi cand ajunge. Daca ma credeti , in ultima saptamana l-am visat noapte de noapte .

Link spre comentariu

Acuma is curios , americanca mi-a trimis turta dulce , poate neamtul trimite o sticla de schnaps !:)  O sa caut sa cumpar ceva si din Rusia poate ma scot de o portie de ,,Oladi'' si un plic de ceai .:rade:O dam pe Master chef !

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Eu cred ca se pot visa anumite obiecte foarte dorite . Nu mi - e rusine sa spun ca am avut experiente de genul ... 

P.S. - ceaiuri bune se pot lua de la moldovenii care mai vand prin oboare . Aduc si la comanda ... eu in ultimul timp cumpar ceaiuri din Azerbaidjan si vesnicul Earl Grey ... cred ca am depuneri pe aparatul digestiv ! Off - topic , se poate sterge ...

Link spre comentariu

Da, am mai luat si eu . Foarte bune ! Merge sa asculti un ,,teatru radiofonic'' la un S631T si sa savurezi o ceasca de ceai adevarat. Chiar trebuie sa-mi iau un samovar . Va spun... merita !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 30.01.2019 la 8:15, Marcel dinulica a spus:

Pentru d-ul Vrancenu:la colecția d-tra de S631T este nimerit să existe  si strămoșul acestuia National T-15L.M-ar fi interesat ei pe mine dar deocamdată am epuizat bugetul.

Screenshot_20190128-210536_800x562.jpg

A sosit astazi  , desi era declarat ca ,,defekt''  , aparatul nu are nici o problema majora. L-am primit la serviciu pt ca nu stiam cand va sosi , ambalat destul de slab pt clasa ,,premium'' cum am solicitat . Bine ca a ajuns cu bine si pot completa astfel colectia cat mai fidel. Va multumesc in mod public inca o data Domnule.  @Marcel dinulica .

wmcSqAk.jpg

Aparatul a fost declarat ca defect din motiv ca s-au epuizat bateriile si s-au scurs in suport .Suportul nu mai era original oricum.

fSPNWKB.jpg

Aparatul este din faza 1  cu seria lipita pe capacul spate si acest capac este de culoare alba .

V3AvGR5.jpg

Nu a fost intervenit in nici un fel .

4YJE7IE.jpg

Curios ca au pus un ,,AF'' in loc de ,,2SA'' in FI . Voi mai studia problema asta .

4YJE7IE.jpg

Sunt multe de discutat pe  tema asta .

8iA4QMT.jpg

T2 este  ,,AF'' . Ma bucur ca nu a fost ciobanit la bobine +n TR , FI .

QYYi8Il.jpg

Link spre comentariu

Sa nu fie vreo reparatie ulterioara . AF - ul face nota total discordanta acolo . In rest ... ,  felicitari pentru achizitie ! Si o umbra de regret ... , ca un receptor popular romanesc este de fapt o clona . Asemanarea ( cel putin intre carcase si ceva elemente din interior ) este evidenta . Ma rog , ceva banuieli erau ... Asta daca nu sustine cineva ca situatia este inversa ,  si concernul Matsushita  a tras copios cu ochiul . Poate relevati schema ... sa existe o privire de ansamblu ...

Inca o data felicitari , colectia se definitiveaza pas cu pas !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Off topic : am avut un radio de acesta defect acum 35 ani si mi-a disparut , copil fiind , m-a afectat acest lucru , neavand un receptor stereodin , atunci , dar timpul a trecut , acum ,

antelegeti , am prea multe "old timere" , multumesc pt. antelegere ...

1 minute ago, kzr66 said:

Off topic : am avut un radio de acesta defect acum 35 ani si mi-a disparut , copil fiind , m-a afectat acest lucru , neavand un receptor stereodin , atunci , dar timpul a trecut , acum ,

antelegeti , am prea multe "old timere" , multumesc pt. antelegere ...

Nu am apucat sa-l repar ... Ulterior , am avut activitate intensa  la depanari , de tot felul , in cart .  Manastur , Cluj-Napoca ...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gauss a spus:

Sa nu fie vreo reparatie ulterioara . AF - ul face nota total discordanta acolo . In rest ... ,  felicitari pentru achizitie ! Si o umbra de regret ... , ca un receptor popular romanesc este de fapt o clona . Asemanarea ( cel putin intre carcase si ceva elemente din interior ) este evidenta . Ma rog , ceva banuieli erau ... Asta daca nu sustine cineva ca situatia este inversa ,  si concernul Matsushita  a tras copios cu ochiul . Poate relevati schema ... sa existe o privire de ansamblu ...

Inca o data felicitari , colectia se definitiveaza pas cu pas !

Initial asa mi-a trecut prin cap , insa nu prea pare inlocuit judecand dupa aspectul lipiturilor. Oricum il voi lasa asa cum este daca functioneaza de dragul achizitiei .  Aaaa , si se stia ca e licenta Matushita  National T 15-L  , la fel cum si S632T a fost licenta National T-53  

https://i.imgur.com/V

S632 ...

eCgng5M.jpg

National T-53...

VBAzbpQ.jpg

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Poate apare o schema ... N - am cautat , dar am sa incerc . N - am stiut ca radioul nostru este licenta . Ma rog , in acceptiunea integrala a termenului , sant licente de mai multe feluri . 

Link spre comentariu

In schema nu exista ,,AF'' . Asta e ciudat. Schema de referinta  e doar cu 2SA si este mai in urma postat de mine. Nici nu voi incerca sa inlocuiesc  ceva daca va fi functional asa cum l-am primit .Bine ca exista.

Link spre comentariu

D-le Vrânceanu,mă bucur pentru d-tra că a sosit aparatul si că  este ok.Aparatul este de foarte mult timp la vânzare si a fost inițial la 20euro.Am vrut să-l cumpăr la momentul respectiv dar m-a mâncat undeva sa comentez prețul de transport(care este foarte mare pentru dimensiunile aparatului) si până să-l cumpăr a dispărut că sa apară după ceva timp la prețul de acum.Va doresc sa aveți spor la restaurare si aștept să postați niste poze la final.

Link spre comentariu

Multumesc inca o data . Transportul a fost 20 de euro . Nu stiu insa la ce curs lucreaza site-ul pt ca totalul de 50 de euro a fost in lei ... 251 . Oricum , consider ca a meritat. Chiar mi-l doream insa nu am gasit niciodata la vanzari .De unde sa stiu sa caut ,, aparat de buzunar rosu cu 6 tranzistoare'' . Eu cautam dupa denumirea tehnica  National T 15-L. Noroc de pontul Dvs.

XjZpZNb.jpg

Link spre comentariu
Acum 9 ore, gauss a spus:

Poate apare o schema ... N - am cautat , dar am sa incerc . N - am stiut ca radioul nostru este licenta . Ma rog , in acceptiunea integrala a termenului , sant licente de mai multe feluri . 

Schema de pe site-ul ,,Radiomuseum'' . In dreapta jos se poate observa alt model ciudat. Iar nu am liniste pana nu gasesc si asa ceva .  Dupa ce am studiat mai atent lipiturile la tranzitorul ,,AF'' am ajuns la concluzia ca a fost inlocuit . Nu prea inteleg cum s-ar putea defecta T2 in schema asta dar totul este possibil . Am mai intalnit cazuri asemanatoare. Oricum , momentan nu detin un tranzistor original Matushita ca sa fie treaba in regula . Am 2SA 55 dar e SANYO si arata mult mai urat ca AF-ul . Poate gasim la vre-un coleg de forum tranzistorul care trebuie. Am verificat toata placa si pare in regula inclusiv C 26 care are exact 4,9 mfd . Daca am timp astazi o voi alimenta sa vad daca ,,canta'' . De laudat ca nu a fost umblat (ciobanit) la bobinele OL si Tr FI . 

vD2nPzA.jpg

Link spre comentariu

In vara lui 1964, dupa clasa 9-a, am fost cu scoala in vizita la Electronica. Asa ca am fost martor fara sa vreau la productia lui 631T. Fetele de la banda de montaj erau tare mandre ca faceau "aparate japoneze". Iar noi, baietii, comentam intre noi ca Valev vrea sa ne intoarca la agricultura, iar noi suntem deja atat de evoluati...
Oricum, pe mine care abia cumparasem un tranzistor rusesc MP de la Consignatia, m-a impresionat asa mult aparatul ca dupa vizita m-am tinut scai pe capul parintilor sa cumpere unul (vreo 600 lei?) in locul difuzorului de radioficare din casa. Asa ca in primavara lui 65 tin minte ca am ascultat inmormantarea lui Gheorghiu Dej la "portabil", in parc. In 1990 aparatul exista inca, la o ruda, in provincie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări